Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A templomokat szokták fűteni...

A templomokat szokták fűteni télen?

Figyelt kérdés
Úgy általában.Sosem jártam még templomban és a filmekből nem derül ki.Illetve vannak kisebb templomok is,ahol nehéz elképzelni hogy ki van építve a fűtési rendszer.

2020. márc. 1. 21:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
27%
Nem.
2020. márc. 1. 21:04
 2/12 Metionin ***** válasza:
78%
Nem igazán. Sok helyen a padokat fűtik de úgy magát az épületet nem.
2020. márc. 1. 21:04
 3/12 A kérdező kommentje:
Ez érdekes.A falak hogyhogy nem penészednek?Illetve a templomokban lévő képek például.
2020. márc. 1. 21:06
 4/12 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem szokták, csak nem lehet érezni.
2020. márc. 1. 21:07
 5/12 anonim ***** válasza:
18%
Sokat szellőztetnek és elektromos padfűtés van.De van olyan templom, újabb építésű amelyikbe központi fűtés van már.
2020. márc. 1. 21:09
 6/12 anonim ***** válasza:
A mi kis falusi templomunkat szokták, de csak akkor, ha szentmise van, vagy valami egyéb összejövetel, esküvő, keresztelés stb. ( Viszonylag új építésű templomról van szó)
2020. márc. 1. 21:34
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon minimális fűtés van, mise idején jobban rákapcsolják.
2020. márc. 1. 22:09
 8/12 anonim ***** válasza:
56%

Én karácsonykor már voltam éjféli misén.

Majd meg fagytam.

2020. márc. 2. 00:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Attól még lehet hideg, hogy van egy minimális fűtés. Hisz nagyon nehéz lenne 20 fokra felfűteni a nagyobb templomokat.
2020. márc. 2. 01:00
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Változó. Van, ahol padfűtés van (általában ez a jellemző). A városunkban levő egyik templomban, meg teljes padlócsere volt és az új járólap alá tették a fűtőszálakat. Ezáltal nagyobb területet tudnak fűteni, szinte azonos bent a klíma mindig és gazdaságosabb is, azt mondják.

Van, ahol konvektorok vannak, de az nem sokat ér és elég drága velük úgy fűteni egy ekkora teret, hogy minimálisan is érezhető legyen.

De már a 2. vagy 3. év, hogy éjféli misén konkrétan melegem volt. Ma már nincsenek olyan telek, hogy rendesen fázzon az ember. Persze, ez is templomfüggő. pl. a bazilikákban, ahol mondjuk egy kripta is van alattunk, ott lehet, hogy hidegebb van.

"Ez érdekes.A falak hogyhogy nem penészednek?"

Tud penészedni, főleg, ha beázik, igaz szerintem sokkal lassabban, mert jóval nagyobb a tér, mint egy lakóháznál. (de nem vagyok penész-szakértő) Ezért kell kifesteni időközönként.

2020. márc. 2. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!