A tudatalattiról és annak képességeiről mit ír a biblia?
Természetesen, nekik igen. Ahogy minden zsarnoknak az. Ki szereti azt, ha átlátnak a manipulációkon? Ha nem megvezethető egy ember, mert tisztában van - a legmélyebb mélységekig - önmagával?
Hol hol ír, azt nemm tudom. Ezerszer megvágták, kinyiszáltáak belőle mindent, ami értékes volna, úgyhogy mardat az, ami a nyájnak szól. Hiszel belőle azt, amit akarsz. A te dolgod.
A Biblia nem ír tudatalatti képességekről, a kereszténység egy vallás és nincs köze az ezotériához.
"Tudom, hogy sokszor átírták, megváltoztatták, cenzúrázták."
Akkor meg még elég buta is vagy.
"Tudom, hogy sokszor átírták, megváltoztatták, cenzúrázták."
Elég rosszul tudod.
Ha nem is ezzel a szóval, de sok helyen szó van az un. tudattalanról a Bibliában.
Jézus a lélek és így a tudatalatti "központjának" a szívet jelölte meg:
"Márk7.20. de azt hangoztatta, hogy ami az emberből kimegy, az teszi tisztátalanná az embert,
Márk7.21. mert belülről, az ember szívéből származik minden gonosz számítgatás: házasságtörés, cédaság, gyilkosság,
Márk7.22. lopás, kapzsiság, gonoszságok, csalás, kicsapongás, gonosz szem (irigység), káromkodás, fennhéjázás (többnek látszani vágyás), kevélység, meggondolatlanság,
Márk7.23. ez a (sok) gonoszság mind belülről származik és ezek teszik tisztátalanná az embert."
Mivel ma sem egyértelmű ki mit ért ez alatt, és akkoriban ha foglalkoztak volna ezzel sem biztos, hogy ugyan így nevezték volna mint most, ezért ha írna is róla a Biblia, akkor sem lehetne biztosan azt mondani, hogy valóban arra vonatkozik.
Milyen képességekre gondolsz? Mert elvileg nincs külön képessége.
Szerintem konkrét dolgokat nem lehet találni az emberi tudatról a Bibliában, inkább csak utalások vannak az emberi természet kettősségéről, a hit által kapott képességekről.
Rengeteget ír. Dr. Joseph murphy le is fordítja őket a könyvében. Teli van vele a biblia. Pl. Ádám és Éva a tudat és tudatalattit jelképezi, már az elején is.
Aki nem ért hozzá semmit mi a haláláért bohóckodik itt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!