Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent a paráznaság a...

Mit jelent a paráznaság a Biblia szerint? Görögül és héberül?

Figyelt kérdés

Beszélgettem keresztényekkel, volt aki azt állította, hogy már a csókolózás is paráznaság házasság előtt, csak is házasságkötéskor csattanhat el az első csók.

Ha ez így van, hívő létemre inkább világi párt választanék magamnak...

Már voltak komoly kapcsolataim, nem vagyok szűz, és tudom magamról nagyon jól, hogy ha nekem barátnőm lesz akkor abból minden lesz, csak önmegtartóztatás nem.

----------

Nem vagyok hitben kezdő, elég sok mindent tudok az írásokból, Jézus példázatait is ismerem.

Ha jól tudom, a Biblia nem tesz kikötést, miszerint házasság előtt nem lehet semmit sem csinálni, valamint a "paráznaság" szó is tudomásom szerint, inkább jelent kicsapongó életet ill. házasságtörést.

Én úgy gondolom, ha a két fél hűséges egymáshoz és úgy élnek nemi életet házasság előtt, az nem kicsapongó életmód... és nem is paráznaság... de, mivel a görög ill. héber szavak jelentésével nem vagyok teljesen tisztába, így a kérdésemet mégis felteszem.

Ismerek a szabad-keresztény jellegű gyülekezetemből olyan testvért, aki össze házasodott egy lánnyal, rájöttek, hogy együtt mégsem jó, 1 éven belül el is váltak.

Ennek sok értelme nem volt azon kívül, hogy mind a ketten nagyon akartak már szexelni valakivel, gondolom én...

A minap pedig itt a gyakorin láttam egy olyan kérdést, amiben egy fiatal ember saját bevallása szerint alig bírja ki, hogy nemi életet folytathasson barátnőjével, ezért ahogy csak lehet, sürgették a házasságot, hogy minél előbb elmehessenek nászútra...

Ennek sincs szerintem sok értelme + szerintem még szánalmas is...

----------

Remélem egy hosszasabb vita lesz ebből, érvekkel és ellenérvekkel, de mint említettem, legfőképp az Óhéber ill. Ógörög szavak szerinti gondolkozásmód érdekelne.

2020. febr. 19. 22:51
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Ha írástudatlanük voltak az evangélista akkor miért pont görögül írták az újszövetségi,a zsidó tanítványok?!?
2020. márc. 2. 15:54
 22/25 anonim ***** válasza:
Péter amikor prédikált...aztmondják írástudatlanük mind...azt sepercalatt megjavult görögül János is iszom 100körül,meg az összes többi evangélium ezek zsidó srácok voltak teljesen más a görög irányelv mint a héber....szerintem
2020. márc. 3. 13:03
 23/25 anonim ***** válasza:
Tudom volt sok görög apostol de melyik ezek közül aki leírás az evangéliumot?!?
2020. márc. 3. 13:14
 24/25 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy görög vagy héber. Az Ószövetség hébe,az Újszövetség görög nyelvű.
2020. márc. 18. 20:52
 25/25 anonim ***** válasza:
a tanítványok az újszövetség korában éltek(kr.u után szában halt meg János apostol) de egyse volt görög(nyelveken nem beszélő írástudatlanok mátén és Judás árulón kívül...)-nekem ez egy feloldatlan anomáliának tűnik....!!!!
2020. márc. 18. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!