Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy hívják azt egyszóval...

Hogy hívják azt egyszóval (s-sel kezdődik), ami Jézus kezén és lábfején volt, miután kivették belőle a szögeket?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap hallottam, csak elfelejtettem
2020. jan. 11. 13:49
 1/6 anonim ***** válasza:
96%
stigma
2020. jan. 11. 13:51
 2/6 anonim ***** válasza:
93%
Stigma?
2020. jan. 11. 13:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszike
2020. jan. 11. 14:14
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
Úgy látszik lehet mégsem stigma, hogy ennyire le lettam pontozva (#2).
2020. jan. 11. 14:26
 5/6 Alex Fly ***** válasza:
Sebhely
2020. jan. 12. 13:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Jézus sebhelyei, amelyeket szerzett a keresztrefeszítéskor.

Mt.27,29.És tövisből fonott koronát tőnek a fejére, és nádszálat a jobb kezébe; és térdet hajtva előtte, csúfolják vala őt, mondván: Üdvöz légy zsidóknak királya!

Jn.19,2.És a vitézek tövisből koronát fonván, a fejére tevék, és bíbor köntöst adának reá,

Jn.19,5.Kiméne azért Jézus a töviskoronát és a bíbor köntöst viselve. És monda nékik Pilátus: Ímhol az ember!

Mt.20,19.És a pogányok kezébe adják őt, hogy megcsúfolják és megostorozzák és keresztre feszítsék; de harmadnap feltámad.

Mt.27,26.Akkor elbocsátá nékik Barabbást; Jézust pedig megostoroztatván, kezökbe adá, hogy megfeszíttessék.

Mk.10,34.És megcsúfolják őt, és megostorozzák őt, és megköpdösik őt, és megölik őt; de harmadnapon feltámad.

Mk.15,15.Pilátus pedig eleget akarván tenni a sokaságnak, elbocsátá nékik Barabbást, Jézust pedig megostoroztatván, kezökbe adá, hogy megfeszítsék.

Lk.18,33.És megostorozván, megölik őt; és harmadnapon feltámad.

Jn.19,1.Akkor azért előfogá Pilátus Jézust, és megostoroztatá.

Jn.19,37.Másutt ismét így szól az írás: Néznek majd arra, a kit általszegeztek.

Jn.19,34.Hanem egy a vitézek közül dárdával döfé meg az ő oldalát, és azonnal vér és víz jöve ki abból.

Jn.20,27.Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.

Stigma-Jézus sebhelyei: Tövis korona-korbácsolás-kezek és lábak átszögelése-a kereszten való oldalba szúrás.

1-Töviskorona

2-Ostorcsapások

3-Szögek a kézen és lábon

4-Oldalba szúrás

2020. jan. 12. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!