Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg igaz az, hogy az...

Tényleg igaz az, hogy az Isten azért bocsátotta meg az emberek bűneit, mert keresztre feszítettük Jézust?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy miért kell vért ontani ahhoz, hogy meg tudjon bocsátani? Anélkül nem tudott volna megbocsátani az emberek bűneit? De, ah igen akkor Jézus miért halt meg?
2019. okt. 29. 16:14
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:

"Szóval akkor a bűnért jár büntetés vagy Jézus megváltja"

A bűnért jár a büntetés, EZÉRT váltja meg az embert Jézus.

"a keresztény vallás logikussága mellett próbálsz érvelni"

Sosem érveltem amellett hogy a keresztény vallás logikus lenne.

"Semmit nem cáfolt meg"

Csak azt a hazugságodat, hogy amíg a vallást szóba nem hoztad, addig egyetértettek veled.

62. komment

"Az első pont leír egy körforgást, míg a másik azt állítja az ember a földben található elemekből épül fel."

A másik kérdés alatti rántottás példa ezt is látványosan cáfolja. Konkrétan hogy a rántotta is azokból az elemekből épül fel amik a földben is megtalálhatóak, mégis logikátlan hülyeség lenne azt állítani hogy a földből készítek rántottát.

2019. okt. 31. 15:12
 42/62 anonim ***** válasza:

"A bűnért jár a büntetés, EZÉRT váltja meg az embert Jézus."

Nem egészen. A másik keresztény válaszoló szerin a bűnért halál jár, ezért váltja meg Jézus. Tehát alapvetően a keresztény vallás szerint Isten bármilyen bűnért halálbüntetést adna. Persze felmerül a kérdés hogy ha Jézus megváltja a bűnöket akkor keresztények szabadon bűnözhetnek?

"Sosem érveltem amellett hogy a keresztény vallás logikus lenne."

Pontosan ezt teszed. Felhívtam a figyelmed az ellentmondásokra és pogány elemekre amiket te mind letagadsz.

"Csak azt a hazugságodat, hogy amíg a vallást szóba nem hoztad, addig egyetértettek veled."

Akkor olvasd el a hozzászolásokat az elején és azokat amikor kiderült hogy vallási témájú a kérdés. Ég és föld a különbség.

"A másik kérdés alatti rántottás példa ezt is látványosan cáfolja. Konkrétan hogy a rántotta is azokból az elemekből épül fel amik a földben is megtalálhatóak, mégis logikátlan hülyeség lenne azt állítani hogy a földből készítek rántottát."

A Korán sem azt állítja hogy szó szerint földből készült az ember hanem hogy a földben található elemekből. Ahogy a rántotta is ugyanezekből az elemekből épül fel. A te értelmi fogyatékosságod hogy szó szerint értelmezed szándékosan.

2019. okt. 31. 15:54
 43/62 anonim ***** válasza:

"Nem egészen. A másik keresztény válaszoló szerin a bűnért halál jár, ezért váltja meg Jézus. "

Igen, a büntetés a halál.

"Pontosan ezt teszed."

Csak a hamis állításaid cáfolgatom, illetve bemutatom hogy mennyire nem bizonyítja semmi a vádaskodásaid.

Hogy pont a kereszténység ellen vádaskodsz, most arról én nem tehetek.

"kkor olvasd el a hozzászolásokat az elején és azokat amikor kiderült hogy vallási témájú a kérdés. "

Igen, ezt a hazugságodat cáfolta Nyctea a 62. kommentben, konkrét példákkal.

"A Korán sem azt állítja hogy szó szerint földből készült az ember"

Átvitt értelemben is jogosan nézne az ember hülyének bárkit aki azt hangoztatná hogy rántottát készített a földből. Egyszerűen semmilyen értelmes indok nem létezik ami indokolna egy ilyen megfogalmazást.

2019. okt. 31. 16:03
 44/62 anonim ***** válasza:

"Igen, a büntetés a halál."

Tehát keresztények olyan istenségben hiszek aki a legkisebb bűnért is halálbüntetést ad?

"Csak a hamis állításaid cáfolgatom, illetve bemutatom hogy mennyire nem bizonyítja semmi a vádaskodásaid.

Hogy pont a kereszténység ellen vádaskodsz, most arról én nem tehetek."

Semmit nem cáfoltál meg. Csak rövid semmitmondó válaszokat adsz, mint a másik kérdésnél. Sehol egy érvelés se egy kifejtés. Bizonyítottad hogy ehhez a témához is értelmileg kevés vagy.

"Igen, ezt a hazugságodat cáfolta Nyctea a 62. kommentben, konkrét példákkal."

Ne azt olvasd el mit írt a végén hanem a hozzászolásokat.

"Átvitt értelemben is jogosan nézne az ember hülyének bárkit aki azt hangoztatná hogy rántottát készített a földből. Egyszerűen semmilyen értelmes indok nem létezik ami indokolna egy ilyen megfogalmazást."

Oké hogy retardált vagy de próbálj meg különbséget tenni az ember ami egy élőlény és egy rántotta között ami egy étel. A rántottát mindenki tudja hogyan készül de az ember kialakulása nem ismert a Korán pedig pont ezt magyarázza. Mivel az akkori ember semmit nem tudott az elemekről világos hogy úgy kellet megfogalmaznia hogy megértsék de tudományosan a mai ember számára is helyes legyen. Ezért ír allegórikusan földből teremtésről. Egyébként a Biblia is azt írja porból vétetett az ember ami ugyanaz.

2019. nov. 1. 15:28
 45/62 anonim ***** válasza:

Azért ez már tényleg súlyos.

Pont hogy a korábbi válaszokból idézve bizonyította Nyctea, hogy már azelőtt félrevezető és hibás megfogalmazásnak titulálták az állításakd, mielőtt szóba hoztad volna a vallást.

Komolyan azt képzeled hogy valaki bevesz egy ilyen ordas hazugságot amikor ott vannak a konkrét tények amik cáfolják azt?

Az ember eredete pedig elég részletesen ismert, szóval ezzel is csúnyán mellélőttél.

[link]

És micsoda véletlen, föld valahogy sehol nincs a fejlődési sorban...

2019. nov. 1. 15:38
 46/62 anonim ***** válasza:
50%

Bárki elolvashatja. És gyönyörűen látszik hogy változik a hozzáállásuk mikor kiderül hogy vallási eredetű a kérdés.

Az pedig tudományos tény hogy az ember a földben megtalálható elemekből épül fel. Innentől kezdve ha egy ateista megpróbál belektöni ebbe a Korán versbe az fanatikus vagy semmi köze a tudományhoz, vagy mindkettő ahogy a te esetedben is.

2019. nov. 1. 16:41
 47/62 anonim ***** válasza:

Tudományos tény legfeljebb annyi, hogy a földben is megtalálhatóak azok az elemek amik az emberben is. Minden más csak a te belemagyarázásod.

De minden ponton cáfolták ezt a vergődésed a linkelt kérdés alatt, szóval komolyan minek erőlködsz? Ott van a teljes beszélgetés, bárki elolvashatja, az után aligha fog téged bárki is komolyan venni ha látja hogy ott mennyire elhasaltál ezzel az egésszel.

2019. nov. 1. 16:54
 48/62 szp72 ***** válasza:

@ "És ha valaki mondjuk tízszer elköveti ugyanazt a bűnt de minden esetben őszintén megbánja akkor is megváltja Jézus?"

Igen, Isten irgalma végtelen.

@ "Már sokszor beszélgettünk de minden esetben oda lyukadtunk ki hogy én nem értem :) Ez biztos valami utasitás lehet a keresztény egyház részéről. Ha nincs érv mond a másiknak hogy hülye. Igaz?"

Nem igaz. Hidd el, hogy könnyen lehetséges, hogy nem te vagy legokosabb a világon, hanem valóban előfordulhat, hogy mások már értik azt, amit te még nem.

@ "Miért ne lehetne? Biztos veled is elfordult már hogy többször elkövetted ugyanazt a bűnt és őszintén megbántad."

Igen vannak bűnök, amelyekből nehezebb megszabadulni, mert annyira belénk rögzültek. De akkor is kell legyen idővel valamilyen előmenetel. Az is lehetséges, hogy a kisebb bűnökre nem fordítunk annyi figyelmet, mint a fontosabbakra, de összességében mégis előrébb kell jutnunk az életszentségben. Az nem lehet, hogy valaki őszintén bánja bűneit újból és újból és semmi javulás ne legyen semmilyen téren. Tehát nem kell egycsapásra tökéletesen szent életet élni, de haladni kell az úton.

@ "Például azt igazságosnak tartanád ha valaki megerőszakolná és megölné a gyerekeid, és mégis ott ülne melletted a mennyországban bármilyen következmény nélkül csak mert megbánta?"

Mint mondottam, aki őszintén bánja a bűneit annak Isten megbocsájt és nekünk is meg kell. Aki őszintén bánja a bűneit az valahogy meg fog tisztulni vagy itt ezen a világon vagy a katolikusként hit szerint a túlvilágon. A tisztulás mindig szenvedés, akár itt akár ott.

@ "Akkor lényegében ebben megegyezik az iszlám vallással azzal a kivétellel hogy az iszlám szerint ehhez nem kell Istennek emberként megszületni"

Ugye itt van amit nem értesz. A bűneinkkel sokkal több kárt okozunk, mint amit jóvá tudunk tenni. A bűn a Sátán foglyává tesz, s ez nem úgy működik, hogy jaj de bánom, hogy engedtem a Sátán kísértésének, jól van Sátán most már engedj el. S Isten sem utasíthatja a Sátánt, mert az a hatalom, amit neki adott az valóban az övé, Isten nem veszi vissza adományait, nem rúgja fel a saját szabályait. Minden egyes emberi bűn nehezíti a többi ember helyzetét, minden egyes emberi hűség pedig javít. Csakhogy ez összességében deficites, ezért egy olyan emberre volt szükség, akinek hűsége erősebb minden emberi gonoszságnál. Az emberi gonoszságot csak emberi jóság tud helyretenni, ez a világ működési elve, ez az Isten törvénye.

@ "és egy véres pogány szertartás keretein belül megöletnie magát"

Valamit félreérthettél. Jézus kereszthalála nem szertartás volt, hanem kivégzés. S nem megölette magát, hanem hagyta magát megölni, ha érted a különbséget. Ha valakire rábízod az életedet, akkor nem akarod, hogy megöljön, csak kiteszed magadat annak lehetőségnek, hogy megtegye.

@ "Erre a keresztény vallás szerint miért is van szükség? Egy másik keresztény válaszoló azt írta Istennek vérre van szüksége, meg minden bűnért halál járna amúgy. Ezzel egyetértsz?"

A bűn összességében halát eredményez, örök halált. Az emberi gonoszság végső soron az egész emberiség pusztulását eredményezné, az emberiség kipusztulna, s az örökké halál hatalmában maradna. Jézus azért halt meg, mert mi emberek meghalunk és azért támadt fel, hogy mi is feltámadjunk. A halál egy szellemi állapot, egy rabság, amit a gonosz szellemi lények uralnak. Olyan megváltóra volt szükség, aki erősebb minden gonosz szellemi fejedelemségnél. S ez Krisztus az Isten Fia.

Azt, hogy a szellemi világban miként van pontosan ez a harc és legyőzés, azt valóban nem értem. De elfogadom, hogy Isten a szellemi lényeknek hatalmat adott, s ezt a hatalmat nem veszi el tőlük, hanem a saját szabályait betartva kell legyőzni őket.

@ "Például ha én gyilkosság áldozata leszek de nem bocsátok meg a gyilkosnak, pokolra jutok mert nekem sem lesz megbocsátva, a gyilkos pedig ha megbánja és megbocsát másoknak a mennybe kerül. Tehát a gyilkos kerül a mennybe az áldozat meg a pokolba. Ez nem igazságos.

Isten irgalmas, ha te nem akarsz irgalmazni, nincs helyed az irgalmasok között. A pokolba viszont mindenki igazságosan kerül.

@ "Ezt nevezhetjük büntetésnek tisztulás helyett az elkövetett bűnökért ami ha lejár, az illető bejuthat a mennyországba."

Nem egészen értem mit akarsz mondani. A tisztulás mindig fájdalmas, ami tulajdonképp egyfajta büntetés.

@ "Hát ez eléggé embertelen felfogás mert a muszlimok hisznek Istenben, Istenhez imádkoznak és Istentől kérik a megbocsátást, mégis keresztények pokolra küldenék a muszlimokat."

Ugye én nem ezt képviselem. De akik ezt mondják, sem ők küldik a pokolba, hanem szerintük Isten.

@ "Hát ez így egyáltalán nem igaz. Először is nem minden keresztény tekinti Jézust Istennek most sem, korábban pedig sokkal többen. A bálványimádóknak valóban nehéz dolguk lesz az ítélet napján de én rájuk sem mondhatok semmit mert Allah kér számon és ítél meg."

Mi mindenesetre nem gondoljuk magunkat bálványimádónak, mert mi hiszünk Jézus Istennel való egylényegűségében. Egy igazságos Allah szerintem figyelembe vehetné a jóhiszeműségünket, ha esetleg mégis az iszlámnak lenne igaza. Ahogy a szerintem Krisztus is figyelembe fogja venni a muzulmánok jóhiszeműségét.

@ "Esetemben például az lehet mentő körülmény hogy én kismillió pogány elemet látok a keresztény vallásban köztük Jézus megváltó kereszthalálát ami egy véres pogány emberáldozati szertartás?"

Igen az őszinte istenkeresésed érték, s ha csakugyan a súlyos értetlenséged önhibádon kívül van, akkor lehet esélyed, majd Krisztus eldönti.

2019. nov. 1. 17:27
 49/62 KZitus ***** válasza:
50%
Jóval Krisztus megfeszítése előtt ezt írta a zsoltáríró: "Ha a vétkeket néznéd, ó, Jah, ó, Jehova, akkor kicsoda maradhatna meg? Mert te igazán megbocsátasz, hogy félelemmel vegyes tisztelettel legyenek irántad." Zsoltárok 130:3,4
2019. nov. 1. 17:34
 50/62 A kérdező kommentje:

„Isten úgymond minden bűnre haragszik, minden egyes bűn az ő jó tervét és akaratát teszi tönkre. s jogosan várja el, hogy a bűnös tegye rendbe az okozott kárt. A bűnös ember azonban képtelen erre, képtelen az Isten úgymond haragját kiengesztelni, ezért Jézus az Isten Fia lesz emberré, s teszi helyre a kárt az egész emberiség nevében. Az Isten Jézus Krisztusban úgymond kiengesztelődött az emberrel, mert Jézus Krisztus halálig menő hűsége garancia az emberek megjavulására.”

Az igaz Istennek nem lehet ártani, nem lehet megsérteni, és ebből következik, hogy nem is kell, nem is lehet kiengesztelni! Fájdalmat lehet okozni Istennek, de ez olyan, mint amikor egy gyermek fájdalmat okoz szüleinek azzal, hogy saját magának rosszat tesz!

Istennek ezért az ember nem tud kárt okozni, nem tudja az ember az Istent bántani! Ha tudná, akkor az Istennek pokol lenne az élete! Az ember az elkövetett bűneivel csak önmagának tud ártani, Istennek nem.

Egy hasonlat: Csak fehér szín van! Ha ez áthalad bizonyos közegen, akkor a szivárvány színeire bomlik. Csak SZERETET-ISTEN van, ha Ő kapcsolatba kerül velünk emberekkel, akkor nevezhető MEGBOCSÁTÓNAK, IRGALMAZÓNAK, de mondható büntető Istennek is olyan értelemben, hogy ő nem oka, de feltétetel a boldogtalanságnak. Amint a fal feltétele annak, hogy összetöri magát rajta valaki. Mivel feltétel, ezért bajt okoz, ha nem arra van használva, amire való. Így van ez a bennünk lévő élettel a szeretettel is. Ha ezeket szétroncsolod, akkor ezekkel együtt az ember magát roncsolja szét!

Ahhoz képest amit Jézus tanított a kereszthaláláról ahhoz képest ez az Atyát kiengesztelő kereszthalál egy nagyon gonosz gondolat, mert egy gonosz és kegyetlen Atyát tételez fel, ami szerintem nettó Istenkáromlás!

Pál szerette volna a legkevésbé azt, hogy tanítása Jézus tanításait felülírja (ezt csak ti teszitek meg). Ha tudta volna, hogy így félre viszitek Jézus tanait őrá hivatkozva, akkor szerintem le se írta volna ezeket a gondolatokat. De mivel ő nem ismerte Jézust, nem volt közvetlenül a tanítványa, viszont mi már ismerhetjük Jézust is (az Evangéliumok alapján), és Pált is. Látható, hogy Pál Jézust tartotta a Krisztusnak és Jézus örömhíre (Evangéliuma) az ami soha el nem évül, nem pedig önmaga és az ő evangéliuma!

Ezért Pál-ra hivatkozva másképpen értelmezni Jézus keresztáldozatát, mint ahogyan azt Jézus tanította, az igazságtalanság mind Pál mind pedig Jézussal szemben!

Jézus a kereszthalála okaként egyértelműen azt mondta az emmausi tanítványoknak a feltámadása után, hogy „Ó ti balgák, hát nem ezeket kellett elszenvednie a Krisztusnak, hogy bejuthasson az Ő dicsőségébe”, és nem pedig azért, hogy egy gonosz és erkölcstelen „atyát” engeszteljen ki a saját kiontott vére által!

2019. nov. 2. 08:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!