Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A biblia régi könyv, lehet e...

A biblia régi könyv, lehet e napjainkban is iránymutató, mint több ezer éve?

Figyelt kérdés
Nem gyanús ,hogy olyan dolgokra hivatkoznak a hívők ,ami 2-3ezer éve történt?Hogyan lehet ezeket napjainkban megélni?
2019. szept. 27. 13:54
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
Vannak örökérvényű irányelvek, miért ne lehetne napjainkban iránymutató? Tégy jót másokkal, szeresd felebarátod úgy, mint magadat, stb... ezek nem változnak az idő múlásával, bármennyire is fáj neked.
2019. szept. 27. 14:15
 2/10 Alain Delon ***** válasza:
38%
Több ezer éve sem volt iránymutató, mert úgy ollózták össze utólag.
2019. szept. 27. 14:18
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Vannak persze általános emberi erkölcsi útmutatások benne, de ezek érvényessége erősen behatárolt, különösen, ha más vallások által hirdetett igéket is tekintetbe veszünk, hiszen végül is melyik az igazi, egyedül üdvözítő vallás ??
2019. szept. 27. 14:37
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
A tizparancsolat ma is iránymutató.
2019. szept. 27. 15:59
 5/10 A kérdező kommentje:

Ne má",én mind a tízet megszegtem ha jól tudom.

Akkor nekem nem jó az irányom ezek szerint.

2019. szept. 27. 16:04
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha lopsz, csalsz, hazudsz és gyilkolsz, akkor valóban nem jó az irányod, remélem hamar lecsuknak pár évre.
2019. szept. 27. 16:07
 7/10 anonim ***** válasza:
81%

"Nem gyanús ,hogy olyan dolgokra hivatkoznak a hívők ,ami 2-3ezer éve történt"

Tudod kedves Kérdező, napjainkban is gyilkolnak, lopnak, paráználkodnak, stb. Az életünk Forrásának szavai soha nem avulnak el, ezért még 5000 év múlva is érvényben lesznek.

Isten nem változtat az alapelvein, a neki bemutatott hála, amit imádatnak nevezünk, már csak azért is jár neki, hogy élünk, lélegzünk.

Egyébként pedig az ember úgy lett megalkotva, hogy nem tud helyesen irányitás, vezetés nélkül élni, ezért Függ az életadójától.

Jó dolog, és biztonságot ad, még a nehéz időkben is ezek megélése, vagy is az ezen törvények szerint élni.

2019. szept. 27. 17:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Na jó- nem öltem meg senkit.
2019. szept. 27. 17:11
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Fú, mindjárt hálás leszek neked. Ilyenekkel van tele a világ, hogy még büszke is rá, hogy ő lop, csal, hazudik, mondván megél a jég hátán is. Remélem összefutsz majd egy nálad jóval nagyobb ganéval, akinek pont a te dolgaid kellenek majd. De utána nem ér sírni, hogy miért engedte meg ezt Isten!
2019. szept. 27. 17:15
 10/10 anonim ***** válasza:
69%
Több ezer éve sem volt iránymutató, mert úgy ollózták össze utólag. - Ha valamihez nem értesz, minek szólsz bele, kényszer szólásod van? Ennek kb. annyi értelme van, amit mondasz, mint annak, több ezer éve a legyet szurokba mártották, azóta fekete az összes légy.
2019. szept. 28. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!