Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szerencsejátékozás az...

A Szerencsejátékozás az ördögtől való?

Figyelt kérdés

2020. márc. 3. 18:49
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
77%

#19: De nem azoknak a pénzét nyered el, akik nem játszanak, hanem azoknak a pénzét, akik hozzád hasonlóan feltették, hátha nyernek. Arról a pénzről ők hozzád hasonlóan lemondtak, az a győztesnek jár. A fő nyertes a Szerencsejáték Zrt, ami jótékonykodni is szokott, veletek szemben.

Mohóság? Ez éppen olyan, mint annak a jogosságát vitatni, hogy bemész a boltba, és veszel magadnak ételt.

Jézus több szempontból is aszkéta életet élt. Ti miért nem böjtöltök minden évben negyven napig, hozzá hasonlóan? Miért dolgoztok stabil munkahelyen ahelyett, hogy azt ennétek, amit azok adnak, akiknek prédikáltok? Miért veszitek fel a nyugdíjatokat, ha azt az állam adja, aki szerintetek ördögtől való?

2020. márc. 4. 16:50
 22/24 anonim ***** válasza:
59%

"De nem azoknak a pénzét nyered el, akik nem játszanak, hanem azoknak a pénzét, akik hozzád hasonlóan feltették, hátha nyernek. Arról a pénzről ők hozzád hasonlóan lemondtak, az a győztesnek jár. A fő nyertes a Szerencsejáték Zrt, ami jótékonykodni is szokott, veletek szemben."

Ez nem változtat azon a tényen hogy mások kárán nyersz, függetlenül attól hogy a többi játékos önként kockáztatja a pénzét. A fő nyertes a Szerencsejáték Zrt ez igaz, de nem jó szívből jótékonykodnak hanem marketing céllal. Az pedig honnan tudod hogy mások szoktak-e jótékonykodni? Mi az hogy veletek szemben?

"Mohóság? Ez éppen olyan, mint annak a jogosságát vitatni, hogy bemész a boltba, és veszel magadnak ételt."

Nem vagy tisztában a fogalommal? A szerencsejátéknak és az élelmiszer vásárlásnak mi köze egymáshoz?

"Jézus több szempontból is aszkéta életet élt. Ti miért nem böjtöltök minden évben negyven napig, hozzá hasonlóan? Miért dolgoztok stabil munkahelyen ahelyett, hogy azt ennétek, amit azok adnak, akiknek prédikáltok? Miért veszitek fel a nyugdíjatokat, ha azt az állam adja, aki szerintetek ördögtől való?"

Nem vagyok keresztény ha ez nekem szól.

2020. márc. 4. 21:00
 23/24 anonim ***** válasza:
92%

Ha azért akarsz szerencsejátékozni, hogy ezen keresztül "gazdagodj meg" akkor szerintem bűn, igen. Másrészről erre értelemszerűen nincs is túl sok esély.

Ha csak heccből raknál fel pár tipmixet az más, de annak is könnyen a rabjává lehet válni, én keresztényként inkább megtartóztattam magam. Lehet más elfoglaltságot is találni! :D

2020. márc. 5. 00:37
 24/24 Kornikus00 ***** válasza:
51%
A szerencse játék nem bűn, de isten mércélvel még csak bűn ha mástól elgyered a pénzt, vagy tőlet nyerikel és nagyot buksz, ezért ez rossz érzés,de még csak valahogy valami rossz érzést okozunk vele másiknak hogyha kisemmizzük, és már csak csak bűm. A szerencsejátékban se lehet észre venni bűnt, de ha elbukod az életen bűnre hajt hogy lopj, csalj, vedd el a családodtól, semmizd ki magad, és mégis csak bűn. Istennek minden ugyanolyan bűn a leg kissebbtől a legnagyobbig. Nincs kis bűn és nincs magy bűn. Bűn van, amitől meg kell szabadulni, Jézussal.
2020. júl. 20. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!