Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A higyülisek szerint a katolik...

A higyülisek szerint a katolikusok miért nem keresztények?

Figyelt kérdés

Egyik hitgyülis hozzászóló az alábbi megállapítást (kérdést) tette:

"Katolikus vagy vagy keresztény? Nem mindegy!"

Ha a katolikusok nem keresztények, akkor mik? Hinduk, esetleg mohamedánok? Mi célja és értelme annak, hogy egy felekezetben ilyen fokú gyűlölködést tanítanak? Igazából még Jehova Tanúitól se nagyon olvasni ilyet, pedig ők sokkal távolabb állnak hitelvekben.

2020. jan. 15. 09:03
1 2 3 4
 31/38 imakommandós ***** válasza:
65%

"Te eddig semmit se tudtál felmutatni, csak egy hitgyülis által írt hozzászólást tele kiragadott és kiforgatott idézetekkel."

Ezt nem Te irtad véletlenül:

"a mai Katolikus egyház ugyan kereszténynek tekint mert elfogadom a niceai hitvallást"

Ezt te írtad nem? Akkor mégis hazudtál korábbi hozzászólásodban."

Egy olyan összetett mondat része van kiragadva és kiforgatva ami egy paradoxonra mutat. Ilyen technikás érveket azért nem mutattam fel a hozzászólásomban. Nana! :)

2020. jan. 17. 17:31
 32/38 anonim ***** válasza:
35%
Felesleges foglalkozni a sok szektással, én ezt már rég megtanultam. Keresd meg neten Kálvin mit írt az álkeresztény újrakeresztelőkről. Amit a neoprotestánsok művelnek, az a kereszténység szégyene, amennyiben nevezhető keresztnyek a sok bizniszszekta.
2020. jan. 17. 17:38
 33/38 imakommandós ***** válasza:
32%
Na legalább őszinte vagy és nem szelfizel az egyházaddal.
2020. jan. 17. 17:39
 34/38 anonim ***** válasza:
31%

30# nekem volt annyi eszem, hogy rákerestem neten, mert elsőre nem hittem el. Neked nincs, a te bajod.

Tehát? Jézus körül volt metélve, mégis János valami miatt bemerítette. Miért? Ők is undorító újrakeresztelők?

De végigolvastam a trienti zsinat kiátkozós részét, nem semmi. Lehet, hogy mégis a hitgyülisnek van igaza? Érdekes, hogy ezt a mai napig érvényben lévő dolgot nem hirdetik. De legalább már tudom, hogy a városunkban a katolikus felekezet miért nem vesz részt semmiféle összefogásban az egyházak között, számukra mi ki vagyunk átkozva.

2020. jan. 17. 18:04
 35/38 A kérdező kommentje:

Csak annyi eszed nincs, hogy értelmezni tudd, mit jelent a kiközösítés, de sebaj.

Jézus egyszer lett megkeresztelve tudomásom szerint (bár neki nem volt ré szüksége nyilván), így nem értem a kérdésedet.

Hogy felétek miben nem vesznek részt a katolikusok, azt én nem tudom, te meg azt mondasz, amit éppen akarsz. A szomszéd településen most van az ökumenikus imahét, ott minden évben részt vesznek a katolikusok és együtt tartják az evangélikusokkal, reformátusokkal és baptistákkal.

2020. jan. 17. 18:29
 36/38 Szabó Ádám2 ***** válasza:

A higyülisek szerint a katolikusok miért nem keresztények?

Vannak HGY-s barátaim. Szerintük a katolikusok tényleg nem igazi keresztények.

Azért nem, mert szerintük a katolikusok (szándékosan vagy véletlenül) félreértelmezik a Bibliát.

Ennek a két keresztény felekezetnek a tanítása a legkülönbözőbb egymástól, ezért ilyen éles az ellentét. Mind a kettő felekezet egy szélsőséget képez, ezért kerülnek ilyen könnyen nézeteltérésbe egymással.

2022. okt. 14. 01:38
 37/38 A kérdező kommentje:

Azért ne tegyünk már egy 2000 éves és egy 40 éves felekezet közé egyenlőségjelet.

2022. okt. 14. 20:19
 38/38 Szabó Ádám2 ***** válasza:
27%

Tisztelt #37-es,

én egyáltalán nem tettem egyenlőségjelet aközé a két egyház közé.

És nem is akarok, mert nagyon különböző a gondolkodásmódjuk! . . .

Mire értetted azt, amit írtál nekem? Kérlek fejtsed ki.

2022. dec. 8. 23:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!