Szerintetek egy kiskorúnak van joga eldönteni a saját vallását/hitét?
A kiskorú már születése előtt eldöntötte a saját sorsát (karma), hogy tehát hová születik, milyen körülmények közé, meg lesz-e keresztelve? Ezt már a születése előtt mindenki saját maga dönti el, ez az a sors vonal, amely meghatározza az életét.
Ezért a szülők felelőssége, hogy a gyermeket úgy neveljék, hogy Istent megismerje, megértse és ez által segítség az ő szeretetben való fejlődését.
" A gyermekkeresztelésnek közvetlenül a gyermekre nem lehet pozitív erkölcsi hatása, mivel a gyermek nem tudja, hogy mit tesznek vele. Márpedig, ha valaki valamiről nem tud, azt sem Én, sem ő, sem más nem tudhatja be neki erkölcsileg értékelhető cselekedetnek. Mégis ajánlani tudom a gyermekkeresztelést két okon. Az egyik az, hogy a szülők szavukat adják, hogy gyermekük jövője érdekében ápolni fogják Velem a személyes kapcsolatot. A másik ok: ha a gyermek felnő, s át akarja adni magát Nekem, akkor ebben az átadásában nem fogják kötni őt olyan objektív szertartások, amelyek akadályozhatnák a szubjektív élmények kibontakozását. Vagyis, nem kell figyelnie szertartásokra, s minden figyelmét rákoncentrálhatja az Én jelenlétemre és saját odaadására.
Megáldalak SZERETETEM LELKÉVEL!"
Jézus; A HANG - könyv 742
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!