Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves keresztények (elsősorba...

Kedves keresztények (elsősorban katolikusok)! Szerintetek Ferenc pápa helyesen tette hogy ráütött a nő kezére?

2020. jan. 1. 16:13
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%
Én meg katolikus vagyok és úgy. :) Ebből vonjál átlagot! :D
2020. jan. 2. 14:12
 32/39 A kérdező kommentje:

"Azt meg te magad is eldöntheted, mikor mennyire krisztusi valaki viselkedése."

Már megtörtént. Pont azt írtam hogy a pápa viselkedése egyáltalán nem krisztusi. Erről szól a kérdésem.

2020. jan. 2. 14:39
 33/39 anonim ***** válasza:
77%
Igen, tudom. Akkor viszont az emberek válaszaiból is el tudod dönteni, melyik mennyiben keresztényi. Vagyis nem mondhatod, hogy a keresztények nem keresztényiek. :D Azt mondhatod, hogy nem minden keresztény ember tanúsít keresztényi magatartást.
2020. jan. 2. 14:48
 34/39 anonim ***** válasza:
4%
Nem azt mondják, hogy a pápa az istenük földi helytartója, illetve az a személy aki a Földön legközelebb áll hozzá? Igen, ha egy hétköznapi embert megránt valaki, akkor reagálhat agresszívan (de még ez sem kőbe vésett!) viszont egy pápa esetében elég érdekes az, ha ilyen előfordul. Semmi szükség nem volt arra, hogy megüsse a nő kezét, ez csak szimplán erőszak és semmi más. Akkor ezek szerint az istenük is ilyen. Ilyen szempontból mindenki örülhet, mert tökéletes vizuális prezentációt kapott arról, hogy az istenük hogyan bán a híveivel, amikor hozzá fordulnak.
2020. jan. 2. 14:57
 35/39 A kérdező kommentje:

"Igen, ha egy hétköznapi embert megránt valaki, akkor reagálhat agresszívan (de még ez sem kőbe vésett!) viszont egy pápa esetében elég érdekes az, ha ilyen előfordul. Semmi szükség nem volt arra, hogy megüsse a nő kezét, ez csak szimplán erőszak és semmi más."

Igen, egyetértek. Annyit kellett volna tennie hogy kedvesen megkéri a nőt hogy engedje el a kezét.

"Akkor ezek szerint az istenük is ilyen."

Ezzel már nem értek egyet. Egyes keresztények viselkedése alapján nem állíthatunk ilyet, mégha a pápáról is van szó.

2020. jan. 2. 15:17
 36/39 anonim ***** válasza:
25%

"Ezzel már nem értek egyet."

Akkor olvasd a Bibliát, meg fogsz lepődni.

2020. jan. 2. 15:22
 37/39 szp72 ***** válasza:
80%

@ "Nem azt mondják, hogy a pápa az istenük földi helytartója,"

A keresztények bűnös emberek, a pápák is minden helytartóságuk ellenére.

@ "illetve az a személy aki a Földön legközelebb áll hozzá"

A pápát nem azért választják pápának, mert ő legszentebb az összes keresztény között.

@ "Igen, ha egy hétköznapi embert megránt valaki, akkor reagálhat agresszívan (de még ez sem kőbe vésett!)"

Mindenki követ el hibákat.

@ "viszont egy pápa esetében elég érdekes az, ha ilyen előfordul."

Nincs ebben semmi érdekes.

@ "Semmi szükség nem volt arra, hogy megüsse a nő kezét, ez csak szimplán erőszak és semmi más."

Ez neked erőszak? Legfeljebb egy buta reakció, egy türelmetlenség, egy figyelmetlenség, valójában egy semmi, amiért egyébként bocsánatot kért. Akik nagy ügyet csinálnak a semmiből, s a kis hibát is súlyosnak látják, valószínűleg Jézus példabeszédeinek azon nevezetes esetei, akik mások szemében a szálkát is észreveszik, de a magukéban a gerendát sem. Jól esik kicsi lelküknek, mások hibáit kinagyítani, mert akkor a sajátjuk sem tűnik olyan vészesnek.

@ "Akkor ezek szerint az istenük is ilyen. Ilyen szempontból mindenki örülhet, mert tökéletes vizuális prezentációt kapott arról, hogy az istenük hogyan bán a híveivel, amikor hozzá fordulnak."

Ritkán olvasni ekkora ostobaságot.

@ "Azt mondom amit látok."

Nem, nem azt mondod, vagy akkor rosszul látsz, vagy persze én látok rosszul. Mindenesetre a kettőnk közül valaki azt se tudja, hogy mit lát vagy nem mond igazat. A nő először ordibál és utána ütnek a kezére.

@ "Egyértelmű hogy nem a kiabálás váltotta ki az ütést."

Lehetséges. De miért egyértelmű?

@ "Értem én hogy a pápádat véded de ezzel csak rontasz a dolgon."

Tévedsz én egyáltalán nem védem, de nem csinálok a bolhából elefántot. Ha a pápa valami helytelent tett, akkor az egy kicsi helytelenség volt, amiért egyébként bocsánatot kért. Nem azok a nagyok, akik nem hibáznak, hanem akik beismerik. De ti ezt nem értitek, mert igazából nem tudjátok mi a lelki nagyság, hanem csak a szátok jár.

2020. jan. 2. 22:14
 38/39 A kérdező kommentje:

"Nem, nem azt mondod, vagy akkor rosszul látsz, vagy persze én látok rosszul. Mindenesetre a kettőnk közül valaki azt se tudja, hogy mit lát vagy nem mond igazat. A nő először ordibál és utána ütnek a kezére."

Biztosan szeretnéd hogy így legyen, de ha megnézed a nő mond valamit és megfogja a kezét majd odahúzza. Erre a pápa elkezdni rángatni és megüti ekkor kiabál csak a nő.

"Lehetséges. De miért egyértelmű?"

Látszik hogy nem az váltotta ki. Ha a nő nem mond semmit, a pápa akkor is ütött volna.

"Tévedsz én egyáltalán nem védem, de nem csinálok a bolhából elefántot. Ha a pápa valami helytelent tett, akkor az egy kicsi helytelenség volt, amiért egyébként bocsánatot kért."

Attól függ mihez képest. A keresztény egyházon belüli pedofil botrányok eltusolásához képest valóban kicsi helytelenség. De ha önmagában nézzük akkor sem mondanám kicsinek. A "szeretet" vallásának legfőbb emberétől egy ilyen erőszakos agresszív reakció nagyon durva szerintem.

2020. jan. 3. 16:09
 39/39 anonim ***** válasza:
24%
A pápa is nyilvánvalóvá tette, hogy a jó pápista ütve jó
2020. jan. 3. 18:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!