Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen ünnep volt eredetileg...

Milyen ünnep volt eredetileg a karácsony?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom Jézus nem december 24.-én született és a keresztény ünnepeket régi pogány ünnepek napjaira tették. Ezek igazak?

2019. dec. 24. 20:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
*történelmi források utalnak
2019. dec. 24. 23:12
 12/16 anonim ***** válasza:
30%

"eztva dátumot azonosították Niszán 14-ével is, azaz a halála napjával. Hagyományosan azt gondolták (tehát nem biblikusan, pusztán szokásból".

Aztán kit érdekel, hogy kik azonosították, kik gondolták, ha nem az apostolok, hanem a későbbi hitehagyottak?!

Apcs 20:29 Mert én tudom azt, hogy az én eltávozásom után jőnek ti közétek gonosz farkasok, kik nem kedveznek a nyájnak.

Apcs 20:30 Sőt ti magatok közül is támadnak férfiak, kik fonák dolgokat beszélnek, hogy a tanítványokat maguk után vonják.

2019. dec. 25. 12:08
 13/16 Alex Fly ***** válasza:
100%
@12: és mégisb mi a problémád azzalb ha az ókeresztények úgy döntöttek, hogy megemlékeznek arról, hogy Isten a világba jött? És miért ne lenne erre éppen olyan jó ez a nap, mint bármely másik?
2019. dec. 28. 10:36
 14/16 anonim ***** válasza:
45%

Igen a kérdésedre a válasz igaz.

Ezt felismervén a tanúk kiváltak es csak a szíveikben diszítenek karácsonyfát Jehovának.

Kozben főtt tyúklábat ropogtatnak egy kis savanya mézzel.

2019. dec. 30. 22:26
 15/16 anonim ***** válasza:

"mégisb mi a problémád azzalb ha az ókeresztények úgy döntöttek"

Nem ókeresztények, álkeresztények, mint magad is vagyol, ki nem követi az apostoli kinyilatkoztatásokat semmilyen formában!

2019. dec. 31. 13:38
 16/16 anonim ***** válasza:

Vagy te nem követed, ez nézőpont kérdése. De az biztos, hogy te nem hivatkozhatsz az apostolokra, mert semmi közöd hozzájuk. A te szektádat ki és mikor alapította, mert biztos, hogy nem az egyik apostol volt 2000 éve.

2019. dec. 31. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!