Tudod mi az a szamszára?
Az ellentétek tengelye igen furcsa módon mind kiterjedésben, mind inverziójának négyzetén, duális.
Az ellenfeled valóban az ellenfeled? :D
Most nekem a dokumentumfilm jut eszembe, ami keresztény létemre közelebb hozta a keleti kultúrát és vallásokat a szívemhez, és eltávolította egy kicsit a materialista lelketlen gondolkodásmódot. Ezért hálás vagyok.
Srácok srácok én bolond...
Inverzió (matematika):
Tulajdonságok:
Négyzete az identitás.
Fixpontjai az alapgömbjének pontjai.
A középpontján átmenő hipersíkokat és az alapgömböt merőlegesen metsző gömböket önmagukba viszi.
Megcseréli az alapgömb belsejét és külsejét.
Nincs értelmezve a középpontjában. A végtelen távoli ponttal bővített térben a középpont a végtelenbe képződik.
Gömb vagy hipersík képe gömb vagy hipersík.
Szögtartó, érintkezéstartó a gömbök és hipersíkok körében.
Az alacsonyabb dimenziós gömbök és alterek körében is szögtartó és érintkezéstartó.
A középpontban érintkező gömbök és hipersíkok képei párhuzamos hipersíkok.
A metsző altérre vett leszűkítése is inverzió. Ennek alapgömbje az inverzió alapgömbjéből kimetszett alacsonyabb dimenziós gömb.
Irányításváltó.
Létforgatag, szanszkrit szó a születés, halál, és újjászületés körforgására.
De kétlem, hogy éppen ez az, amit hallani szerettél volna a válaszodból ítélve.
Nézd, ha valamit értesz, akkor azt el is tudod magyarázni. Szerintem menni fog. Én nem látok a szamszára és a matematikai inverzió művelete között összefüggést, de értek a felsőbb matekhoz, szóval nyugodtan használhatsz ilyen terminológiát, ha épp matematikai levezetést vagy analógiát szeretnél megmutatni. Komolyan érdekel, hogy miben látod az összefüggést itt.
Tehát magad sem érted.
Nem tudunk úgy válaszolni egy kérdésre, hogy azt a feltevője sem érti. Sajnálom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!