Mi közöm van nekem pl. a szüleim bűneihez, nekem kell felelnem, szenvednek miattuk?
Milyen hatással van ránk Ádám és Éva bűne?
Ádám és Éva a bűnös állapotukat átörökítették az utódaikra, ahhoz hasonlóan, ahogy a szülők genetikai rendellenességeket örökíthetnek a gyermekeikre (Róma 5:12). Így hát minden ember „bűnben” * születik, ami azt jelenti, hogy születésünktől fogva gyarlók vagyunk, és hajlunk a rosszra (Zsoltárok 51:5; Efézus 2:3).
Az öröklött bűn, vagyis a tökéletlenség miatt megbetegszünk, megöregszünk és meghalunk (Róma 6:23). Ráadásul a saját hibáink és mások hibái miatt is szenvedünk (Prédikátor 8:9; Jakab 3:2).
Semmi közöd szüleid bűneihez, lásd a vak esetét, amikor Jézust hasonlóról kérdezik.
Ádám és Éva esetében pedig talán jobb úgy fogalmazni, hogy a bűnre való hajlamot örököltük.
Eszerint ők bűnre való hajlammal lettek teremtve.
A jehovistáknál pedig szerintem ne érdeklődj, mert átírták a Bibliát.
Nekünk már jó rég nem kell bűnhödni hisz többek között ezért is halt meg Jézus
Szóval ja, mostmár mindenki csak a saját bűneiért felel
Pedig benne van abban a részben amit idéztél.
Ádám és Éva, nem tudtak tökéletességet átadni, hogy azt örököljék az utódok. elvesztették a tökéletességüket, "génhibásak" lettek ebből a szempontból, amit igy adtak tovább. Ha a bűn előtt született volna gyermekük, akkor más lenne, de sajnos nem igy történt.
Jézus pedig ezért jött, és halt meg, hogy akik elfogadják ezt az Istentől jövő elrendezést, azok visszakapják az életüket, vagy túlélhetik Isten nagy napját.
Hogy nem érted, vyga nem fogadod el, attól még sajnos igy van.
2
"Eszerint ők bűnre való hajlammal lettek teremtve.
A jehovistáknál pedig szerintem ne érdeklődj, mert átírták a Bibliát."
A rosszindulat az marad továbbra is. Miközben más egyházaknál lényegében ugyanazt tanitják. Még is rajtunk verik el a port, mint ha mi találtuk volna ki.
Nagyon "igazságos" vagy Barátom....
Semmilyen, ugyanis sem Ádám sem Éva nem létezett.
A teremtéstörténetet már csak a tiédhez hasonló szekták veszik szó szerint.
A katolikus szentírástudomány is allegorikusan értelmezi.
Ezt a kérdést átlátszó módon egy Jehova tévtanúja írta ki, az ördögtorony társulatból. Látszik hogy a saját tévhitét akarja furfangos módon terjeszteni. Magától kérdezi meg, miközben hivatkozik az igehelyekre amiből tudhatná a választ.
Inkább olvassa a www.exjt.hu oldalt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!