Elvesztettem a hitem. Hova forduljak?
Katolikus vagyok, de nem vallasgyakorlo, azonban egy ideje fogekonysagot erzek a vallas irant, sok tema erdekel, es szivesen beszelgettem volna tobbet egy hozzaertovel aki ennek tette fel az eletet. Neten kereszteny oldalakat olvasgatok, erdeklodok. Belso kesztetest erzek, hogy bemenjek a templomba, szeretnek gyonni, szoval olyan erzes kerit a hatalmaban, hogy eljott az ido. Azonban a helyi plebanos nem tul bizalomgerjeszto, inkabb karrierista, es itelkezo, fogadni pedig nem fogad. Szerettem volna jobban megismerkedni a katolikus vallassal, megfordult a fejemben, hogy esetleg hittudomanyi foiskolara menjek, de azt mondta nem fogja tamogatni. A viszonyunk nem tul rozsas annak ellenere, hogy nem ismer es nem tudja a bennem lezajlo lelki folyamatokat, volt szemelyes konfliktusunk, amit igazabol o reagalt tul, es szerintem ez nem adhat okot arra, hogy "szamuzzon" a hitbeli elettol is. Elvesztettem a kivancsisagom, a maradek hitem mind az emberisegben, papsagban, Istenben, hiszen egy pap dontott a sorsomrol es arrol hogy "megterhetek-e". Mivel ez szamomra nem tul szimpatikus huzas, kezdek elfordulni, es hitetlenne valni... Hova fordulhatnek, hogy mentsem ami mentheto? Hiszen ha Isten valoban letezne ilyen embert
nem hivhatott volna papnak... hol marad a kegyelem a pap reszerol?
"Katolikus vagyok, de nem vallasgyakorlo"
Talán akkor kezd el gyakorolni a vallásodat. A szektásokkal pedig vigyázz, mert mint láthatod, az ilyen kérdésekre és kérdezőkre úgy ugranak, mint a vadászkutya a nyúlra.
"de azt mondta nem fogja tamogatni"
Ebben igaza volt, te inkább istenkereső vagy, a hittudományi iskolákba pedig azok mennek, akik már megtalálták Istent, s valami módon ez irányban akarnak hivatás szerűen tovább haladni. Például papként, hitoktatóként, stb...
"hiszen egy pap dontott a sorsomrol es arrol hogy "megterhetek-e""
Erről biztos nem döntött, a megtérés lehetősége mindig adott, egyedül rajtad múlik. Talán azzal kéne kezdeni, amit elején írtál:
"kesztetest erzek, hogy bemenjek a templomba, szeretnek gyonni"
Tedd meg, ez az első lépés, ha valóban ilyen késztetés van benned, az a Szentlélek munkája. Innentől egyedül rajtad áll, hogy mit teszel. Nálunk pl. minden szentmise előtt van gyónásra lehetőség.
"Igazabol a problemam, hogy a Biblia ertelmezese es az egesz nehezen megy"
Nem a te dolgod, hogy értelmezd. Lásd sokan próbálták értelmezni, azért van 8000 különböző keresztény felekezet. Hidd el, hogy a püspökök közössége a zsinatok alkalmával sokkal jobban tudta értelmezni, mint te, vagy bármelyik önjelölt prédikátor, vezető lelkész, vén, vagy fene tudja ki értelmezné.
Ajánlom az alábbi oldalt olvasgatásra, ahol jobban megismerheted az Egyház hitét és bibliai alapjait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!