Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért használunk (protestánsok...

Miért használunk (protestánsok) Károly fordítású bibliát, nagyon régi fordítású, már már érthetetlen nyelvezetűt?

Figyelt kérdés
Találtam apám hagyatékában új fordítású katolikus Bibliát (2018. év), tiszta, új nyelvezet, mai nyelven érthető, szinte nem is kell magyarázni, miért kell ragaszkodni ahhoz ami régi?
2019. nov. 28. 20:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
67%

(szánalmas a 4, 7 68% - sürgős volt neki idefurakodni és bemutatni otromba tuskóságát és még fel is pontozta magát:)

Nekem van egy 1885-ös kiadású gyönyörű Bibliám - az Ószövetséget abból a legjobb olvasni

(persze, csak ha megengedi a #4,#7-es, ha nem már dobom is kifele)

2019. nov. 29. 06:54
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Csak a tapasztalatomat írtam le, vagy minden bunkóság, ha nem tetszik neked?

Magunkat pedig elég nehéz pontozni, mivel nem lehet...

2019. nov. 29. 08:52
 13/15 anonim ***** válasza:
Amúgy felmerült bennem a kérdés, hogy ha a kérdezőnek nem felel meg az a Biblia, akkor miért nem vesz egy másikat? Akár a katolikus l, számára jobban érthetőt is használhatja, hisz azok az igék ugyanazok abban is, amiket felolvasnak Istentiszteleten.
2019. nov. 29. 09:03
 14/15 imakommandós ***** válasza:
23%
Hello, személy szerint én sem kedvelem a régiességét, viszont ami kiemeli a többi forditás közül az Károli személye. Károli példamutató keresztény volt. Egyébként már nincsenek közkézen olyan Károli forditások amik nagyon régiesek. Amiben tényleg csak sakkozva lehet kikövetkeztetni a jelentést néha. A vala, valék, meg hasonló régies kifejezések könnyen érthetőek.
2019. nov. 29. 15:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Érdekes, anno a protestáns Bibliából volt sok kiadás, és a katolikusból három (1626, 1727, 1782).
2023. aug. 19. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!