"Mindazok, akik előttem jöttek, tolvajok és rablók. " Jézus a világ összes valaha volt vallására (is) értette, vagy csak abban a kultúrkörnyezetben az őelőtte volt vallásokra/prófétákra?
Szia
Krisztus ezt a saját népére, az izraelitákra értette, persze sokat tanulhatunk belőle mi is.
Miért gondolom így? mert arről szól Kriszrus tanítása a János 10:1-18 versében. Csak egy idézet belőle: 7-11 vers
"Jézus ezért ismét szólt: „Bizony, bizony mondom nektek, én vagyok a juhok ajtaja. Mindazok, akik helyettem jöttek, tolvajok és rablók, de nem figyeltek rájuk a juhok. Én vagyok az ajtó; aki rajtam keresztül lép be, megmentésben részesül, és be- és kijár, s legelőt talál. A tolvaj nem egyébért jön, mint hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen, éspedig bőséggel. Én vagyok a jó pásztor; a jó pásztor a lelkét adja a juhokért."
Mit írt korábban Isten a "rossz pásztorokról"?
Jeremiás 23:1 „Jaj a pásztoroknak, akik pusztítják és szétszórják legelőm juhait!” — ez Jehova kijelentése.
Ezékiel 34:2
„Embernek fia! Prófétálj Izrael pásztorai ellen. Prófétálj, és mondd meg nekik, a pásztoroknak: »Így szól a legfőbb Úr, Jehova: ,Jaj Izrael pásztorainak, akik önmagukat legeltetik! Hát nem a nyájat kell legeltetniük a pásztoroknak?"
Az Ezékiel által leírt állapot uralkodott még akkor is, amikor Krisztus elkezdte a földi szolgálatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!