Ezt hogy értette Jézus?
Látni. Én is látom, még is ami körülvezs minket, egy morális és spirituális pöcegödőr..., legalább is látszatra, de ez is isten tökéletes világának része amúgy, de ez nem a szövegben leírt értelem.
Szóval ez azt jelenti, hogy spirituálisan felébrednek, mielőtt meghalnak. Az független attól, hogy az adott helyen eljön-e egyáltalán bármikor ez a világ. Látni lehet előtte is egy részét, ha elég bölcs vagy, és van annyi tudásod, hogy jó irányba keresd.
Allegória (szóvirág, jelképes beszéd): azt mondja: ha belül átéled, hogy beléptél "Isten országába", akkor tulajdonképpen meg vagy váltva. Ennyi.
Az egész Jézus-tan jelképes beszéd egyébként.
"Akiknek mesélt azok közül már nem él senki"
Biztos vagy te ebben? :P
Szerintem Red Vixen nevű felhasználó válasza (# 4/) a helyes:
„ez azt jelenti, hogy spirituálisan felébrednek, mielőtt meghalnak”
Máté 17:1-9-ben szereplő tanítványok is kaptak egy bepillantást de ők akkor még nem értették meg. Ám azóta vannak már sokan sokan, akik „Isten országába” léptek, Isten országa ugyanis nem földrajzi hely hanem a tudat állapota.
Köszi.
De én inkább megzavarodtam.
Most azt gondolom, hogy amiket összebeszélt Jézus, azt sehogy sem lehet megérteni. Miért beszélt rébuszokban. Vagy ha a Biblia rosszul van fordítva, akkor semmit nem ér az egész Újszövetség, meg az Ó sem. Ez olyan, mintha elolvasnám az Aranyembert és utána egyest adna a magyar tanár, mert teljesen máshogy értelmeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!