Mièrt keresztelik meg a bèbiket az Ortodox, a Katolikus egyházban amikor ezt az Isten szava mellőzi?
Jèzus ezt mondja:
Mátè:28:19."Menjetek hat,ès tegyetek tanitványokká minden nemzetből embereket,keresztelyètek meg őket az Atyának,,a Fiúnak ès a szent szellemnek nevèben.
Itt leírja a lèpèseket,hogy mit kell tenni a megkeresztelkedèsre.
Elsősorban tanitvány kell lenni,ismerettel rendelkezni.
Ismerje az Isten szavát megfelelően,el kell döntse,hogy akarja-e abban a tantètelben a keresztelkedèsèt.
Továbbá átadja magát Istennek ès azt mondja mint Jèzus"itt vagyok Atyam,hogy cselekedjem a te akaratodat.
Továbbá mint Jèzus ès az apostolok is belemeritettek egész testükkel a vízben.
Elég egyszerű:
"N., én megkeresztellek téged az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében."
Arra mondjuk nagyon kíváncsi lennék, hogy a kérdező vallásában mit mondanak, mert a jehovás oldalon nem találtam róla semmit. Lehet valami titok ez is?
Van hivatalos is, nem kell mindjárt a bűnös világi oldalakat mutatni 😀
Nem titok, itt a hivatalos: [link]
Vidiripi
"a tanuknál más a szöveg"
Ennèl igazabbat règen irtál."
Csak tudod Edgár a probléma ott van hogy nem lehet alátámasztani a Bibliából. Annyira más a szöveg.
A Máté 28:20 azt olvashatod hogy "...amit én parancsoltam nektek."
Erre az Őrtorony olyan kérdést tesz fel a keresztelkedőknek amit Jézus nem parancsolt!
Erre mit mondasz Edgár? Ezzel nincs szerinted probléma?
15."Akkor most kinek kell hinni,a bibliának vagy a tanuknál"
Vagy a K.Egyház szertartásainak,szabályainak,pènzèrt való megkeresztelèsben,tudatlan büntelen bèbi belekeresztelèse egy olyan vallásba aminek doktrináját a szülei sem ismerik,amit esetleg ha ismernek az hazugság pld.tisztitotüz,pápai lábcsok,rozsafüzèr,szentháromság tana,három istensèg stb .
Nèzd meg a zűrzavart a bèbi körül amièrt mèrhetetlen a zürzavar,holott a bèbi áldozat mert mèg azt sem tudja hol van,máris beledömőszöltèk az olvasztótègelybe,nehogy valaki más ezt megtegye.
Hol tudja mondani mint Jèzus,"Itt vagyok Atyam csekszem a te akaratodat Főleg,hogy mèg a szülei sem mondjak.
De a Tanuknál fogadalmat tesznek,mert a keresztsèg fogadalom,eskü.Nem belekènyszeritett.
Milyen dolog K.Egy-ban nem nősülhet ha a gyermeke nincs megkeresztelve.
A sorrend itt is kiált.
Előbb nőstények ès utánna a gyerek
17.Javitás a telló rosszul küldte.
Előbb nöstènyek=előbb nősülnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!