Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A cél szentesíti az ezközt?

A cél szentesíti az ezközt?

Figyelt kérdés

Gondolkodtam a minap (abba kéne hagynom), hogy miért nem hiszek Istenben. Hiszen te sem hiszel abban, hogy képes vagy láthatatlanná válni. Mert senki nem győzött meg arról, hogy képes vagy, nem tudsz csak úgy dönteni, hogy te teljesen őszintén hinni fogsz benne. Szóval ez a baj az ateistákkal. Senki nem akarta meggyőzni őket, vagy ha igen, olyan dolgokkal próbálták, ami nem volt hatásos.

Isten ismeri minden ember lelkét, és úgy döntött, nem győz meg minket. Nem akar minket a menyországban, paradicsomban, túlvilágon látni. Miért? Miért születtünk meg akkor egyaltalán?

Isten módszereit nem érthetjük, gonolom. Nem tudhatjuk mi hogyan befolyásolja a dolgokat. Viszont azt tudjuk, hogy mi Isten célja. Megmenteni a keresztényeket és haláluk után örök boldogságban részesíteni őket. Ehhez miért kell egy csomó ateista halála és szenvedése? Vagy rossz istenben hívőké?

Isten megteremtett engem, mint ateista, adott nekem egy agyat ami túl sokat forog, és egy életet amelyikben sosem kapok bizonyítékot a létezésére csak azért, hogy rajtam keresztül megmentsen keresztényeket? És mi még csak fel sem támadunk, mint Jézus.

Nem tudom, szerintem ez nem morális. Isten valóban a "jó fiú" a történetben?

2020. febr. 20. 08:14
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező ez hősies dolog. De olyan nincs hogy tiszta lelkiismeret, mert mindenki bűnre hajlik ezen a bolygón, vagyis maga felé hajlik a keze, önzőek vagyunk. Ilyen értelemben helytálló a Biblia leírása. Saját erődből nehéz lesz jónak maradni, ha nincs erőforrásod Istentől. Isten szeretet, ahogy írja János evangéliuma.
2020. febr. 23. 18:44
 32/32 imakommandós ***** válasza:
Az a bajod, hogy materialistán csak e világi szempontból itélkezel egy beszükült kis csövön keresztül. Itt már nem látom értelmét a további beszélgetésnek. Továbbra is Istent igy akarod látni akkor csak sok szerencsét kivánhatok meg azt a pici kis reményt ami még marad ebben az életben neked mert utána az is elvész ha erre mész tovább.
2020. febr. 23. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!