Mièrt keresztelik meg a bèbiket az Ortodox, a Katolikus egyházban amikor ezt az Isten szava mellőzi?
Jèzus ezt mondja:
Mátè:28:19."Menjetek hat,ès tegyetek tanitványokká minden nemzetből embereket,keresztelyètek meg őket az Atyának,,a Fiúnak ès a szent szellemnek nevèben.
Itt leírja a lèpèseket,hogy mit kell tenni a megkeresztelkedèsre.
Elsősorban tanitvány kell lenni,ismerettel rendelkezni.
Ismerje az Isten szavát megfelelően,el kell döntse,hogy akarja-e abban a tantètelben a keresztelkedèsèt.
Továbbá átadja magát Istennek ès azt mondja mint Jèzus"itt vagyok Atyam,hogy cselekedjem a te akaratodat.
Továbbá mint Jèzus ès az apostolok is belemeritettek egész testükkel a vízben.
"De Jèzus áldozati halála ezt az aktust eltörölte."
Hol is mondta Jézus, hogy nem lehet a templomba vinni a gyereket és nevet adni neki?
Nem értem, idézd kérlek, mert úgy tűnik, mintha te találtad volna most ki.
41."Hol is mondja Jèzus,hogy nem lehet a templomba vinni a gyereket ès nevet adni neki?"
Egy bèbit bármikor vihetsz a templomba,adhatsz nevet is,akar a hotelban akar erdőbe,akar a megfogamzás után.
De Jèzus nem mondta,hogy a tudatlan bèbit vigyètek a templomba,hogy megkeresztelyèk a papok.
Jèzus amikor megszületett ès a szülei elvittèk a törvèny szerint tettèk.
Kíváncsi vagyok mihez menekülsz?
43.Ha mar a biblia elpártolt tőled ès nem tudod mèg saját èrveddel sem vèdeni magad,ilyenkor a szemèlyes támadásod maradt,mit sokszor használsz.
TègedetIsten nem èrdekel se a Szava csak az elved.
Tudod,hogy Sátán is ezt alkalmazta amikor azt kèrdezte Èvátol,hogy "tènyleg azt mondta Isten,hogy a kert egyik fájárol se egyetek?".Pedig azt mondta Isten,hogy a kert közepedte lèvö farol ne egyetek.
Terelt azèrt,hogy az Éva figyelmèt megzavarja ès vesztesnek èrezze magát,forduljon Isten ellen.
A Biblia továbbra is tulajdonnév, így nagybetű, szerintem nálatok románoknál is.
De válaszolsz, igazolod állításaidat, vagy sem? Mert itt egyedül te támadod a másik személyét, amikor érveid elfogynak.
45.Sajnálnivaló lelombozott vagy,minden hiteles indokolat nèlkül tagadód a beszűkült látoköröddel,de mèg nemtudtad bizonyítani a bèbi keresztelèst,csak kapkodtal üres ès tèves,biblián kívüli bizonyitèkokkal.
Annyit nem írtak,hogy a bibliában nincs bizonyitèk rá,hanem mint a bezárt vadoroszlán menekülni akarsz.
Ez mar nagy baki a javából.
Èn legalább halgatnèk.
Akkor megpróbálom így megkérdezni :
mire keresztelkedik fel a Jehova tanúja a keresztelő szövege szerint?
... az Atya , Fiú Szentlélek nevére ... vagy az Őrtörony tagságára ?
Én meg legalább magyarul, helyesen írnék a helyedben és válaszolnék a kérdésre. Mert kerülöd, mint ördög a szenteltvizet. Kapunk választ, vagy csak a másik sértegetése megy?
Mi az a szenteltviz,ki szenteli meg.
Nem tudod mi a szent?
Egy bünös ember,hogy tudja a vizet megszentelni?
Egy tisztátalan,hogy tudja a tiszta vizet megtisztítani.
Ne áltas,inkább beszenyezi.
47.Van egy fèlorás előadás a keresztelès alatt abban minden benne van.Szerezz egy linket rolla ès mindjárt okosabb leszek.Nem csak az utolsó egy kèt kèrdès számít,hanem az egèsz keresztelkedèsi program.
Továbbra a keresztelkedès előtt 80-100 kèrdèsre kell tudni felelni ès ebből a kèrdèsekből adódik az önátadás.
Nem annyi csak,hogy beleugrunk a vízbe ès mar Tanú vagyok,vagy egy hónapos koromban bepricolnak vizzel,tovább se tudok semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!