Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A német katolikus püspöki kar...

A német katolikus püspöki kar melegszik?

Figyelt kérdés

Kiadtak egy nyilatkozatot, amelyben a homoszexualitást 'normális dolog'-nak nevezték.

Isten természetellenesnek nevezi a Bibliában, tisztátalannak mondja a szodómiát, a német püspökök szerint pedig tegnaptól "normális dolog".

[link]

"

Német püspöki kar: "A homoszexualitás normális dolog"

A vasárnap kezdődött német "szinódusi út" első megállapítása.

Mindezt a német katolikus püspöki konferencia a házasság és a család témáiért felelős bizottsága (a katholisch.de cikkében nevesítve: a bizottság elnöke, Heiner Koch berlini érsek, valamint Franz-Josef Bode osnabrücki, Wolfgang Ipolt görlitzi, és Peter Kohlgraf mainzi püspökök) mondta ki egy csütörtökön orvos- és teológus szakértőkkel folytatott megbeszélés után. A fórum a vasárnap kezdődött és várhatóan két éven át tartó reformtárgyalás-sorozat, vagyis a német "szinódusi út" egyik első rendezvénye volt.

A püspöki bizottság egyelőre nyitva hagyta azt a kérdést, hogy a homoszexualitás normalitásának elismerésével szükséges-e újragondolni a homoszexualitásukat kiélőkkel szembeni egyházi tiltások beszüntetését is. Koch érsek és Bode püspök itt konkrétan a homoszexuális együttélésben lévők áldoztatástól való eltiltását említették, mint újragondolandó [egyébként nem a nemzeti egyházakra tartozó] kérdést.

"

Kérdéseim:

Istennek van igaza, vagy a német püspöki karnak?

A döntésben részt vevő német püspökök érintettek (bu-zik)?

Vatikánban vajon mikor mondják ki a homoszexuális bíborosok, hogy a szodómia az "normális dolog"?

2019. dec. 8. 10:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
95%
Amikor olyanokat írsz, hogy "el lehet rendezni a dolgot" azzal egyértelműen bizonyítod, hogy az ég világon SEMMI közöd Istenhez. Istennel nem lehet alkudozni! Nincs olyan, hogy te majd szépen kitalálod, hogy hogyan lehet "megoldani okosban". Mellette meg mocskolódsz másokra. Mert azt azért mégsem, azt Isten elítéli! Persze a te bűneidnek meg ott a kiskapu. Undorító álszent farizeus vagy aki csak azért ír ki kérdéseket, hogy ne lehessen értékelni a hülyeségeit amiket leír. Ez nem kérdés csak mocskolódás. Ráadásul tele tárgyi tévedésekkel. De csináld csak nyugodtan ha ez az egyetlen örömöd az életben. Hidd, csak hogy jobb vagy másoknál. Majd a Pokolban lesz időd gondolkodni hogy hogy sikerült Krisztus útján járva elveszteni mindent ami krisztusi.
2019. dec. 13. 08:35
 32/73 anonim ***** válasza:
96%
Én csak azt nem értem, hogy a homoszexualitásnak mi köze van a pedofíliához, valaki magyarázza már el nekem.
2019. dec. 13. 14:11
 33/73 A kérdező kommentje:

"A mi keresztény közösségünk vezetője végső soron Krisztus, aki tudtommal nem házasodott meg"-írod.

Az igaz ebből - jól tudod -, hogy Jézus Krisztus nem házasodott meg. Nem volt homoszexuális sem, nem tartotta a szodómiát "normális dolognak", és nem rontott meg 13 év alatti kisfiúkat sem.

Ezek alapján a Krisztus vezetése megkérdőjelezhető egy olyan szervezetnél, ahol a klérus jó nagy része homoszexuális, országonként ezerszámra rontják meg a kisfiúkat, milliárdokat fizetnek peren kívüli kártérítésként, és most már az egyik országban a szervezet vezetői "normális dolog"-nak tartják a szodómia bűnét.

2019. dec. 13. 21:15
 34/73 A kérdező kommentje:

OFF, eltér a személyeskedés a kérdéstől, de muszály válaszolni.

"egyértelműen bizonyítod, hogy az ég világon SEMMI közöd Istenhez. Istennel nem lehet alkudozni!"-véled.

1Mózes 18. rész:

20

Monda azután az Úr: Mivelhogy Sodomának és Gomorának kiáltása megsokasodott, és mivelhogy az ő bűnök felettébb megnehezedett:

21

Alámegyek azért és meglátom, vajjon teljességgel a hozzám felhatott kiáltás szerint cselekedtek-é vagy nem? tudni akarom.

22

És elfordulának onnan a férfiak, és menének Sodomába: Ábrahám pedig még az Úr előtt áll vala.

23

És hozzá járula Ábrahám és monda: Avagy elveszted-é az igazat is a gonosszal egybe?

24

Talán van ötven igaz abban a városban, avagy elveszted-é, és nem kedvezel-é a helynek az ötven igazért, akik abban vannak?

25

Távol legyen tőled, hogy ilyen dolgot cselekedjél, hogy megöld az igazat a gonosszal, és úgy járjon az igaz mint a gonosz: Távol legyen tőled! Avagy az egész föld bírája nem szolgáltatna-é igazságot?

26

És monda az Úr: Ha találok Sodomában a városon belől ötven igazat, mind az egész helynek megkegyelmezek azokért.

27

És felele Ábrahám, és monda: Immár merészkedtem szólani az én Uramnak, noha én por és hamu vagyok.

28

Ha az ötven igaznak talán öt híja lesz, elveszted-é az öt miatt az egész várost? És monda: Nem vesztem el, ha találok ott negyvenötöt.

29

És ismét szóla hozzá és monda: Hátha találtatnak ott negyvenen? És monda Ő: Nem teszem meg a negyvenért.

30

Mégis monda: Kérlek, ne haragudjék meg az én Uram ha szólok: Hátha találtatnak ott harmincan? És Ő felele: Nem teszem meg, ha találok ott harmincat.

31

És ő monda: Immár merészkedtem szólani az én Uramnak: Hátha találtatnak ott húszan? Felele: Nem vesztem el a húszért.

32

És monda: Ne haragudjék kérlek az én Uram ha szólok még ez egyszer: Hátha találtatnak ott tízen? És Ő monda: Nem vesztem el a tízért.

33

És elméne az Úr, minekutánna elvégezte Ábrahámmal való beszélgetését; Ábrahám pedig megtére az ő helyére.

ON

2019. dec. 13. 21:20
 35/73 A kérdező kommentje:

"a homoszexualitásnak mi köze van a pedofíliához, valaki magyarázza már el nekem."

Idézet az egyházi iratok alapján egyetemek által összeállított jelentésből:

"A dokumentum szerint csaknem 70 év alatt 1670 pap 3677 gyermeket bántalmazott. Az áldozatok többsége 13 évesnél fiatalabb fiú."

2019. dec. 13. 21:24
 36/73 anonim ***** válasza:
91%

Egy olyan szervezetnél (hitgyüli) mennyire van jelen Krisztus, ahol idézem:

"A pszichikai terror, a lelki elnyomás, az állandó stressz, a beépített félelmek egy életre tönkre teszik az emberek életét. A legtöbb ember még a távozása után is kontrollt és megfélemlítést él át, retteg éveken át, és nem képes megszabadulni a Hit Gyülekezetében elszenvedett sérüléseitől. Félnek az átkaiktól, nem tudnak megszabadulni a láncaiktól."

2019. dec. 13. 21:33
 37/73 anonim ***** válasza:
95%
A pedofilianak termeszetesen semmi koze a homoszexualitashoz. Az elobbi parafilia, utobbi szexualis orientacio. Egy pedofilt holtra nem erdekel, hogy fiu vagy lany, az a lenyeg, hogy GYEREK legyen. Ezt jelenti a pedofilia. Mivel a papok, puspokok korul rendszerint nem kislanyok mozognak, hanem kisfiuk. Peldaul fiuk is ministralnak. Ennyirol van szo. Probald mar megerositeni az agyadat, mert ez a melytudatlansag nagyon gaz.
2019. dec. 13. 21:35
 38/73 anonim ***** válasza:
93%
Mivel a papok, puspokok korul rendszerint nem kislanyok mozognak, hanem kisfiuk* igy ok vannak ezeknek kiteve. Ez kimaradt.
2019. dec. 13. 21:37
 39/73 A kérdező kommentje:

A kérdés nem a hitgyüliről szól. A Bartus László idézet pedig nem bír hitelességgel.

A kérdésben szereplő nyilatkozatot, mely szerint "A homoszexualitás normális dolog", a német katolikus püspöki kar fogalmazta meg. Ezzel foglalkozzunk ebben a kérdésben!

Köszönöm.

2019. dec. 13. 21:43
 40/73 anonim ***** válasza:
96%
Ilyen idióta agytalan álkeresztényt már rég nem láttam ezen az oldalon mint a kérdező.
2019. dec. 13. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!