Mi az oka annak, hogy a nyugati országokban (pl. Amerika, Anglia) már inkább a Karácsony az év fő keresztény ünnepe, de a keleti országokban (pl. Lengyelország, Magyarország) megmaradt ez a húsvétnak?
Igen, Karácsony Jézus születésének az ünnepe, azonban a legcsodálatosabb dolog az, hogy Húsvétkor feltámadt!
Szép-szép az, hogy megszületetett Karácsonykor, de ha csak ennyiről lenne jelentős akkor csak egy próféta lenne, mint pl. Zarathusztra.
Szerintem már Magyarországon is a karácsony számít a legfőbb keresztény ünnepnek- már ami az emberek többségét illeti.
Azt veszem észre, hogy karácsonyra már nem csak hetekkel, hanem hónapokkal előtte megkezdik a készülődést, mostanság is egyre több boltban látni már karácsonyi, adventi termékeket, noha még csak október eleje van, míg húsvét előtt azért nincs ekkora felhajtás.
Amúgy engem is meglepett, hogy a keresztényeknél a húsvét nagyobb, fontosabb ünnep, mint a karácsony, mert én, laikus, egyházi dolgokban azért annyira nem jártas ember, a karácsonyt fontosabb ünnepnek tartom.
Jó, nyilván azért, mert hangulatosabb, meghittebb ünnep számomra a karácsony (bizonyára a gyermekkori emlékek: ajándékozás, angyalkázás, Jézuska születése, eljövése, Mikulás miatt), mint a húsvét.
"már ami az emberek többségét illeti"
Jó, de az emberek többsége nem keresztény Magyarországon, egyébként a többiben egyetértek, ha az emberek többségéről van szó.
Melyik bolygón élnek, akik szerint Magyarországon a húsvét a nagyobb paláver? Már bocsánat a kifejezésért... De hogy össze se lehet mérni a kettőt. Egyszer huszonéve annyira rossz dátumra esett, hogy az állam nem oda tette a tavaszi szünetet, a külön tartott húvsét magában meg finoman szólva már szóba se került, hogy olyan is van.
(Zárdusht is csak egy próféta, de legalább a sajátjuk. Iszá is csak egy próféta most ott, semmi több... és Mohamed is csak egy próféta lesz, amint kilendítik egyszer a Perzsián tenyésző idegen kultúrákat. Rezsimek jönnek-mennek, az iráni kultúra megélt már párezer évvel többet ennél.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!