Az baj, ha én örökké akarok élni?
Máté 19:16-17 "16. És ímé hozzá jövén egy ember, monda néki: Jó mester, mi jót cselekedjem, hogy örök életet nyerjek?
17. Ő pedig monda néki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten. Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat."
Lukács 10:25-26" 25. És ímé egy törvénytudó felkele, kísértvén őt, és mondván: Mester, mit cselekedjem, hogy az örök életet vehessem?
26. Ő pedig monda annak: A törvényben mi van megírva? mint olvasod?"
János 12:19-50 "49. Mert én nem magamtól szóltam; hanem az Atya, a ki küldött engem, ő parancsolta nékem, hogy mit mondjak és mit beszéljek.
50. És tudom, hogy az ő parancsolata örök élet. A miket azért én beszélek, úgy beszélem, a mint az Atya mondotta vala nékem."
Be kell tartani minden parancsát, ünnepnapját amit 1 Mózes 1:1 től kezdve ránk hagyott.
Leginkább Mózes 5 Könyvében vannak benne ezek a törvények.
Szia
Miért lenne baj? Ennek elérése érdekében halt meg értünk Krisztus. De nem elég akarni, illetve kérni. Az szükséges még hozzá, amit Krisztus mondott erről a János 17:3 versében: "Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust.".A másik útmutató a Máté 28:19,20
Ha Jézus azt mondta:""Az örök élethez az szükséges,....", akkor az örök élet lehetősége biztosabb a halálnál!
A kérdés valóban az,hogy teszünk-e érte erőfeszítést, törekedünk-e rá? pl.:
2Timóteusz 2:15
"Tégy meg minden tőled telhetőt, hogy elnyerd Isten tetszését, mint olyan munkás, akinek nincs miért szégyenkeznie, aki helyesen használja az igazság szavát."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!