Az apostolok misèztek-e miközben füstölőt használtak?
18- As, 20- aș válaszoló, olvasgatom a válaszokat és kacagok hangosan. Tegnap én is megfigyeltem hogy szoknyaszerüben vannak tényleg a papok de azért az a hülye tömjén nem hasonlít a retikulhoz. Szerintetek egy retikül előtt kell felállni, meghajolni meg keresztet vetni ahogy elmegy előtted vele a pap? Inkább az lehet hogy valami áldás az illata ( bár nekem àtok) meg a füstje felviszi az imádságokat mert mindig ekténia, (ortodox úgy hívja a könyörgést) után tömjéneznek. Ha 2 ekténia van vagy 3 akkor háromszor tömjéneznek.
Szerintem Jezusek eladták az aranyat, tömjént, murhatves abból mentek Egyiptomba meg éltek meg itt és mikor visszajöttek meg József kitanulta az ácsmunkát.
Nekem a katolikus szenteltvizről is van egy gondolatom. Az ortodox szenteltvi ellen nincs kifogásom mert azt bazsalikom nak meg tömjénnnek szentelik és a tömjén csak nagyobb erő mint a só. Az ortodox templomban Soha Nem budosodik meg a tartályban a szentviz. Mert mindig iszom és jo
Szóval a katolikusok azért sozzak meg mert büdös lenne a víz és hogy eloszlassa a szagot. Egyszer úgy tettem mintha keresztet vetnek hogy úgy lássák, kozben megnyaltam az ujjam és tiszta sós az egész. Mint a tengerviz
Nem, egyszerűen azért tesznek bele sót, mert a Biblia azt írja:
"Szerintem Jezusek eladták az aranyat, tömjént, murhatves abból mentek"
Szerintem meg számítógépet vettek belőle, de sokkal fontosabb, hogy a Biblia mit ír erről. Ilyet biztos nem, amit ti.
Kérdezd meg őket. Én adtam neked linket, ott a Bibliát idézik és általában tesznek bele sót.
Hol írja a Biblia, hogy ezen ajándékok árával fizettek érte? Vagy a hitgyülis ferdítés is olyan, mint az őrtornyos és ebben már benne van?
Egyébként az aranyat nem kellett eladni, mert eleve fizetőeszköz volt, a tömjént pedig valószínűleg illatáldozatként bemutatták, mint annyi helyen szerepel rá példa a Bibliában. A mirhát is felhasználhatták.
Gondolom azért nincs sós íze, mert nem tesznek bele sót. Nem egy atomfizika.
Jó, akkor idézd nekem, amit írtál.
"Jeromos forog a sírjában!"
A katolikusok szerint a mennyben van és élvezi Isten színe látását. Csak olyan istentelen szektákban tanítanak sírban forgolódó emberekről, mint a hitgyüli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!