A templomokat szokták fűteni télen?
Én karácsonykor már voltam éjféli misén.
Majd meg fagytam.
Változó. Van, ahol padfűtés van (általában ez a jellemző). A városunkban levő egyik templomban, meg teljes padlócsere volt és az új járólap alá tették a fűtőszálakat. Ezáltal nagyobb területet tudnak fűteni, szinte azonos bent a klíma mindig és gazdaságosabb is, azt mondják.
Van, ahol konvektorok vannak, de az nem sokat ér és elég drága velük úgy fűteni egy ekkora teret, hogy minimálisan is érezhető legyen.
De már a 2. vagy 3. év, hogy éjféli misén konkrétan melegem volt. Ma már nincsenek olyan telek, hogy rendesen fázzon az ember. Persze, ez is templomfüggő. pl. a bazilikákban, ahol mondjuk egy kripta is van alattunk, ott lehet, hogy hidegebb van.
"Ez érdekes.A falak hogyhogy nem penészednek?"
Tud penészedni, főleg, ha beázik, igaz szerintem sokkal lassabban, mert jóval nagyobb a tér, mint egy lakóháznál. (de nem vagyok penész-szakértő) Ezért kell kifesteni időközönként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!