Isten amikor a templom èpitèsèhez adta a rèszletes parancsot Dávidnak ès Salamonnak, a rèszletekbe szerepelt-e a kereszt kèszitèse a templom tetőre?
10.De az apostolok idejèben mikor Jèzus mar az ègbe volt,mièrt nem volt keresztvetès ès kereszt használat.Irj egy idèzetet az Ujszövetsègből a kereszt használatról vagy a tanitásárol ha kapsz.
Mièrt ennyire provokatív a feleleted?
Hat ha akkor voltak katolikusok ott, akkor volt kereszt is.
De a kereszt nem ott ès nem akkor született,mindhogy a katolikus vallás sem.
#8 milyen "bibliát" "első időkben"?
mar akkor megvolt az eredeti "NWT" milyen nyelvu volt?
"De az apostolok idejèben mikor Jèzus mar az ègbe volt,mièrt nem volt keresztvetès ès kereszt használat.Irj egy idèzetet az Ujszövetsègből a kereszt használatról vagy a tanitásárol ha kapsz.
Mièrt ennyire provokatív a feleleted?"
Akkor olvasd már el a saját kérdésedet. Dávidról van szó, az akkori időkről, és nél pedig az apostolokról. A lényeg az, hogy bele tudj kötni másba. Megadtam a választ, fogd fel és dolgozd fel! Dávid idejében még nem élt Jézus és nem halt kereszthalált! Ezt úgy meg bírod emészteni? Vagy még ezt sem tudtad???
Kedves kérdező! Dávid és Salamon semmilyen részletes parancsot nem kapott a templomot illetően, az persze igaz hogy a szent sátor alapvető hármas tagolódása megmaradt: udvar-szentély-szentek szentje. Például a gránátalma, oroszlán vagy kerub dombormű díszítések sem Isten pontos utasítására kerültek a helyükre. Vagy hol parancsolta Isten, hogy kerüljenek ökör szobrok a mosogató medence alá?
A keresztény templomok tetején pedig azért van kereszt, hogy a távolból is látszódjon a keresztény tanítás legfontosabb üzenete:
"Én azonban nem akarok mással dicsekedni, mint Urunk, Jézus Krisztus keresztjével. Általa keresztre szegezték nekem a világot, és engem is a világnak." (Gal 6,14)
"mi a megfeszített Krisztust hirdetjük," (1 Kor 1,23)
"Mert nem akartam másról tudni köztetek, mint Jézus Krisztusról, mégpedig a megfeszítettről."(1Kor 2,2)
A keresztények szabadságban élnek, sok mindent tehetnek, ami nincs szigorúan megparancsolva. Rossz lehet neked ilyen merev szabályok közt élned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!