Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért zavarja a hívőket, ha...

Miért zavarja a hívőket, ha ateista vagyok?

Figyelt kérdés

A szüleim is ateisták, én is az vagyok, a párom is.

Röviden annyi a problémám, hogy a hívők nagy része azt hiszi, hogy egyrészt joga van megtéríteni. Másrészt nagyon furán képzelik el a dolgot, azt hiszik, hogy kb ilyen sátánimádó családom van, meg abból áll az életem hogy gyalázom az isteneket.

Pedig a valóság annyi, hogy soha nem téma nálunk otthon a vallás, tök jól elvagyunk nélküle. Senkit mem gyalázunk, arra tanítottak, hogy tartsam tiszteletben a többi ember hitét.

Ehhez képest ugyanezt nem kapom meg fordított esetben.

És ezt nem csak a keresztényekre értem, külföldi utazásaim során is megtapasztaltam. Az arab országokban, amikor számon kértek, hogy miben hiszek, el sem mertem mondani, hogy semmiben.

Annyira gáz, hogy nekem kell szabadkozni és kellemetlenül érezni magam, mert nincs igényem egyikre sem.

Arról nem is beszélve, hogy a városomban sorra veszi át az egyház az oktatási intézményeket és kötelező lesz a vallás utána a gyerekeknek.

Azt se tudom, hogy hova irassuk a gyermekünket majd, ha lesz. Már óvoda sem nagyon van, ahol lehetne gyerek és nem kéne egyházi ünnepekre járnia meg hittant tanulnia.

A vallásszabadság része nem az is, hogy nem kell vallásosnak lenni, ha nem akarunk?

Annyira megy mindenhol, hogy keresztény üldözés van itthon. Én inkább érzem, hogy az ateistákat üldözik. Pedig tényleg soha senkit nem bántottam meg vagy nem akartam megváltoztatni.

Egy Jehova párt ismerek, aki érdekes mód tökre tiszteletben tartják a véleményem és tök jól elvagyunk, elbeszélgetünk (évek óta)

2019. nov. 15. 07:29
1 2 3 4
 21/38 KZitus ***** válasza:
23%

Szia

Köszönöm,hogy jó véleménnyel vagy Jehova tanúiról, még ha csak egy pár erejéig is.:-)

Én már jó régen tanú vagyok, egyedül a családomban, sőt a lányom férjét meg sem keresztelték, de soha nem jutna eszembe rájuk erőltetni a vallásomat, hiszen Jehova tiszteletben tartja azt a szabadségot, amelyet minden embernek adott:a szabad döntés jogát. Akkor most én vegyem ezt el tőlük? vagy bárkitől? nem lenne tisztességes.

Szerintem egyszerűen rossz közegbe kerültél, ha ennyire sérti a környezetedet az ateizmusod. Lehetne fordítva is: téged is sérthetNE a keresztény közeg, akik körbevesznek.

Mi tanúk amikor házról-házra járunk, akkor sem erőltetünk senkire semmit. Egyszerűen végezzük a Krisztustól kapott feladatunkat a Máté 28:19-20-at. Ha nem fogadnak, megyünk tovább, további szép napot kívánva.

Óvoda, iskola.

A gyerekeinket semmi ilyenre nem engedjük, elmondjuk az óvónőnek, a tanítónőnek, hogy ezen a téren mi gondoskodunk a gyermekünkről. Anno az első osztályban a gyerekek fele járt hittanra(katolikus, református) a másik fele nem. Ez sem jelentett az iskolában problémát.

2019. nov. 15. 20:45
 22/38 anonim ***** válasza:
91%
A rejtett apagyűlölet akkor LEHET, ha a keresztény valládból indulsz ki. Egy másik bolygón, ahol csak anyák vannak, és nincs vallás, mi van?
2019. nov. 15. 22:12
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

"hiszen Jehova tiszteletben tartja azt a szabadségot, amelyet minden embernek adott:a szabad döntés jogát"

gondolom ezt szépen elfelejtitek mikor egy megkeresztelkedett tag lép ki és kizárjátok az életetekből (akkor is ha családtag, senki ne higgye, hogy kiskorú gyereket nem raknának ki az utcára, mert ez is megtörténik)

2019. nov. 15. 22:19
 24/38 anonim ***** válasza:
Az ilyen jehovákat kell utcára rakni hadd díszelegjenek
2019. nov. 15. 22:24
 25/38 A kérdező kommentje:

21# pont arra akartam kilyukadni, hogy lehetne ezt normálisan is kezelni, egy ideális világban szépen egymás mellett élhetne a Jehova, a katolikus, a muszlim, a buddhista az ateista stb.

Nem kéne bántani egymást vagy meggyőzni a másikat, megtéríteni stb.

A kórházas eset velem is megtörtent, amit fentebb írt valaki.

Szépen pihengettem a műtétem után, amikor bejött egy Bibliás nő és elkezdett zaklatni. Udvariasan megkertem, hogy hagyjon békén, ő viszont olyanokat mondott, hogy a hitetlenek a pokolra jutnak meg imádkozik a lelkemert stb. Szekunder szegyenerzetem van még mindig, ha rágondolok.

Én tiszteletben tartom, hogy ő hisz a mennyben és a pokolban, de ő is tartsa tiszteletben, hogyha szerintem nem létezik.

2019. nov. 16. 10:23
 26/38 anonim ***** válasza:
94%

"A gyerekeinket semmi ilyenre nem engedjük"

persze, szeparáld el őket a társadalomtól, az biztos jót fog tenni nekik. látják, hogy a kortársai szülinapoznak, karácsonyi ajándékot kapnak, Harry Pottert olvasnak, tuti nem fog rosszul esni nekik, hogy ők ebből mind kimaradnak. helyette ők félhetnek a szüleik képzeletbeli barátjától. jó móka

2019. nov. 16. 10:56
 27/38 anonim ***** válasza:
76%

Igen, és a társadalom részei a vallásos emberek is. Nem szeparalhatod el a gyerekeket tőlük, vagyis én biztos nem tenném ezt kényszeresen a gyerekemmel ha lenne. Az meg már tényleg nonszensz, hogy zavar a kereszt az ovi falán, meg beállítani rossz dolognak, ez felesleges negatív érzelmek keltése a gyerekben, evvel csak megtanul utálkozni.

Ugyanazt teszed ami zavar a vallásokban, méghozzá rakenyszerítesz egy ideát, egy világról való gondolkozási módot a gyerekekre.

2019. nov. 16. 15:44
 28/38 anonim ***** válasza:
14%

"egy ideális világban szépen egymás mellett élhetne a Jehova, a katolikus, a muszlim, a buddhista az ateista stb."

Mélységesen egyetértek ezzel! Minden virág virágozzék!

*

A 'nem ideális világban' - például, ahol nagyszüleid, szüleid nőttek fel - tűzzel-vassal üldözték a komcsik a vallásokat és a hívőket. Indult azzal, hogy Lenin - akiről dicshimnuszokat zengetek a nagyszüleid, szüleid (nem jókedvükben, hanem mert egyébként meghurcolták volna őket - kivégeztette a papságot bezáratta a templomokat - majd kinyittatta: és az éhező, hitétől kizsákmányolt, nyomorult népnek krumplit osztott. "Lenin! a hőős, ki csak néépéének élt " énekelte két nemzedék - és ebben nőttek fel és így nevelték a mai fiatalokat.

[link]

A kőkemény materialista, vallásellenes kommunizmus halálos áldozatainak száma: 100millió!!! És ez mindössze 100 év alatt! És csak a halálos áldozatok száma!

Akiket világnézetileg zombivá tettek, azok száma több.

"Proletárok! tiétek a világ" - harsogták és mindeközben az egésznek a legnagyobb áldozatai a munkások és parasztok.

Mert a szegények ez ellen védtelenek voltak- a többiek családon belül, úgy ahogy, jól-rosszul vitték tovább a hagyományaikat.

Azt gondolnánk - jaj de jó, megbukott ez a véres szörnyű eszme- csakhogy alattomosan átkúszott... ha Brüsszel főterén egy karácsonyfát ajándékcsomagokkal kell feldíszíteni, az összes média harsogja a fogyasztói idióta képzés jelszavát:

"rohanj a prédára, siess a vadra! Fogd vedd vidd élvezd"

-akkor bizony erősen - csak sunyi, alattomos módon- meg van támadva a mai nemzedék is.

*

A morális nevelés fontos - a mindent elborító önzőség elkerülése végett. Úgy kellene nevelni, hogy békés, felelősségteljes ember legyen felnőttként. Vallástól függetlenül.Aki nem hívő annak is, aki hívő annak is, bármely valláshoz tartozik, vagy nem tartozik. És egymást békén hagyni. Pax et bonum!

2019. nov. 16. 18:39
 29/38 anonim ***** válasza:
0%

Sajnálom kérdező, hogy ilyen rossz élményeid voltak.

De ha valaki goromba vagy gonosz veled miért ateista vagy akkor az illető nem ismeri a Bibliáját.

A Biblia azt mondja, szeresd az ellenségeidet és imádkozz értük.

Vagy ha ellenségnek lát amiért ateista vagy akkor is megköveteli a Biblia, hogy tiszteljen.

Ha pedig nem lát ellenségnek eleve semmi oka, hogy a kölcsönös tiszteletet gorombaságra és ellenségeskedésre váltsa fel.

Ha a gyereked esetleg egyházi iskolába kényszerülsz be íratni, és ott a diákok, ne adj Isten a tanárok rá szállnak emiatt akkor ők is hipokraták vagy nem ismerik a Bibliájukat.

2019. nov. 17. 03:41
 30/38 anonim ***** válasza:
14%
Akit nem zavar, az nem hívő, ha tetszik ha nem, ugyanis majd az ítélet napján az ateisták vádolni fogják a hívőket, hogy miért nem tettek meg minden tőlük telhetőt, hogy meggyőzzék őket az igazság felől.
2019. nov. 17. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!