Református járhat katolikus templomba? És viszont? Nem szólják meg, ha kiderül? Nem sért etikát vallási törvényt?
Járhat, vegyes családokban gyakran szokás is.
Viszont reformátusoknál nem úrvacsorázhat katolikus, ahogy katolikusoknál sem áldozhat református.
Valamint a katolikusoknak nem helyettesíti a vasárnapi kötelező szentmisét az istentisztelet, tehát azon felül részt kell vennie szentmisén is.
Nem sért semmilyen törvényt. :D
A katolikusok örülni fognak neked, annyi, hogy nem áldozhatsz, ha nem fogadod el, hogy Jézus valóságosan van jelen az Eucharisztiában.
Esetleg nagyon radikális reformámtusok szólhatnak meg miatta, az ő szemükben lehet, hogy bálványimádó leszel. :/
De a legtöbb református azért elég elfogadó. :)
Áldozni biztos nem áldozhatsz reformátusként (nálatok sem úrvacsorázhat katolikus), a gyónást pedig beszéld meg a helyi pappal. Ha szeretnéd elvégezni, valamilyen formában lehet tud lehetőséget biztosítani rá.
Egyébként a katolikusok sem mindig áldoznak, persze részükről jó lenne, ha minél gyakrabban részesülnének az Eukarisztiában.
Én református vagyok 5 évig katolikus suliba jártam, és református és katolikus templomba is jártam.
Senkit nem zavart, egyszerűen csak nem áldoztam a misék után.
Refi. gimibe jártam. Ott voltak iskolai istentiszteletek, az iskolában meg szép számmal katolikusok, evangélikusok. Szóval semmi probléma nem volt vele.
Az úrvacsorákra is meghívták a más, keresztény vallásúakat.
De tudod, mi a legegyszerűbb? Keresd fel a papot, és beszélgess el vele!
"Most komolyan, miért mennél római katolikus templomba, amikor mehetsz protestáns templomba is?"
Feltételezem azért, mert olyanra vágyik, amit protestáns imaházban nem kap meg, a valóságos, élő kapcsolatot Krisztussal és az Egyházzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!