Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elvesztettem a hitem. Hova...

Elvesztettem a hitem. Hova forduljak?

Figyelt kérdés

Katolikus vagyok, de nem vallasgyakorlo, azonban egy ideje fogekonysagot erzek a vallas irant, sok tema erdekel, es szivesen beszelgettem volna tobbet egy hozzaertovel aki ennek tette fel az eletet. Neten kereszteny oldalakat olvasgatok, erdeklodok. Belso kesztetest erzek, hogy bemenjek a templomba, szeretnek gyonni, szoval olyan erzes kerit a hatalmaban, hogy eljott az ido. Azonban a helyi plebanos nem tul bizalomgerjeszto, inkabb karrierista, es itelkezo, fogadni pedig nem fogad. Szerettem volna jobban megismerkedni a katolikus vallassal, megfordult a fejemben, hogy esetleg hittudomanyi foiskolara menjek, de azt mondta nem fogja tamogatni. A viszonyunk nem tul rozsas annak ellenere, hogy nem ismer es nem tudja a bennem lezajlo lelki folyamatokat, volt szemelyes konfliktusunk, amit igazabol o reagalt tul, es szerintem ez nem adhat okot arra, hogy "szamuzzon" a hitbeli elettol is. Elvesztettem a kivancsisagom, a maradek hitem mind az emberisegben, papsagban, Istenben, hiszen egy pap dontott a sorsomrol es arrol hogy "megterhetek-e". Mivel ez szamomra nem tul szimpatikus huzas, kezdek elfordulni, es hitetlenne valni... Hova fordulhatnek, hogy mentsem ami mentheto? Hiszen ha Isten valoban letezne ilyen embert

nem hivhatott volna papnak... hol marad a kegyelem a pap reszerol?

2020. jan. 31. 09:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
35%
Vedd elő a Károli Bibliát és magad találd meg Jézust. Ehhez nincs szükséged más emberre. A hitet úgy gyakorold, ahogy Jézus és az apostolok írják, nem úgy, ahogy más mondja. Gyónj közvetlenül Jézusnak
2020. jan. 31. 09:31
 2/15 A kérdező kommentje:
Es ha az nem eleg? Valakivel szemelyesen beszelni szerettem volna a problemaimrol, megerteni a katolikus tanitas lenyeget, erdekelne amit a foiskolan tanitanak, de milyen atya az aki megtagadja ennek a lehetoseget?
2020. jan. 31. 09:33
 3/15 A kérdező kommentje:
Kerdeznek a gonoszrol is, nagyon sok mindenrol, de ahhoz bizalom kene hogy megnyiljak, az elozo atyank aranyos volt, de a mostani... mikor beszeltunk jobb embernek ereztem magam mellette, ez azert problema...
2020. jan. 31. 09:34
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát keress meg egy másik papot egy másik gyülekezetből! :)

(Vagy hagyd a csudába az egészet...)

2020. jan. 31. 09:35
 5/15 A kérdező kommentje:
Ezt fogom tenni, viszont sajnos ha barmilyen egyhazi tevekenyseget szeretnek vegezni, vagy pl hittudomany fele orientalodni kell a plebanos hozzajarulasa.
2020. jan. 31. 09:44
 6/15 KZitus ***** válasza:
12%

Szia

Húúúú tényleg van benned "buzgóság", ahogyan arról Pál apostol írt. Érdemes figyelmesen elolvasni:

"Mert bizonyságot teszek felőlök, hogy Isten iránt való buzgóság van bennök, de nem megismerés szerint. Mert az Isten igazságát nem ismervén és az ő tulajdon igazságukat igyekezvén érvényesíteni, az Isten igazságának nem engedelmeskedtek." Róma 10:2,3

Milyen hitet vesztettél el? Az Istenbe vetett hitedet? Akkor hozzá kellene fordulnod, hogy megismerd jobban, és akkor megerősödik a hited.

Nem találod furcsának ezt a mondatodat?:"Elvesztettem a kivancsisagom, a maradek hitem mind az emberisegben, papsagban, Istenben, hiszen egy pap dontott a sorsomrol es arrol hogy "megterhetek-e"" - hogyan veszítheted el a hitedet(Istenbe!!!) emberek miatt?

„Meg vagyok győződve róla, hogy sem halál, sem élet . . . , sem jelenvalók, sem eljövendők . . . , sem semmi más teremtés nem lesz képes elválasztani minket az Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van” — írta Pál a Róma 8:38, 39.

A vers szerint csak te magad szíkíthatod meg a kapcsolatod Istennel. Nem rajta múlik, inkább rajtad. Viszont jó hír az, hogy vissza lehet állítani. „Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok” Jakab 4:8.

Látod mennyi támpontot, segítséget, tanácsot ad a Biblia?

A többi rajtad múlik. Isten tette meg az első lépést feléd, amikor a Fiát adta érted, hogy Neked örök életed lehessen...ha választod.

2020. jan. 31. 11:19
 7/15 A kérdező kommentje:

Kedves Utolso, nagyon szepen koszonom hogy igy kifejtetted!

Igazabol a problemam, hogy a Biblia ertelmezese es az egesz nehezen megy, es ugy gondoltam, hogy egy pap talan segitsegemre lehet, hogy jobban osszefuggesbe tudjam hozni az en eletemben torteno dolgokat Istennel, hogy lehet-e ok-okozati osszefugges, es egyebek. Szerettem volna egy olyan szemelyt aki megismertet vele, ugymond "megterit", vagy legalabbis segitsegemre lehet a megteresben. Szeretnek gyonni, mert ugy erzem a lelkemnek konnyebb lenne. Azt, hogy itthon belatom a buneim es szivbol megbanom, kevesnek erzem. A hitem a papsag tekinteteben vesztettem el, Isten tenyleg ilyen embert "hiv" papsagra?? Aki nem kepes szolgalni, es a sajat onzo erdekeit es a szemelyeskedest helyezi eloterbe? En szemely szerint orulnek atya letemre ha xy megkeresne, hogy teologiat szeretne hallgatni, vagy eppen jobb emberre szeretne valni de sajnos neki eselye se volt engem megismerni, mert nem volt nyitott ram. Az elejen igen, de elbeszeltunk egymas mellett mert o az orok eletre helyezre a hangsulyt, de en nem az orok elet elnyerese miatt akarok jobb ember lenni, hanem a sajat lelkem es masok miatt! Szoval tudtam volna neki meselni naphosszat, ha vevo ra, de nem. Es velemenyem szerint egy jo pap dolga a lelkek apolasa is es aki hitbeli dolgok kapcsan erdeklodik azt gondolom kotelessege rendelkezesere allni. Azt meg nem tudom minositeni, hogy valaki teologiat hallgatna de a szukseges tamogatast szemelyes okok miatt nem adja meg neki.

2020. jan. 31. 13:03
 8/15 anonim ***** válasza:
87%

# 7 A mi Zitusunkkal vigyázz, cső jehoista!

És a "nagy tudása" is onnan van, hogy bemásolja ide az Őrtoronyból :D.

P.T.

2020. jan. 31. 13:13
 9/15 KZitus ***** válasza:
35%

Ismét szia

"Szeretnek gyonni, mert ugy erzem a lelkemnek konnyebb lenne. Azt, hogy itthon belatom a buneim es szivbol megbanom, kevesnek erzem."- Istennek naponta többször is elmondhatod a tégedet nyugtalanító gondolataidat! Nem hiheted azt, hogy a Teremtőd nem tud úgy megérteni, veled együttérezni, mint egy hozzád hasonló bűnös ember.

Kedvesen ezt mondja neked:

"Semmi miatt ne aggódjatok, hanem mindig tárjátok a kéréseiteket Isten elé, úgy, hogy imádkoztok és könyörögtök hozzá, és közben hálát adtok neki. Így Isten békéje, amely felette áll minden gondolkodásnak, meg fogja őrizni szíveteket és gondolkodóképességeteket Krisztus Jézus által." Filippi 4:6,7

Erre mindannyiunknak szüksége van.

" A hitem a papsag tekinteteben vesztettem el, Isten tenyleg ilyen embert "hiv" papsagra?? " a Bibliában választ kapsz erre a kérdésedre is a Zsidókhoz (8rész) írott levélben. Ebben a papban soha nem csalódhatsz!

"Aki nem kepes szolgalni, es a sajat onzo erdekeit es a szemelyeskedest helyezi eloterbe? En szemely szerint orulnek atya letemre ha xy megkeresne, hogy teologiat szeretne hallgatni, vagy eppen jobb emberre szeretne valni de sajnos neki eselye se volt engem megismerni, mert nem volt nyitott ram." - vajon hogyan értelmezi Krisztus szavait a Máté 28:19,20 verseiben magára vonatkoztatva?

" Es velemenyem szerint egy jo pap dolga a lelkek apolasa is es aki hitbeli dolgok kapcsan erdeklodik azt gondolom kotelessege rendelkezesere allni." - ha olvasod az evangéliumokat, figyeld meg mit mondott Krisztus a papoknak.

Itt van Krisztus élete a 4 evangélium alapján: [link]

időrendi sorrendben - ha van kedved ismerkedni a tanításaival, és Vele.

2020. jan. 31. 13:25
 10/15 anonim ***** válasza:
83%

Mondom én, elis kezdte már:

https://www.youtube.com/watch?v=-utuMu8Kxf4

2020. jan. 31. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!