Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy bűnös ember, hogy szentelh...

Egy bűnös ember, hogy szentelhet meg valamit/valakit?

Figyelt kérdés

2020. jan. 8. 10:28
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
71%

"És ha tovább olvassuk, akkor azt is megtaláljuk, hogy aki Krisztusban újjászületett, az Isten szemében tökéletes, és nem számít bűnösnek."

Én ilyet nem találtam, már csak azért sem lehet igaz, mert a megtért és újjászületett ember is követ el bűnöket, képtelen bűntelenül élni. Tehát folyamatos megtérésre van szükség. Legalábbis én még bűntelen emberrel nem találkoztam.

2020. jan. 8. 21:03
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Gondolj bele, akkor az azt jelentené, hogy Isten megtagadja valakitől a kegyelmét annak önnön hibáján kívül, csak mert a neki szentséget kiszolgáló bűnös. Tehát mondjuk nem bocsátja meg a bűneid, hiába kéred, mert a pap bűnös, így nem szolgáltathatja ki a bűnbocsánat szentségét. Vagy nem érvényes a keresztséged, mert bűnös ember keresztelt.
2020. jan. 8. 23:03
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
A 12-es hozzászólást tovább víve, hogy még teljesebb legyen a kép: nem lenne érvényes a bemerítkezésed, mert bűnös ember merített be. Mivel a tanúknál ugye bemerítés van.
2020. jan. 9. 06:54
 14/35 A kérdező kommentje:

Most több vèlemèny elhangzott.

Pld.A törvèny szerint az izraeliták közül nem mindenki mehetett be a "szentek szentèlyèbe".

A király a fő pap helyett a templomba imádatot mutatott be,lepra sújtotta.

A szövetsèg ládát illetèktelen szemèly èrintette ès meghalt.

Jèzus hátrahagyta,hogy kereszteljenek a követői,ami nem jelenti a meg szentelèst.

Jèzus a papokra nem hagyott olyat,hogy valakit/valamit megszentelyjenek.

Most ebből a perspektivábol nèzzük meg a főkèrdèst.

2020. jan. 9. 20:29
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Azért fölösleges kiírnod egy kérdést, hogy az álláspontodat bemutathasd. A gyakori nem erről szól, hanem arról, hogy ha valamit meg akarsz tudni, azt megkérdezheted és elmondják neked. Láthatóan te nem akarsz semmit se megtudni, csak a saját véleményedet hangoztatni kérdésnek álcázva,
2020. jan. 9. 20:36
 16/35 A kérdező kommentje:

Nem èrtem.Ha valaki nem tud hozzászólni ismeret hiányába,mièrt jön be a hátsó ajtón.

Ez olyan mint a tőrvènybirot megkèrdezem,hol született,mit tanult ès utána azt mondom,hogy az ügyemet nem ismeri hagyjon bèkèn.

Megkèrem az èrintetteket azok kapcsolódjanak a kèrdèshez akik ismerik a tèmát.

2020. jan. 10. 05:59
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Ismeret hiánya legfeljebb neked van Edgár, mindegy melyik accodról írod baromságaidat. Egyébként már leírtam a válaszomat a kérdésre, két hozzászólásban is.
2020. jan. 10. 10:54
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
14# az én válaszom még mindig ugyanaz. Kérd számon Istentől, hogy hogy lehetett az, hogy egy bűnös ember az Ószövetségben bármilyen papitisztséget elláthatott és áldozatot mutathatott be. Mert ugye nem azt gondolod, hogy ők bűntelenek voltak?
2020. jan. 10. 13:49
 19/35 A kérdező kommentje:

18.Èn èrtelek,ès mert,hogy igazad is van.

De egy hasonlat:Ha egy rabot a börtönben megbíznak a felügyelettel atöbbi fölött,de jön egy másik ès elő áll,hogy jelentèst adjon a parancsnoknak,mit szól a parancsnok?Ès pónt akkor amikor Ő nevezte ki a viselkedèse ès a hüsège miatt?

Mit mond a parancsnok?Kiben bíztam meg?

Mièrt jelent az akit nem ismerek,akiben mèg nembizhatok mert nem bizonyított.

Isten is Jèzus is kinevezte a hüsègeseket a megbizatásra,jól lehet nem a 68%-ost de a szolgáit igen.

Ebből a perspektivábol szerettem volna kitárgyalni nem pedig a megszentelèst őssehasonlitani a keresztelèssel mert a kettő összefügg de korátsem ugyanaz.

Ugyanis az egyik felelősèg válalás a másik tiszta ès elkülönitett.

Amúgy tetszettek a megközelitèsek.

2020. jan. 10. 22:40
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

"Isten is Jèzus is kinevezte a hüsègeseket a megbízatásra"

Bizonyítsd. Hol szólalt meg Isten, milyen formában? Amikor Jézus keresztelkedett, mennyei szózat hallatszott. A ti "hűségeseiteket" is így nevezte ki? Mert akkor biztos sokan hallották és van róla felvétel, vagy sok-sok visszaemlékezés.

2020. jan. 11. 00:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!