Mit jelent a paráznaság a Biblia szerint? Görögül és héberül?
Beszélgettem keresztényekkel, volt aki azt állította, hogy már a csókolózás is paráznaság házasság előtt, csak is házasságkötéskor csattanhat el az első csók.
Ha ez így van, hívő létemre inkább világi párt választanék magamnak...
Már voltak komoly kapcsolataim, nem vagyok szűz, és tudom magamról nagyon jól, hogy ha nekem barátnőm lesz akkor abból minden lesz, csak önmegtartóztatás nem.
----------
Nem vagyok hitben kezdő, elég sok mindent tudok az írásokból, Jézus példázatait is ismerem.
Ha jól tudom, a Biblia nem tesz kikötést, miszerint házasság előtt nem lehet semmit sem csinálni, valamint a "paráznaság" szó is tudomásom szerint, inkább jelent kicsapongó életet ill. házasságtörést.
Én úgy gondolom, ha a két fél hűséges egymáshoz és úgy élnek nemi életet házasság előtt, az nem kicsapongó életmód... és nem is paráznaság... de, mivel a görög ill. héber szavak jelentésével nem vagyok teljesen tisztába, így a kérdésemet mégis felteszem.
Ismerek a szabad-keresztény jellegű gyülekezetemből olyan testvért, aki össze házasodott egy lánnyal, rájöttek, hogy együtt mégsem jó, 1 éven belül el is váltak.
Ennek sok értelme nem volt azon kívül, hogy mind a ketten nagyon akartak már szexelni valakivel, gondolom én...
A minap pedig itt a gyakorin láttam egy olyan kérdést, amiben egy fiatal ember saját bevallása szerint alig bírja ki, hogy nemi életet folytathasson barátnőjével, ezért ahogy csak lehet, sürgették a házasságot, hogy minél előbb elmehessenek nászútra...
Ennek sincs szerintem sok értelme + szerintem még szánalmas is...
----------
Remélem egy hosszasabb vita lesz ebből, érvekkel és ellenérvekkel, de mint említettem, legfőképp az Óhéber ill. Ógörög szavak szerinti gondolkozásmód érdekelne.
Hát akkor csesszétek meg, én a pokolra jutok, mert szexeltem a férjem előtt mással is, haha. Nem mintha nem élnénk azóta is boldog és problémamentes életet együtt. És nem, nem gondolkodok azon hogy megcsalom, meg se fordult soha a fejemben, pedig nő vagyok. Párom meg vagy egy tucat nővel volt már együtt előttem, ezt kapjátok ki.
A 8-as meg a "konzervatív szellemi tanácsaival" elmehet a búsba. :D Ez igen is vallási fanatizmus. Csodálod azokat akik nem szexelnek a házasságig? Ez a normális? Miért is? A másik kommentelő meg, "majd Isten megáld titeket hogy jó legyen a szex nyugi". :D Igen, biztosan így van. Azért vannak megcsalások "hívő" emberek estén is, meg elválások. Akkor ezek szerint az is normális mikor a hívő szülő kitagadja azért a gyerekét mert nem az ő "körükből" választ magának párt. Ne adj isten ateista is. Csak mert Isten így akarta, ha a gyerekem más utat akar járni, akkor már nem a gyerekem, de nem baj, Isten ott van nekem. :D Haha, az a baj nem látjátok miket írtok/mondtok/gondoltok. Hány kérdést láttam én már itt ahol a kereszténység megnyomorította a fiatalokat. Hány fiatalt dobtak ki otthonről keresztény szülők? Rá lehet keresni gyakorin, van pár csemege. De ha nektek jó azt gondolni Istenről hogy ezt ő akarta, akkor tessék. Higyjetek tvábbra is egy se**fejben. Vagy gondoljátok azt hogy normális isten, mint a kérdező. Aki szerint is ez egy hülyeség. Furcsa hogy le lettem húzva, de felteszem a kérdést megint. A melegekkel mi van? Vagy a papokkal akik nem cölibátusban élnek? Ha? Pokol? :)
Nem véletlenül tanácsolta Jézus, hogy ne szórjunk disznók elé gyöngyöt mert megtapossák a sáros patájukkal és nekünk rontanak. A kocák harapni szoptak, a vadkanok meg az agyarukkal támadhatnak. Nagyon fontos ilyenkor, hogy ne álljuk útjukat:
"Ha házasság előtt nem tudnád magad türtőztetni, akkor mi a garancia arra, hogy amikor házasságba érne kisértés meg tudnál állni."
A Korintus 7-ben a szexről van szó. És ha a házastársaddal szexelsz, akkor nincs probléma. Amit írsz az már más kérdés, írd ki külön, mert így csak megtévesztő,a mit írsz
"Hát akkor csesszétek meg, én a pokolra jutok, mert szexeltem a férjem előtt mással is, haha. "
Ez nem elkárhozás kérdés. A keresztény azért követi Isten útmutatását, mert tudja, hogy az a legjobb számára. Ha a lelkiismereted nem szeretne harmonizálni az újszövetséggel, azaz nem lesznek gyümölcseid, akkor a megtérésed kamu, és elkárhozol. Ennyire egyszerű az egész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!