Jehova tanúi! A Biblia fordítók hogyan veszik el a dicsőséget azzal Istentől, hogy a nevüket adják a munkájukhoz?
Ez jó kérdés. A tudományos igényű bibliakiadások (pl. SZIT, RÚF 2014) egyik szakembere sem nyert dicsőséget, pedig a JT fordítással ellentétben a karotolikus és protestáns szakemberek vállalták a nevüket.
Várom a tanúk válaszát.
A forditók, leirták az okot, és úgy látom, elolvastad az előszavát a Forditásnak.
Én nem vettem részt ebben, ezért nem irhatom le, miért érezték, vagy gondolták igy.
Biztos, hogy nem a félelem, vagy a Kritika miatt, hiszen, bármikor megtámadhatják a Tanúkat, a vezető testület, vagy forditók személyét, ahogy a múltban volt is rá nem egy példa.
Mert maga Jehova irta le a valodi tokeletes szoveget a forditok altal, immaron sokkal kozelibb angol nyelven.
Vagyis a NWT-t valojaban helytelen pusztan csak forditasnak tekinteni. Hanem a Tanukon kivuli kozhiedelemmel ellentetben nem ferdites, hanem kiigazitas.
"A forditók, leirták az okot, és úgy látom, elolvastad az előszavát a Forditásnak."
Tévedsz! Nem olvastam el! Nem csak az fordítás előszavában található ez meg!
"Biztos, hogy nem a félelem, vagy a Kritika miatt, hiszen, bármikor megtámadhatják a Tanúkat, a vezető testület, vagy forditók személyét, ahogy a múltban volt is rá nem egy példa."
Ez még mindig nem válasz a kérdésemre!
Ha elolvastad volna az előszót a Bibliában, akkor a választ is megkaptad volna.
A szent irást Isten ihlette, és nem a Forditók. Ők csak eszközök, hogy tolmácsolják Isten szavát.
"A szent irást Isten ihlette, és nem a Forditók. Ők csak eszközök, hogy tolmácsolják Isten szavát."
És ki állított mást az ihletettséget illetően? Akik leírták Isten ihletett szavát azoknak ismerjük a nevét! Akkor ők is elvették Istentől a dicsőséget?
Isten szavát leirni más, mint amár meglévőt Forditani.
Előbbi Profétai feladat, utóbbi nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!