Isten szerintetek megsegíti azokat is, akik egyszer régen káromolták a Szentlelkét?
lehetőleg Szentlélekkel betöltekezett személyek írjanak hátha többet tudok meg.
Azt is ideírom, hogy azt is kértem, hogy hagyjon el engem és hogy nem kérek az üdvösségből. Ezeket mind nagyon megbántam..
Légyszi ne írjátok, hogy minden megbocsájtatik az embernek ezen kívül, mert ezt már tudom. Légyszi segítsetek, mert szeretném visszálítani a kapcsolatomat Istennel.. úgy érzem nem hallgat meg többet már.
Megbocsát... azoknak nem tud megbocsátani, akik nem akarnak megbocsátást nyerni maguknak vagy nem akarnak megváltozni... Isten a végtelen szeretet.
Nézz a lelkedbe és ott lesz a válasz...
"Légyszi segítsetek, mert szeretném visszálítani a kapcsolatomat Istennel.. úgy érzem nem hallgat meg többet már."
Ez a hiba. Ne az érzéseidből táplálkozz, hanem Isten Igéjéből. Olvasd el a Bibliát és megtalálod a választ a kérdésedre.
Dehát le van írva, hogy feketén fehéren, hogy a lélek káromlása nem lesz soha megbocsájtva.
Mit hazudoztok a kérdezőnek?
Már ugyan le írták, de az aki azon aggodalmaskodik, hogy vajon elkövette-e a Szentlélek elleni bűnt az meg biztos, hogy nem követte el.
Mert a Szentlélek késztet mindenkit, hogy menjen Istenhez és a kérdezőnk erre törekszik.
Tehát ezekszerint a Lélek készteti, ő pedig hallgat rá.
"ki azon aggodalmaskodik, hogy vajon elkövette-e a Szentlélek elleni bűnt az meg biztos, hogy nem követte el."
Tehát aki azon aggodalmaskodik, hogy lopott, paráználkodott stb, az biztos nem követte el MERT gondolkozik rajta?
Értem! Elég logikus!
Kedves #16-os,
Máté 13:10
Ekkor odamentek hozzá tanítványai és megkérdezték: „Miért beszélsz nekik példabeszédekben?”..
Máté 5:29-30
Ezért ha jobb szemed megbotránkoztat, vájd ki és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested a kárhozatra jusson. Ha jobb kezed visz bűnbe, vágd le és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested pokolba kerüljön.
Tehát ha egy gyerek ellop valamit, mert még nem tudja, hogy nem szabad lopni. Akkor nem vágják le a kezét stb.
Szép estét.
Tehát akkor lehet kúrni, lopni, hazudni, csalni, ölni, szeszelni, betegséget terjeszteni stb, hiszen végülis minden csak példabeszéd?
Hihetetlenek vagytok. A bibliában nagyon kevés dolog van feketén-fehéren, félreérthetetlenül leírva, ezek közül az egyik az amire maga a kérdező is hivatkozott.
De ti megmagyarázzátok, "jó, de azt nem úgy értette Jézus".
Legközelebb mi jön? Hogy a fekete az fehér?
Dehogy érted.
A Szentlélek elleni bűnt korábban le írtam.
Az az, ha valaki valamilyen (akár a legkisebb) bűnét nem akarja megvallani, ragaszkodik hozzá. Tehát Isten helyére teszi. "Össze nől" vele, mint a rákos selyt az ép selyttel. És nem akar megválni tőle. Na az a Szentlélek elleni bűn.
Így Isten ugyan el akarja pusztítani a bűnt, de mivel össze nőttek, a gazdájával együtt kell.
Viszont aki szabadulni akar tőle Jézus vére megtisztitja.
Csak tudatosítani kell magunkban, hogy össze nőttünk a bűnnel és akarunk szabadulni. Akkor Jézus megtud szabadítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!