Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pontosan mi a probléma a Hit...

Pontosan mi a probléma a Hit Gyülekezettel és adott esetben Németh Sándorral?!

Figyelt kérdés

Üdv,

Keresztény vagyok jómagam is. Bár nem a Hit Gyülekezetbe járok. Értetlenül és döbbenten nézem, hallgatom az emberekből áradó utálatot és nem értem, hogy miért.

Sokan a 10-eddel jönnek és nyilván azok akik nem járnak gyülekezetbe.Többnyire ez a kívülállóknak szúrja a szemét.

Úgy döntöttem, hogy készítek egy kis tanulmányt ezzel kapcsolatban. Vagyis a fő téma az az Ítélet lesz, nem pedig ez, csak erről is lesz benne szó.

Az internet, szépeket mond és állít. Számtalan kitüntetés. Számtalan jó tett, adakozás. Nagyon sok év kemény munka.

Hallani/látni szeretném, hogy miért? Valamint fontos lenne azt is tudnom, hogy a Hit Gyülekezet tagja, hallgatója vagy-e.Hogy, ha keresztény vagy, hova "tartozol" .

a harmadik pedig, sosem jártam ott és nem vagyok keresztény.

Szeretnék megkérni minden kedves válaszolót, hogy tisztelettel, megértéssel legyenek az előttük vagy utánuk választ adókra és persze rám.

Kérek mindenkit, hogy ténylegesen a kérdésemre válaszoljon.

Nagyon szépen köszönöm és szép estét! :)

2019. nov. 24. 19:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
88%

Senki nem állítja hogy a nap q vilag közepe. A naprendszer közepe.

Én 20 éves koromig oda jártam, de az a hit ami ott kialakult, annál ördögibb dolog n3m is lehetett volna az életembe'.

2019. nov. 25. 18:41
 12/23 imakommandós ***** válasza:
27%

A legnagyobb gyülölet és hazudozás kiszakadt, megkeseredett, megátallkodott gyülisektől jön.

Utána jönnek a más vallásuak, és a legenyhébb fokozat az ateisták.

Főleg az első csoporttól nem nagyon fogsz hallani racionális magyarázatot.

A második csoporttal teológiai nézeteltérések vannak.

A harmadik csoport pedig csak előitéletes a keringő hirek hallatán.

2019. nov. 26. 08:10
 13/23 anonim ***** válasza:
77%

Hát igen, nem ártott volna akkor, korábban elgondolkodni hogy miért is mondják annyian hogy egy agymosás az egész (gyüli).

Kárnak és szemétnek ítélem azt a szellemet, amely rávett az ott való megtérésre.

2019. nov. 26. 12:50
 14/23 anonim ***** válasza:
90%

Hogy mi a probléma? Ha keveset keresel nincs az életeden Isten áldása.. Ha beteg vagy, kevés a hited.( Számomra mint Istenben hîvőnek ez a leggusztustalanabb kijelentésük) Ha meleg vagy, az csak egy bűn amiből megkell térni/szabadulni és kész, utána "rendejossz". Mindenk aki másképp gondolkodik Jézus tanîtásairól,

netán jogos ésszerű kérdéseket tesz fel abban démon van. Fideszmánia. Pénzközpontúság. Politizálás Istentiszteleten. Bibliai tanîtásokba saját gondolatok belemagyarázása. Más vallásúak,másabb gondolkodású emberek el nem fogadása, emberek felcimkézése. Sajnos Jezus helyett, ott N.S. az Isten, aki tévedhetetlen mindd szavaiban,mindd tetteiben. Egymás iranti elfogadast, es szeretetet, a krisztusi termeszet jelét eggyik hitgyülisen se fedeztem fel. ( Tisztelet a kivételnek, de nagyon nagyon kevés van belőlük) Rengeteg észrevételem volt annó, napestig tudnám sorolni sajnos, de már nem az életem része. Számomra amit a betegesebb emberekről állitanak , ahogy fennt is îrtam (kevés a hite, démon van benne) betette a kaput egy életre! En ennél nyitotabb gondolkodasú, elfogadóbb ember vagyok. Csak Isten îtélkezhet, nem ők! Ez az én velemenyem dióhéjban.

2019. nov. 26. 13:07
 15/23 imakommandós ***** válasza:
25%

Ne haragudj előző, de Te is felsoroltál egy féloldalas hibalistát és leginkább a szeretetet kéred számon a gyüliseken?

Szerintem olvasd el sokszor az I.Korintus 13. fejezetét és aztán azon is gondolkodj el, hogy Te mennyire jársz vagy jártál szeretetben a testvéreid között:

1Kor 13:4 A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.

1Kor 13:5 Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt,

1Kor 13:6 Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;

1Kor 13:7 Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.

2019. nov. 26. 15:30
 16/23 anonim ***** válasza:
92%

# Imakommandos

Fel oldalban nem a szeretet kertem szamon, hanem hibakra mutattam rá, pontosan amiktol számomra nem volt HIT-eles ez az egész. Irtam, hogy vannak a gyüliben szerencsere rendes emberek de nagyon kevés sajnos !! Latom ezt mar nem olvastad el! A kerdes az volt, hogy mi a hiba szerintunk. Mivel szólás szabadság van ugye, igy en is a sokbol pusztan egy megtapasztalást leîrtam. Ezen reszeket a Bibliából pedig olvasgassa olyan kereszteny, aki elîtéli a beteg, vagy szegényebb embereket, remelem hatással lesz rájuk. Mindenki csatlakozzon olyan kozosseghez akikkel tud azonosulni, ez is a szabadakarat része kéne hogy legyen. En a leîrt dolgaikkal, látásmódjukkal nem tudok/nem akarok azonosulni. Ezzel ezt a témát végleg le is zártam. Ettől függetlenül áldást, és minden jót kîvánok szîvből az életedre! Szervusz.

2019. nov. 26. 16:42
 17/23 anonim ***** válasza:
8%

Kedves Kérdező!

Jómagam a Hit gyülekezetébe járok. Sosem gondoltam volna, hogy valamilyen szinten "örülni" fogok a szidalmazó, alaptalan, előitéletes válaszoknak. Ugyanis elég értelmesnek tűnsz, ezáltal merem feltételezni, hogy nyilvánvalóvá válhatott számodra is, hogy ezek az emberek, akár a gyk-n, akár a való életben, csak az alaptalan, érv nélküli, vagy egyértelműen hibás érvekkel teli (tanulatlanságuk miatt), sértő, illetve gyalázkodó megnyilvánulásokat tudnak leginkább felmutatni. Őszintén szólva, én nagyon sokáig "felvettem a kesztyűt" az ilyen emberek ellen, de rá kellett jönnöm, hogy nem sok értelme van. Ha van olyan ember, akit nem a szivében lévő gyűlölet vagy ellenérzés táplál, amikor véleményt nyilvánit, vagy kijelent valamit a gyülekezettel kapcsolatosan, ő velük értelmes diskurzust lehet folytatni, aminek a vége általában az, hogy mindketten jó érzéssel és hasznos információkkal gazdagodunk.

Mindenesetre ha valóban érdekel téged a gyülekezet és szeretnél őszintén érdeklődni, akkor nyugodtan irj privátban és szivesen válaszolok, mint egy olyan ember, aki a gyülekezeten kivűl és belül is volt(van) már.

2020. jan. 9. 04:11
 18/23 anonim ***** válasza:
77%

Nem akarom bántani a Hit gyülekezeteseket, de több furcsaságot is látok velük kapcsolatban. Egyrészt úgy látom, hogy nagyon fanatikusak, és mindent démonikusnak tartanak, ami nem az ő gyülekezetüktől származik - például a katolikus vallást, a jógát, azokat a gyerekmeséket, amelyekben varázslás van stb. Olvastam régen Hit gyülekezetesek bizonyságtételeit, meg az itt válaszolók hozzászólásait, ebből jutottam erre a következtetésre, nem kósza hírek meg gyűlölködők véleménye alapján.

Másrészt mintha félnének a más vallású emberektől. A többi kereszténytől is. Egyszer privátban vitáztam itt egy emberkével, és mikor rákérdeztem, melyik felekezethez tartozik, azt válaszolta, hogy "az általad gyűlölt Hit Gyülekezetéhez tartozom", holott egy rossz szót nem szóltam a HGY-ről.

Ez lenne az én meglátásom velük kapcsolatban.

2020. jún. 6. 20:28
 19/23 anonim ***** válasza:
Ja és az lemaradt, hogy én evangélikus vagyok. 18-as voltam.
2020. jún. 6. 20:31
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

A Hit gyülekezetbe járok a hitüknek a beteljesedését nem a gyülekezetben látják, hanem Jézusban. A Hit gyülekezete durván fogalmazva, csak egy csoportosulásra kihelyezett épület vagy a csoportosulást összefogóz szervezet, amely csoportosulás Jézust imádja és betölti azokat az igéket, amelyek kizárólagosan arra vonatkoznak, hogy gyűljenek össze Jézus követői és együtt dicsérjék az Urat, adakozzanak, hallgassák Isten beszédét és egyéb szellemi tevékenységet folytassanak.

Ezzel csak azt akarom kihangsúlyozni, hogy egy Hit gyülekezetbe járó személyről szerzett tapasztalatok alapján, nem érdemes az egész ottani közösséget megitélni. Ugyanis nem mi keresztények vagyunk a Hit gyülekezetért, hanem elsősorban a Hit gyülekezete van miértünk.

Kedves utolsó, mi valóban fanatikusak vagyunk. Ez pontosan igy van és ez nem hazugság. A kérdés csak az, hogy ez a fajta fanatizmus kiért van, egyáltalán jó-e vagy célravezető-e? A Biblia elég egyértelműen kinyilatkoztatja azt, hogy fanatizmus nélkül nagyon nehéz megmaradni kereszténynek. De hogy mit is értek én fanatizmus alatt? A kőkemény odaszánást az Isten beszédéhez. Ez alapvetően determinálja azt is, hogy mi nem a világnak és a világnak akarunk tetszeni és nem a világ által nyújtott szolgáltatásokat akarjuk igénybe venni, ha az szembe megy Isten beszédével. Tapasztalom, hogy ez váltja ki a nem a Hit gyülekezetbe járó emberek azon beszédét amely között megtalálható a fanatizmus is, a rosszindulat motivációjával.

Fontos leszögeznem, hogy a Biblia határozott állást foglal a démonokkal kapcsolatosan és nagyon sok részben, illetve részen át ismerteti őket és azt is, hogy mi váltja ki őket, emellett, hogy pontosan hogyan lehet megszabadulni tőlük. Mivel ez egy eléggé fontos kérdéskör a keresztények számára, ezért előfordulhat, hogy esetleg olyan dologra mondják, hogy démonikus, ami valójában egyáltalán nem az, ugyanakkor mégis inkább jobb félni, mint megijedni. A jóga az egyértelműen a démonikus cselekedetek alá sorolható. Ez bármelyik nem laikus ember számára nyilvánvaló. Természetesen a többi keresztény felekezet is tisztában van ezzel (református,katólikus stb..), csak nyilván eleget téve az emberek jó közérzetének és elkerülve a közfelháborodást nem beszélnek erről. Ezért is volt az, hogy a gyülekezet mellé se nagyon álltak abban az időszakban mikor nagyon sok ember Németh Sándor erre vonatkozó kijelentésén volt felháborodva.

A katolocozmusról pedig csak annyi szót szeretnék ejteni, hogy olyan ez a vallás eleve olyan alapköveken alapul, ami totálisan szembe meg a bibliai irány elvel. Olyannria, hogy ezt egyszerűen nem lehet nem észrevenni egy bibliával foglalkozó embernek. Ez pedig természetesen nem az Isten jóakaratát vonja maga után, hanem egyértelműen démonizálást. Sajnos sokan szándékosan nem akarják észrevenni és foglalkozni azokkal a cselekedetekkel, életvitelekkel, gondolkodásmóddal, identitásokkal amelyeket a bibliai elitél és démonikus cselekedetnek nyilvánit. Szeretném jelezni azt, hogy a Biblia jelenti ki ezt és nem én találom ki.

2020. jún. 6. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!