Honnan tudhatom, hogy a nagyapám zsidó volt?
Zsidó vagyok, de az anyai nagyapám érdekes, mert életemben nem láttam annyira zsidósan kinéző embert, mint ő, együtt élt az anyjával, akinek mániája volt mindent eladni, göndör volt a haja, olyan karvaly orra, hogy az valami hihetetlen, a fülcimpája a nyakáig lógott és óriási füle volt stb. nyilván zsidó volt, de egy pici faluban élt, amihez rohadt messze van zsinagóga és egész életében ott élt.
Hogyan tudnék találni valami papíri bizonyítékot, vagy a neten megtalálni ? Nem family search meg my heritage, mert azok alig írnak valamit ilyen témában. Köszi a segítségets.
A neten sehogy. Ha a század elején járt iskolába, akkor a vallása lehet fel van jegyezve a... nevezzük "akkori naplónak". Ha egyházi esküvője is volt, akkor az adott plébánián szintén fel lehet jegyezve a vallása.
Ha zsidó származású, de keresztény volt, akkor nincs sok esélyed kideríteni.
Se az orr alakja, se a haj jellege nem általánosítható így, ez alapján nem tudod megmondani. Az idősek füle pedig általában nagy, mert nem minden végtag növekedése áll meg 20 éves kor körül, többek közt a füleké sem.
Tudom, hogy zsidó volt, de ugye bizonyítékot nem lehet találni róla, mert a többi családtagomról van, de róla nincs :/
Ma m1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!