Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sorsunk meglenne írva?

Sorsunk meglenne írva?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm. Az egész élete mintha ki lenne kövezve, a kárhozat útjára. Minden döntése csak egy irányba vezet.

Kezdjük a sztorit. Gyerekkorában 3x majdnem meghalt. 3 és 6 éves kora között baleseteket szenvedett, az élete egy hajszálon múlt. Minden balesetnél súlyos fejsérüléseket szenvedett. Bántalmazó apa mellett nőtt fel. Lelki és fizikai bántalmazás egyaránt része volt az életének 14 éves koráig. 12 évesen szülei próbálták megkeresztelni de valamiért a pap kihátrált.

Egy simulékony, kedves modorú ember aki mindenkivel szót ért. De hazudik, manipulálja az embereket és szinte senkit sem szeret. Csakis saját magát. Nem tudja ki ő, mit akar az életben. De nagyon nagy harag és gyűlölet van benne. Barátait kapcsolatait nem tudja megtartani. Párkapcsolatai tragédiák.

Ha utána olvasunk láthatjuk, hogy ez az antiszociális személyiségre vonatkozik.

Ez el volt rendelve, hogy ilyen ember legyen belőle? Tényleg, mintha előre kikövezték volna az útját amin csak végig sétál. Csak a kérdés az, hogy ez hova vezet?

2019. dec. 12. 19:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs megírva, mindenki maga alakítja.
2019. dec. 12. 20:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Így is mondhatjuk, de ha ő alakította, hogy ennyie lett. Ha lenne benne egy kis hajlandósság, már rég több szinttel feljebb tartana.
2019. dec. 12. 21:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2019. dec. 13. 00:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tartom felelősnek egy agysérült és személyiség sérült embert a tettei miatt. Ez kb olyan, mintha egy rövidlátótól azt követelné mindenki, hogy szemüveg nélkül lásson jól.

És én csak ember vagyok, szerintem Isten nálam csilliárdszor kegyelmesebb és szeretőbb.

2019. dec. 13. 11:51
 5/5 anonim ***** válasza:
9%

A sorsunkat a születésünk előtt mi magunk határozzuk, "írjuk" meg! Vannak olyan lelkek, akik annyira beteg állapotban vannak, hogy nem képesek dönteni a saját maguk sorsáról, ebben az esetben (csak ebben az estben) helyettük az őrangyalok döntenek.

Sajnos vannak olyan lelkek, akik szeretnék meglátni és megtapasztalni a "nyúl üregének mélyét", az-az egészen mélyre süllyedni, mert annyira "kemény a fejük", hogy másképpen nem tudják fölfogni, hogy akkor járnak a legjobban, ha minél előbb megtérnének! :(

"Olyan karmikus sors nincsen, hogy valakinek mindig rossz legyen a közérzete. A szellemvilágban senki sem vállal állapotszerűen fájdalmas sorsot, mielőtt a földre születik. Csak az lehet karmikus egy ember életében, ami kikerülhetetlen döntésre kényszeríti. Tehát élethelyzetek lehetnek csak karmikusak, de öröm, vagy bánat, mint osztályrész, nem lehet karmikus. Bizonyos élethelyeztek, amelyek döntésre kényszerítenek, ezek lehetnek karmikusak, de döntésed nem lehet karmikus. Ti nemcsak születésetek előtt vagytok szeretetre teremtve, tehát szabadságot birtokló lények, hanem utána is.

Felelőtlen döntés nem létezik. Tehát rossz karma nincsen. Kereszthalálom nem volt Nekem olyan értelemben karmikus sorsom, hogy az semmiképpen sem lehetett volna kikerülhető. Igenis, ha nem feszítenek keresztre, akkor nem halok kereszthalált. Senki sem volt eleve elrendelve arra, hogy Engem keresztre feszítsen. Karmikus az volt, hogy nekem a mindent odaadást kellett hirdetnem és megélnem. Népemnek pedig az volt karmikus sorsa, hogy döntés elé került ezáltal: helyesli, vagy elutasítja a mindent odaadás eszméjét. Érted ezt?

Én nem akarom, hogy szenvedj, de melletted állok és segítek neked akkor is, ha saját, vagy mások döntései következtében testi szenvedéseket kell vállalnod.

A lelki szenvedések annyiban lehetnek karmikusak, amennyiben az anyagba ágyazott szellemnek át kell élnie, hogy boldogságát a mulandó anyagi világban sohasem találhatja meg, bár a boldogság eléréséről soha le nem mondhat. Ez viszont kivétel nélkül minden megszületett embernek karmikus sorsa."

Jézus; A HANG - könyv 527

2019. dec. 13. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!