Hol húzódik a kereszténység (élő hit) és a "világ" közötti vékony határ?!?
--- <- itt
nem hatarozott a kerdes igy nem tudni mire is vagy kivancsi
mert csak peldakat lehetne sorolni
hogy belefer e az ha a no megfogja a ferfi vallat vagy pedig ha a ferfi a no vallat hazassag elott...
baj e ha csak fel cetnire szursz bele valakibe kest vagy csak 1cm baj...
"bibliából,világ-világiasság"
Ezek azért nem szinonimák. A keresztények is a világban élnek, így a világ részei is. Jó példa erre, amikor Jézust az adóról kérdezték.
Még az alábbi rész jutott eszembe:
"A farizeusok megkérdezték tőle, hogy mikor jön el az Isten országa. Ezt válaszolta: „Az Isten országa nem jön el szembetűnő módon. Nem lehet azt mondani: Nézzétek, itt van, vagy amott! Mert az Isten országa közöttetek van.” "
Tehát nincs valami egzakt határ a kereszténység és a világ közt, a keresztények dolga, hogy már itt a földön építsék Isten országát. Akiben Isten munkálkodik, annak ez tettein is meglátszik, legyenek ezen tettek bármilyen kicsik. De még a legkisebb tetteinkkel is hatással vagyunk a világra.
A világiasság az más, az már inkább negatív dolog, keresztények számára kerülendő.
A harmíniában.
A kereszténység akarna lenni ez a határ. Kétezer éve talán még az volt. Amit jézus hírdetett, az volt.
Az élő hit, a létezés esszenciáljával való foglalkozás, a világi dolgok meg az anyagi környezet, szociálisság, emberi dolgok, feladatok, gondolatok. A rendes élet ezeknek és a többinek a harmóniában gyakorlása.
Én is itt vagyok eléggé mély spirituális emberként, és egy átlagos életet élek.
A küszöbön:
Zsolt 84:11 Inkább akarnék az én Istenem házának küszöbén ülni, hogysem lakni a gonosznak sátorában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!