Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van akinek világi kapcsolat...

Van akinek világi kapcsolat után sikerült keresztény párra találni?

Figyelt kérdés

Egy hosszú kapcsolaton vagyok túl, volt már eljegyzés, szex, összeköltözés még nem... Nyilván, ezeket most már nagyon bánom. Most lett vége. Nem tudom, ezek után van-e még esélyem, lehet-e olyan párom, aki keresztény, és ezek miatt nem fog elutasítani?

Sajnos felemás iga voltunk... Bíztam, reménykedtem, de csak én kerültem lejjebb, és nem ő feljebb. Van ezután újrakezdés? Max olyannal, aki fiú létére szintén ilyen helyzetben van.

Köszönöm a tapasztalatokat, gondolatokat.

Bármi jöhet, segítő oldal, könyv, idézet, kép, jótanács.

22L

2020. jan. 12. 11:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Még nekem se sikerült, de nem hiszem, hogy a keresztény fiúk többsége e miatt elutasítana téged.
2020. jan. 12. 11:53
 2/11 A kérdező kommentje:

Hát szerintem meg igen sajnos 😏 és megértem őket, csak az idő kerekét nem tudom visszaforgatni, hatalmas tanulópénz, nagy vargabetű, de ez van 😔

Jársz közösségbe, ifibe?

2020. jan. 12. 12:05
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

Nem nagyon van időm ilyenbe járni, felnőtt hittanra szoktam csak, de oda inkább a tőlem idősebb korosztály jár.

Ha egy fiú azt nézi, hogy volt-e már kapcsoltatod és szűz vagy-e, akkor az egyáltalán nem krisztusi lelkületre vall. Isten sem azt mondja, hogy forgasd vissza az időt, hanem ha megbántad a bűnödet, akkor Ő többé nem emlékszik rá. Nekünk is ez lenne talán a helyes hozzáállás.

2020. jan. 12. 12:11
 4/11 A kérdező kommentje:
Részben igazad van, de ugye a párkapcsolati tisztaság vízválasztó dolog. Meg is értem. Na mindegy, lesz ahogy lesz. Nagyon köszönöm, hogy írtál! ☺️♥️ És sok sikert Neked is! Valószínű majd én is ilyen felnőtt hittan után fogok nézni.
2020. jan. 12. 13:09
 5/11 anonim ***** válasza:
82%

Ismerek ilyen 40-hez közeli párt, akik hosszabb tévelygés után találtak keresztényként egymásra, nemrég házasodtak össze. Amennyire én látom, stabil a kapcsolatuk, de ez valószínűleg a kivétel, nem a szabály. A korábbi partnerek számával ugyanis egyre csökken a kötődésre való képesség (ez tudományosan igazolt tény), így sokkal több munkát kell belefektetni, hogy a felek értelemmel is kötődjenek egymáshoz, kitartsanak az esküjük mellett.

A szüzesség lelki értelemben bizonyos szinten visszanyerhető:

[link]

[link]

2020. jan. 12. 14:30
 6/11 anonim válasza:
29%

Még nem sikerült, próbálkozom, keresek. Római Katolikus vagyok.(Írj, ha úgy gondolod, hogy beszélgetnél.)

33f

2020. jan. 12. 18:25
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Igen.

Megfogadtam Isten szavának a Tanácsát, és csak az Úrban kötöttem házasságot. Vagy is egy hiten vagyo a férjemmel.

Mi megtartottuk a Férjemmel Isten erkölcsi elveit, és csak a törvényes házasság után éltünk a nemi élet ajándékával. Nem bántuk meg, Isten áldását adja a kapcsolatunkra.

Van újrakezdés, bár meggondoltabb legyél ezúttal. Ha szeretitek egymást, nem akartok egymásnak sem sérelmet okozni, és a Teremtőt is megbántani.

Sokkal izgalmasabb lesz felfedezni egymást, és igy szoktok majd össze.

Biztos vagyok benne, hogy nem Te vagy az egyetlen, aki ebbe a helyzetbe került.

2020. jan. 12. 20:12
 8/11 KZitus ***** válasza:
57%

Szia

"Bármi jöhet, segítő oldal, könyv, idézet, kép, jótanács."

Biblián alapuló tanácsokról olvashatsz családdal, párkapcsolatos témákról: [link]

2020. jan. 12. 21:24
 9/11 anonim ***** válasza:
81%

Velem is volt ilyen, ennyi idős koromban. Én próbáltam keresztényibbé tenni a kapcsolatunkat, de nem igazán élt keresztényként az akkori barátom. Teljesen távol nem állt tőle, mert a nagyszülei hívők voltak, de ő már eltávolodott ettől. Végül szakítottunk, de én úgy érzem, hogy nem a hit miatt.

Most már sikerült keresztény párt találnom, 3 és fél éve vagyunk együtt, és összesen 5-6 éve ismerjük egymást. Egy plébániai ifjúsági csoportban találkoztunk, ami akkor szerveződött és mindenki "hozott még egy embert". Neki is volt előttem kapcsolata, egy elég hosszú és rövidebb próbálkozások is, így nem ítél el. Meg hidd el, aki elég intelligens és nem képmutató, elitista felfogású, hanem valóban a másik megértésére, elfogadására törekszik, az nem fog elítélni.

2020. jan. 12. 22:13
 10/11 anonim ***** válasza:
21%

Sikerülhet, viszont érdemes megemlíteni az előző kapcsolatodat a leendő párodnak. Ha valaki például feleséget keres, és a szüzeket részesíti előnyben, ehhez joga van.

Tapasztalatom szerint az elkötelezett, igazi keresztények, akik komolyan gondolják az Úrral való kapcsolatukat, azok nem szexelnek a házasság előtt, hanem várnak vele a házasságkötésig, a kultúr- vagy vasárnapi keresztények pedig igen.

2020. jan. 12. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!