Jehova tanui miért nem ünneplitek a karácsonyt?
ne hivatkozz arra,hogy azért mert nem akkor született.
A Húsvétot,bármikorra esik is, a dátum megkérdőjelezése nélkül ünneplitek, és nem Jézus feltámadását hanem a halálát.
Méghozzá olyan címszó allatt - "hát ez megemlékezés.."
Tudod az a baj az idézeteitekkel, hogy még azok is hazugságok. Sokszor kontextusból kiragadva, olykor az eredetit átírva jelennek meg ezek az idézetek, amik így erősen torzítják a valóságot. A Bibliából egy ateista is kiemelhetné, hogy nincs Isten, nem törődve azzal, hogy utána úgy folytatódik az idézet: "mondja a balga ember" (vagy ilyesmi).
Például rákerestem az egyik említett könyvre, egyből az alábbit találtam:
"I bought this because some anti-Catholic bigots have used fractured quotes taken out of context to try to put down the Catholic Church. When the quotes were placed in context it shows the anti-Catholics are liars. Big surprise. It is a good book though because it does explain a lot about the EXTERNALS of the Catholic Church."
Ez is csak erősíti azt a tényt, hogy a szervezeted hazug, ti pedig minden egyes ilyen idézet bemásolásával követitek a hazugságban.
„És ti miért szegitek meg az Isten parancsolatát a hagyományotok miatt? "
Nem gondolom , még véletlenül sem, hogy a szeretet,béke és család ünnepével megszegem Isten parancsolatát.
Éppen ellenkezőleg - ezzel tartom tiszteletben,értelmezem üzenetét az emberiség felé.
Annál inkább vétkeznék Isten parancsolata ellen, ha emberként kitagadnám a családtagomat,mert tévesen azt gondolnám ezzel Őt szolgálom.
Az ilyen kegyetlenség pedig nem Isten parancsolatát tartja tiszteletben .
A szeretet másról szól , a karácsony is.
Jehova tanui ,tényleg úgy őszintén, próbáljátok meg egy picit értelmezni - úgy magatoknak, emberként -
ne is mondd el senkinek , ha úgy érzed bajod származik belőle ..
Úgy legbelül kérlek kérdezd meg magadtól :
Miről is szól ténylegesen a szeretet ?
Tudod-e mi az ? Szeretni és szeretve lenni..
Nézd kedves Kérdező.
Jehova Tanúi nem ünnepelnek, és ez nem ok arra, hogy "gyilkos érzülettel" támadd Őket. Mi igy látjuk jónak, lehet elfogaddni, vagy sem. Azt pedig, hogy akár család tag, akár nem, ha Bibliai alapja van a kiközösitésnek akkor fáj vagy sem, Isten tiszta imádata érdekében ezt kell tenni, ellenben Isten nem iratta volna le.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az Iztaeliták idejében a családtagot a saját családtagjainak kellett elsőként megkövezni, vagy is azonnali halál volt a büntetése.
Jelenleg Jézus megváltását figyelembe véve, most még megússza kiközösitéssel, ami lehetővé teszi a javitást, és a változtatást. az itéletkor már nem.
Bármennyire is szépititek Jézus nevére apellálva, ez visszaélés a türelmi idővel, hidd el, Jézus lesz az itélet végrehajtója azon a napon az engedetleneknek, ellenben ez sem lenne beleirva.
Akkor Jézust ugyan olyan gyülőlettel fogják kezelni, amikor erre rájönnek.
Isten nem kegyetlen, hanem igazságos. Ami nem összekeverendő az emberi igazságossággal.
"úgy érzed bajod származik belőle .."
Nekem nincsenek titkaim, és nem teszek olyat amiből baj származhat.
A szeretetetnek, nem az ünneplés, vagy bizonyos ünnepek az alapja. A szeretet kimutatását minden nap lehet alkalmazni bármilyen tettünkkel.
Én szeretve vagyok nincs hiányom ebben, és magam is szeretetet adok, anélkül, hogy kötném valamihez.
Sok barátom van gyülekezeten kivűl is, és a családom tagjai, akik közül egyik sem Jehova Tanúja, rendszeres vendégei vagyunk egymásnak. Mi nem sértegetjük Őket, hogy ünnepelnek, tudják, miért nem értünk velük egyet.
Ők sem támadnak és sértegetnek bennünket, mert nem ünnepeljük ezeket a napokat.
Tiszteljük, és szeretjük egymást, és rendszeres ajándékokat is viszünk a látgatások alkalmával.
Elmondhatom neked, hogy tudom és érzem, hogy milyen szeretni, és szeretve lenni. S ezt karácsony, húsvét, stb nélkül.
"Az teljesen mindegy, hogy mikor van, nem Bibliai alapú, nincs rendelkezés ilyen ünnepnek a megtartásáról."
Rendben. Tehát az Ige megtestesülése nem bibliai alapú.
Ezt is megtudtam.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy mivel Jézus születése nem december 25-én történt, ezért mindenki döntse el, hogy ünnepli-e a karácsonyt, vagy nem.
Nem kötelező keresztény ünnep. Ilyen egyébként nincs is.
Kolossébeliekhez írt levél 16. rész:
"
16
Senki azért titeket meg ne ítéljen evésért, vagy ivásért, avagy ünnep, vagy újhold, vagy szombat dolgában:
17
Melyek csak árnyékai a következendő dolgoknak, de a valóság a Krisztusé.
"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!