Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanui miért nem ünnepli...

Effre kérdése:

Jehova tanui miért nem ünneplitek a karácsonyt?

Figyelt kérdés

ne hivatkozz arra,hogy azért mert nem akkor született.

A Húsvétot,bármikorra esik is, a dátum megkérdőjelezése nélkül ünneplitek, és nem Jézus feltámadását hanem a halálát.

Méghozzá olyan címszó allatt - "hát ez megemlékezés.."

2019. dec. 18. 08:15
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
11%

"Az Ige megtestesülése nem bibliai alapú."

Nem Jézus születése nem Bibliai alapú. Sajnos ujabb kiforgatod a mondataimat. A születésének megünneplése, és annak időpontja sem az.

2019. dec. 18. 17:44
 22/35 anonim ***** válasza:
67%
Három oldalon keresztül képtelen volt nyíltan leírni a választ: azért nem ünneplik, mert az őrtorony azt tanítja, természetesen Biblia ellenesen, hogy a születésnap ünneplése a jehova nőnemű műszó haragját vonja maga után. Ennyi.
2019. dec. 18. 20:28
 23/35 anonim ***** válasza:
10%
Én mert felül emelkedtem ezeken. Az egész életem egy ünneplés. Minden nap szánok időt az olyan aspektusokra, amiket karácsonykor az emberek éltetnek. Nekem ezek "csak" olyan napok, mint a többi.., gyönyörű, dús, édes, szeretetteljes, gondoskodó, stb, szóval átlagos. Én csak onnan tudom, hogy valami ünnep van, vagy éppen születésnapom van, hogy emberektől hallom.
2019. dec. 18. 23:42
 24/35 anonim ***** válasza:
13%
Krisztus nem parancsolta meg hogy megemlékezzenek a szuletéséről, s nem is tudjuk mikor volt pontosan. Így a Karácsony egy világi ünnep, tehát az emberek találták ki, ők adtak értelmét neki és ők szabtak meg a szabályait, hagyományait. Ezért Isten népe nem unnepelheti. Mint ahogy a nevnapokat vagy a más világi ünnepnapokat sem.
2019. dec. 19. 21:20
 25/35 anonim ***** válasza:
82%

Vidiripi

"Krisztus nem parancsolta meg hogy megemlékezzenek a szuletéséről..."

De azt sem parancsolta meg hogy az emberek megünnepeljék a házassági évfordulójukat vagy ballagási ünnepséget rendezzenek a gyerekeiknek!

Nem az ünnepléssel van probléma kedves Jehova tanúja! Csak épp ezt te nem fogod fel. Hanem az ünneplés módjával van probléma.

Mint ahogyan az sincs benne a Bibliába hogy nem lehet megünnepelni a születésnapot!

Halál esethez köthető a Bibliában szereplő szülinap. Igen így van! De a szülinap uralkodókhoz is köthető. Tehát csak akkor nem tarthatsz szülinapot ha uralkodó vagy ,mert akkor biztos hogy valaki meghal!

De a Biblia egyetlen árva szót sem ír arról hogy a születésnap megtartása az jó lenne vagy rossz. Nem foglal állást ebben a kérdésben a Biblia!

Persze te állíthatod azt hogy igen csak nem tudod bebizonyítani! Pl. a részegeskedés egyértelműen nem teszik Istennek ez vitán felül áll és egyértelműen le van írva! Lehet-e ünnepelni részegeskedés nélkül?

Ennek a kérdésnek a megválaszolását rád bízom! Tudom hogy képes vagy eldönteni!

2019. dec. 19. 23:13
 26/35 anonim ***** válasza:
65%
Krisztus azt sem parancsolta meg, hogy töröld ki a hátsód nagyvécézés után papírral, neki valószínűleg nem is volt ilyen, mégis csinálod. Nevetségesek vagytok. Az önálló gondolkodás hiánya.
2019. dec. 20. 10:36
 27/35 A kérdező kommentje:

szeretnék bemásolni egy linket, majd mindenki eldönti hogy tetszik-e vagy sem

[link]

2019. dec. 21. 11:06
 28/35 anonim ***** válasza:
17%
Igen, a nikalai zsinaton, 325-ben tették ünneppé December 25-öt. Ki hívta össze a zsinatot? Konstantin római császár, pontifex maximus! Egy pogány uralkodó.
2019. dec. 21. 11:39
 29/35 A kérdező kommentje:
bocs de ez olyan , mintha azt mondtam volna azért nem eszem répafőzeléket mert az üköreganyámnak nem volt teknősbékája .
2019. dec. 21. 11:54
 30/35 anonim ***** válasza:
17%
Nekem írtad? Akkor sajnos nem látod a nyilvánvaló összefüggéseket.
2019. dec. 21. 12:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!