A cél szentesíti az ezközt?
Gondolkodtam a minap (abba kéne hagynom), hogy miért nem hiszek Istenben. Hiszen te sem hiszel abban, hogy képes vagy láthatatlanná válni. Mert senki nem győzött meg arról, hogy képes vagy, nem tudsz csak úgy dönteni, hogy te teljesen őszintén hinni fogsz benne. Szóval ez a baj az ateistákkal. Senki nem akarta meggyőzni őket, vagy ha igen, olyan dolgokkal próbálták, ami nem volt hatásos.
Isten ismeri minden ember lelkét, és úgy döntött, nem győz meg minket. Nem akar minket a menyországban, paradicsomban, túlvilágon látni. Miért? Miért születtünk meg akkor egyaltalán?
Isten módszereit nem érthetjük, gonolom. Nem tudhatjuk mi hogyan befolyásolja a dolgokat. Viszont azt tudjuk, hogy mi Isten célja. Megmenteni a keresztényeket és haláluk után örök boldogságban részesíteni őket. Ehhez miért kell egy csomó ateista halála és szenvedése? Vagy rossz istenben hívőké?
Isten megteremtett engem, mint ateista, adott nekem egy agyat ami túl sokat forog, és egy életet amelyikben sosem kapok bizonyítékot a létezésére csak azért, hogy rajtam keresztül megmentsen keresztényeket? És mi még csak fel sem támadunk, mint Jézus.
Nem tudom, szerintem ez nem morális. Isten valóban a "jó fiú" a történetben?
Szia
Mindaz, amit a kérdésed alatt írtál, és kommentedben, arról árulkodik, hogy SEMMIT sem tudsz Istenről. Nem ismered.
Ennek ellenére vannak elképzeléseid róla (aminek alapján következtetéseket vontál le), és vannak elvárásaid. De mivel Isten nem teljesíti az elvárásaidat, ezért elméleteket gyártasz Róla.
"Isten ismeri minden ember lelkét, és úgy döntött, nem győz meg minket."- Honnan tudod Isten mit ismer, és mit nem, és azt, hogyan dönt helyzetekben? Hiszen egyáltalán nem ismered a Teremtődet!
"Isten megteremtett engem, mint ateista, ...." - ????? Akkor sánta embert,kéz nélküli embert is ő teremtett????
Érzed mennyire abszurd amit Istenről állítasz úgy, hogy nem ismered! Szerinted ez tisztességes és becsületes a részedről?
Most fordítsuk meg a sorrendet:
Te egy alázatos,becsületes ember vagy, aki elismeri, hogy az Isten tudása számodra kikutathatatlan. Kérve kéred őt,engedje meg azt, hogy megismerd,hogy hinni tudjál benne, neki. Ehhez olvasod a Szavát, és meg is tartod amit olvasol, kér tőled.
Ha ezt megteszed, mosolyogni fogsz saját magadon, miket képzeltél Istenről.
Ami a legfontosabb jelenleg a számodra, bölcs Salamonnal íratta le:
Példabeszédek 2:1–5
" Fiam, ha megfogadod, amit mondok, és kincsként őrzöd a parancsaimat, mert odafigyelsz a bölcsességre, és tisztánlátásra készteted a szíved, továbbá ha értelemért kiáltasz, és tisztánlátásért emeled fel a szavad, 4 ha folyton keresed ezeket, mint az ezüstöt, és folyton kutatsz utánuk, mint a rejtett kincsek után, akkor megérted, mit jelent mélységesen tisztelni Jehovát, és meg fogod ismerni Istent."
Figyeld meg kérlek azokat a lépéseket, amelyeket Isten kínál neked is ahhoz, hogy megismerd őt.
A másik tanácsot Krisztus adja:
János 17:3
"Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust."
"árulkodik, hogy SEMMIT sem tudsz Istenről."
Mesélj, Zitus: mi az, amit te 𝐓𝐔𝐃𝐒𝐙❓
Szia,
Logikusan, ha mi bebizonyítjuk, hogy van Isten, az nem hangzik meggyőzően.
De ha Isten bebizonyítja az illetőnek, hogy igen is, akkor az meggyőző lesz...Ez az Ő döntése..
Tehát nem nekünk kell ezt megtenni, mi azt mondhatjuk, hogy nem tudjuk hogyan tudnánk ezt megcsinálni vagy erre megkérni, hogy egyáltalán észre vegyen minket -logikusan- ...Várjuk, hogy Ő megsajnáljon és megtegye ezt és akkor lesz hitünk...
Olyan ez mint egy baleset.. ha kimegy a mentő, a vérző sebesült eldöntheti elfogadja-e a mentős útmutatását vagy sem, vagy azt mondja a mentős nem érti a dolgát és nincsen rá szüksége, majd bekötözi a sebét saját maga...
Érdekes a kérdésed, hívőként mondom. Maga Jézus elég komoly moralitással rendelkezik. Szeresd felebarátodat mint magadat. Ő a szeretetet tette középpontba. Ha Isten arra kér, hogy szeressünk, akkor mennyivel inkább Ő maga is szerető kell hogy legyen, nem? János első levele azt írja "Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad".
Jézus azt tanította, hogy akitől jött JÓ. Ez megnyugtató nem?
Ettől függetlenül, én magam is gondolkodom olyanon, mint te. Hogy mennyit ér egy ember Isten szemében, az 10 milliárdnyi külön egyén. Már abból is azokra gondolok, akik "elvesznek" (mit jelet az elveszés, a kárhozat, nincs bő info róla). Ezt én is talányosnak tartom, és abban bízom, hogy Isten igazságos Isten, és nem patkánykísérletet folytató Isten.
A kereszténység nagy valószínűséggel igaz, ha szeretnél bizonyítékot rá, olvasd el Dér Katalin: Próféciák a Messiásról c. könyvét.
Én hiszem (bízom benne) hogy Isten igazságos, szerető, és méltányosan ítéli az embereket. Beleértve azokat, akiknek soha életében nem volt lehetőségük hallani Jézusról. De nagyon sok minden titok még, jó pár csavar lehet a történetben.
Mint ahogy az Ószövetségből senki nem hámozta volna ki a korabeli emberek közül, hogy Isten saját maga jön majd le megváltónak, úgy az Újszövetség írásaiból se derül ki minden.
"Az egy ostoba hazugság, hogy egy isten kizárólag jóságos lehet."
Előző hozzászóló mondatát akár egy gnosztikus is mondhatta volna. A gnosztikusok szerint e világ teremtője nem a legfőbb Isten, hanem annak egy leszármazottja, demiurgosznak nevezik. Szerintük az az isten aki e világot teremtette nem jó, azonosítják a Biblia Istenével.
Én Jézusnak hiszek, aki a legnagyobb Atyától jött, ahogy mondja János evangéliuma, "az én Atyám mindeneknél nagyobb". És Jézus nem tagadta meg az ószövetségi írásokat, magát a bennük szereplő próféciák beteljesítőjének vallotta.
Azaz a gnosztikusok tanítása a demiurgoszról és Jézus tanítása ellentétben van. Kinek higgyünk a gnosztikusoknak vagy Jézusnak? Vizsgáljuk meg, szimpatikus e nekünk Jézus.
"Istennek tényleg a cél szentesíti az eszközt."
Mivel egy végtelen isten bármiféle eszközzel el tuja érni a célját, ezért őnála 𝐒𝐎𝐇𝐀 nem szentesítheti a cél az eszközt!
Eleve a taktikája rossz volt, hogy csak egy néppel foglalkozott egész végig. Gondoljatok bele. Azt mondta a földet 3 nap alatt teremtette, a csillagokat meg egy nap alatt? Az univerzum minden egyes csillaga egy nap alatt lett megteremtve. Mindegyik. S a földre pedig három napra volt szüksége? Ez olyan mintha egy barbár nép egy képzeletbeli Isten szavát jegyzetelné aki nem tud nekik valódi dolgokat mondani, olyat, amit még ők nen tudnak. Azt hitték a csillagok pici pontok s a föld a minden. Hát persze hogy egy bonyolult föld több időt igényel mint pici pontok az égen.
Vagy a tízparancsolat első parancsa. Ne imádj más isteneket. Isten azt állította magáról, hogy az egész világ istene mégis, bevallotta, hogy vannak mások. Az egész világ isteneként ölt, háborúzott, rabszolgaságból hozott ki egy népet, hogy aztán ők legyenek rabszolgatartók csak egyetlen dolog miatt... Mert az volt az ő népe. Nem bukkant fel később sem előtte, sem közben máshol, más népeknél, nem beszélt a valódi moralitásról. Úgy viselkedett mint egy barbár nép kitalált istene akinek állatok égett húsának a szagára van szüksége, hogy meghallja az emberek imáját.
Rettentő furcsa, és nem értem, ha ő egy igazságos isten, miért ilyen részrehajló és miért használja fel más emberek életét/halálát, az ő érdekei miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!