Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bizonyíték Jézus vagy istenre,...

Bizonyíték Jézus vagy istenre, hogy megmenekült az ismerős, vagy lehetett akármi más erő is a véleményem szerint?

Figyelt kérdés

Ismerősöm elesett egy bicikli elé gurult, de csodálatos módon valami megállította,egy erő megfordította hogy ne a fejét találja el csak a hátát.

Azt mondja erre, azért lett vallásos és kezdett hinni Jézusban,mert kérte előbb, hogy bizonyítékot adjon a létére.

Szerintem bármi más is halhatta ezt a kérést akármi lehetett e mögött.

Ez semmilyen szinten nem isten vagy Jézus létezését bizonyítja.

2019. nov. 29. 01:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Istenben hinni nem kötelező!

Teljesen mindegy, hogy az illető miben hisz, ha a tragédia megtörtént! Mi a tény? az Illető meghalt attól függetlenül, hogy a közeli hozzátartozók miben hisznek!

A tényen nem változtat semmit. A halálos esemény bekövetkezett vallástól és hittől függetlenül!!!!

Mi ezek után a kérdés? A remény!!! A testi halállal minden véget ér, vagy van remény az örök létre???

Erre is van néhány vallásos teória!!!!

A lélek nem hal meg, tovább létezik más formában!!!

rendben! Szükül a kör!!!

Az egyik vallás azt mondja, hogy a reinklarnációban hisz a másik vallás azt mondja, hogy lesz feltámadás és a halottak valamikor a maguk rendelt idejében feltámadnak!!!

Ez idáig oké? Aztán vannak a miértek!!! Ki mikor és miért hal meg!!! Erre már nehezebb megválaszolni!!!

Azt mindenképp tudni kell, hogy már eleve a születéssel a halálra születünk!!!! Van, aki születésekor meghal, van, aki születése után egy-két néhány évvel és van, aki megéri az öreg aggastyán kort!!!

Tehát a halál elkerülhetetlen!!!! Az ember azt nem tudja elfogadni, ha valaki ideje korán, az aggastyán kor előtt távozik ebből a világból !!!!

Vannak események, amikor valaki rögtön meghal, de vannak ugyanolyan, hasonló események, amikor valaki a harmadik és negyedik esetet is túléli!!!!

Isten tuidja, hogy kinek mikor és miért van itt a végideje az eltávozásra!!!!

2019. nov. 29. 10:08
 12/14 anonim ***** válasza:
60%
Ja,most dicsőség istennek,meg minden,de bezzeg mikor én írtam ide,hogy isten nekem nem bizonyította a létét,megkérdezték,hogy hát kinek képzelem én magam,hogy isten bizonygasson. Na most akkor valakinek meg mégis csuklás nélkül bizonyít?
2019. nov. 29. 10:38
 13/14 anonim ***** válasza:
81%

"Teljesen mindegy, hogy az illető miben hisz, ha a tragédia megtörtént! Mi a tény? az Illető meghalt attól függetlenül, hogy a közeli hozzátartozók miben hisznek"

Egyáltalán nem mindegy. A keresztények ugyanis azt hirdetik, hogy az Isten megment. Az általuk bemutatott istenség azonban egy kényúrnak lárszik, aki bizonyos híveivel kivételezik, másokat meg benne hagy a bajban. Az ostoba, lelki nyomorék híveinek megválaszolja az imáit, (munkakeresés), a nagyobb bajban viszont nem lehet rá számítani. Simán végignézi a mennyből, ahogy Észak-Koreában az emberek a szarból veszik ki a kukoricamagot, és azt eszik, annyire éheznek.

Ez az Isten nem jó, hanem undok alak.

2019. nov. 29. 10:48
 14/14 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Prédikátor 9:11

" Még valamit láttam a nap alatt: Nem mindig a gyorsak nyerik meg a versenyt vagy az erősek győznek a csatában, a bölcseknek nincs mindig ennivalójuk, az értelmesek nem mindig gazdagok, és nem mindig sikeresek azok, akiknek nagy a tudásuk, mert bármikor történhetnek váratlan(előre nem látható) események mindannyiukkal."

2019. nov. 29. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!