Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szex bűn? (A többi lent. )

A szex bűn? (A többi lent. )

Figyelt kérdés

Most arra kérek mindenkit, hogy ne válaszoljon 3-5 mondadban, ahogy azt itt általában tenni szokták.

Sőt, válaszoljatok egy szóval.

Igen - A szex bűn.

Nem - A szex nem bűn.

Tegyük fel, hogy van egy lány (vagy nő, nem tudom, hogy hány éves kortól kell valakit nőnek nevezni) akivel most költöztünk össze.

Le akarok vele feküdni.

Ha lefekszem vele, akkor az bűnnek számít?

Keresztények válaszát várom!

2020. jan. 12. 22:33
1 2 3 4
 21/38 KZitus ***** válasza:
27%

Szia

Bocsi, de amilyen a kérdés, olyanok a válaszok.

"Igen - A szex bűn.

Nem - A szex nem bűn." -erre igennel, vagy nemmel nem lenne korrekt válaszolni.

Keresztények válaszát kérted, már megkaptad!A 1Timóteusz 3:1–7 ás a Titusz 1:6 olyan Isten szolgálatará törekvő férfiakról ír, akinek "egy felesége van,"! nem élettársa, vagy vele élő nőről ír! A férj-feleség elrendezés isteni elrendezés, amely védi a házastársakat, és a gyermekeket akik megszülethetnek: védi a családot.

2020. jan. 13. 21:07
 22/38 szp72 ***** válasza:
72%

Az bűn ha van pénzem?

Csak egy szóval szabad válaszolni.

Tegyük fel, hogy van egy kollégám, akinek van egy pénztárcája, benne a havi keresete. El akarom venni. Ha megteszem az bűnnek számít?

A kérdező válaszát várom!

2020. jan. 13. 21:38
 23/38 anonim ***** válasza:
72%

#20 Én tudjam mire vagy kíváncsi?

A példáid sem a kérdésed szerintiek. Azokhoz képest te ezt kérdezed:

- Elvenni más tulajdonát bűn?

Szerinted?

- Megölni valakit bűn?

Szerinted?

Ha a kérdésedből szeretnél eldöntendőt akkor próbálkozz ezzel:

- Paráználkodni bűn?

És ha azt szeretnéd tudni, hogy keresztények szerint mi számít paráználkodásnak, azt is megkérdezheted. De szerintem a te kérdésednek egyáltalán nem az volt a célja, hogy kérdés legyen.

Összeköltöztél a barátnőddel és szeretnetek szexelni egymással, ha jól értem ez az alapfelállás. Miért nem ezt kérdezted:

Bűn lenne lefeküdni a barátnőmmel ha összeköltözünk? Erre kaphatnál igen-nem válaszokat. Ha az érdekel mennyire eltérő lehet azonos valláshoz tartozó hívők válasza egyazon kerdésről. 60-30 lenne az igen-nem aránya, a maradék 10 tényleg nem a kerdésre válaszolna. Reméljük most már mindent tudsz a keteszténységről ami neked számít! Szívesen!

2020. jan. 13. 21:59
 24/38 A kérdező kommentje:

22.

Nem.

Igen.

Ha ki kéne fejtenem, ahogy te tennéd, akkor leírnám, hogy nem bűn ha valakinek van pénze.

A második kérdésedre, pedig azért igen a válaszom, mert a lopás bűn.

Nem értem mire akarsz kilyukadni ezzel a két kérdéssel?

Mindkettő elnöntendő kérdés volt.

És lehet is rájuk válaszolni.

23.

Gyakorlatilag nem pont ugyan ezt kérdeztem meg?

Írtam, hogy van egy lány akivel most költöztem össze és le akarok vele feküdni. Erre kérdezem, hogy bűn vagy nem.

De erre nem nagyon kaptam értelmes választ.

2020. jan. 13. 22:59
 25/38 Alex Fly ***** válasza:
79%

A szex nem bűn.

Amit szeretnélb az bűn.

2020. jan. 13. 23:29
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem, te gyakorlatilag egészen pontosan ezt kerdezted:

"Sőt, válaszoljatok egy szóval.

Igen - A szex bűn.

Nem - A szex nem bűn."

Ha most felnézel a kérdesedre magad is ellenőrizheted. Ezzel kapcsolatban feltettél egy masik kerdést:

"Ha lefekszem vele, akkor az bűnnek számít?"

De az igen-nem válaszokat a fenti kerdésre vártad, nem erre. Az pedig úgy szólt, hogy a szex bűn vagy sem. Ha pedig csak a fenti kérdésre vártál volna egyetlen szót, de a második kérdésedre ez nem vonatkozott, miért értették volna rosszul a szöveget azok, akik erre több szóval vagy mondatokkal válaszoltak?

Egyébként miért nem tudtál válaszolni az én kérdéseimre?

Bűn megölni valakit?

Igen - Ölni bűn.

Nem - Ölni nem bűn.

Bűn elvenni masok tulajdonát?

Igen - Elvenni mások tulajdonát bűn.

Nem - Elvenni mások tulajdonát nem bűn.

2020. jan. 13. 23:31
 27/38 anonim ***** válasza:
72%
Házastársak -férfi és nő- között NEM bűn.
2020. jan. 14. 01:19
 28/38 anonim ***** válasza:
56%

A helyes kérdés így hangzik: házasságon kívül bűn a szex? (ebben a szituban vagy)

Igen.

2020. jan. 14. 05:19
 29/38 anonim ***** válasza:
72%

" Tegyük fel, hogy van egy lány (vagy nő, nem tudom, hogy hány éves kortól kell valakit nőnek nevezni) akivel most költöztünk össze.

Le akarok vele feküdni. "

Itt talán a kulcsmondat az,hogy "le akarok vele feküdni". Fogalmazd inkább úgy,hogy le akartok egymással feküdni. De ha csak te le akarsz vele feküdni,akkor nyilván bűn lesz,ha megteszed.

2020. jan. 14. 09:51
 30/38 anonim válasza:
14%
A Bibliában akkor számít valaki házastársnak, hogyha megtörtént az első aktus. Az számít paráznának, aki több nővel volt együtt. Ergo lefekszel egy lánnyal nem leszel se bűnös, sem parazná, hogyha lefekszel egy mással is akkor igen, és nem számít az, hogy a feleséged vagy sem. Szerintem várj még vele, nem biztos, hogy vele akarod le élni az életed.
2020. jan. 14. 10:52
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!