Valóban igaz lenne ez, vagy csak rosszindulatú pletyka?
Én is úgy hallottam, hogy tanítanak vagy tanítottak valami ilyesfélét. Lehet talán nem egészen ilyen primitíven, csak az egyszerű hitgyülis hívőknek így jött át.
Végül is van összefüggés a hit és az egészség között, csak nem szoros összefüggés. Nagyobb hitű ember is kaphat kemény próbákat, lásd például Jób esetét, s a kisebb hitű, akár teljesen hitetlen embernek is lehet szerencséje az egészség terén.
Én mindenesetre megkérném azt a hatalmas hitűt, hogy erős hitét bizonyítsa, hiszen az igazán nagy hitűek, mások gyerekét is képesek a hit által meggyógyítani.
Nekem is volt egy ilyen ismerősöm, nem volt konkrétan hitgyülis, de hasonló elveket vallott. Szerinte a katolikusok átkozottak, míg ő fürdött a kegyelemben és az áldásban. Egy napon aztán az egyik fiát halálos baleset érte, azóta egy kicsit árnyaltabban látja a hit és a megpróbáltatások viszonyát.
Szép dolog ha valakinek nagy hite van, de aki azt hiszi, hogy áll vigyázzon, hogy el ne essék. A pislákoló mécset nem oltjuk ki, a megroppant nádszálat nem törjük össze. Az erősebb hitűek biztassák a gyengébbeket, s imádkozzanak értük, de kár hetvenkedni a saját hitükkel, mert lehet csak szerencséjük volt.
"Én mindenesetre megkérném azt a hatalmas hitűt, hogy erős hitét bizonyítsa, hiszen az igazán nagy hitűek, mások gyerekét is képesek a hit által meggyógyítani."
Ez fantasztikus ötlet! Ezt fogom meglépni.
nem olvastam el az eddigi válaszokat csak a hirtelen reakciómat írom le:
Ha ez igaz, akkor miért nem haltak még ki a hitetlenek?
Ezzel szemben Krisztus költői kérdése azt sugallja, hogy ugyancsak megfogyatkoznak az Ő eljövetelére:
Luk 18:8 ... Mindazáltal az embernek Fia mikor eljő, avagy talál-e hitet e földön?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!