Alvásszerű tudatlan állapot vagy a Mennyország létezik?
Egyik helyen az előbbit olvasom, máshol pedig hogy a halál után vagy a mennybe vagy a pokolra kerülsz. Melyik az igaz?
Máshogy megközelítve: melyik keresztény vallás melyikben hisz? Ha jól tudom, Jehova tanúi az elsőben hisznek.
Egyik sem igaz.
A keresztények nagyja a másodikban hisz, jehovások, ha jól tudom, vagy meny, vagy semmi.
A feltámadást egyik keresztény vallás sem tagadja.
A katolikusok szerint a halálod után azonnal vagy a pokolba, vagy a mennyországba, vagy a purgatóriumba kerülsz. Jehova tanúi szerint valóban alvó állapotban leszel, de csak a világvégéig. Utána vannak akik az örökre meghalnak, vannak akik a földön fognak élni békében és van 144 ezer kiválasztott, akik a mennyországba mennek.
A többieket nem tudom.
A protestánsak kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy a test halála után menny vagy pokol következik, a feltámadás után pedig megdicsőült test, vagy örök kárhozat.
Akik ezt tagadják, azok szekták és nem keresztények.
A biblia a lenyeg mert alapbol a kereszteny vallasok azt kovetik,vannak akik tobbe vannak akik kevesbe
Tehat 2lehetoseg van es nincs koztes allapot. A fold az a koztes resz.
Van menny vagy pokol.
De ezt mar sok helyen leirtam nem irom megint.
Jehova Tanúinál a halál után alvásszerű tudatlan állapot van.( Ez érthető mert a fizikai agyunk képes felfogni a valóságot). Vannak a felkentek akik 144 ezren vannak ők társuralkodók lesznek Jézussal.
A halál alvás az igaz emberek számára az Armageddon napjáig tart, utána az igazak felkelnek emléksírjukból.(ha jól emlékszem ezt még Jézus is említi).
A katolikus vallások szerint 3 helyre kerülhet az ember halál után. Mennyország, pokol, tisztítótűz. Ezzel csak az a baj, hogy amikor Jézus feltámasztotta a halottat akkor esetlegesen a Pokolból vissza hozta a lelkét vagy a Mennyekből???
Vagy Isten miért teremtette volna a poklot ha szereti az embereket? azért hogy aki nem engedelmeskedik neki az szenvedjen az örökkévalóságig? Ez egy elég kegyetlen dolog lenne az Ő részéről, mivel Ő igazságos Isten így ez lehetetlen lenne. Ilyenkor szokták a katolikusok mondani hogy Lucifer teremtette a poklot, de azt elfelejtették az emberek hogy Lucifer egy bukott angyal így nem képes teremteni.
Ha valaki olvasta a Bibliát akkor biztos szemet szúrhatott neki hogy nincs benne megemlítve a pokol, a halál alvás viszont megvan, még Jézus mondta el hogy mi van a halál után.
De igazából ki milyen szemmel látja ezt. Mindenkinek szíve joga hogy miben hisz.
Sziasztok,
A pokol szó 22 alkalommal szerepel a Károli fordítású Bibliában: 13 alkalommal az Ószövetségben legtöbbször Példabeszédek könyvében, és 9 alkalommal az Újszövetségben. Legtöbbször a héber seol és görög hádész szavak fordításaként a halottak tartózkodási helyét jelöli. Innen lesz a feltámadás az igazaknak az örök életre a gonoszoknak a kárhozatra.
A leírások alapján egyértelmű, hogy az itt levők öntudatlan állapotban vannak a feltámadásig. Az is egyértemű, hogy a pokol megszűnik az ítélet után:
“És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint. A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.” (Jelenések könyve 20:13-14)
Az örök élet ellentéte a második halál. Vagyis mindenki feltámad az ítéletre az idők végén. Sajnos a keresztények nagy része nem olvasta a Bibliát, így nincs tisztában ezekkel a tényekkel.
Ennek fényében a kérdés rossz, mert nem alvásszerű tudatlan állapot vagy a Mennyország az alternatíva, hiszen ezek közül mindkettő párhuzamosan létezik. Az is tévedés, hogy a protestánsok nem ezt vallják. Hadd idézzek Luthertől a protestantizmus alapítójától: „Sokan vannak, akik szívesen megkérdezték volna Lázárt, mit csinált, mit gondolt, érzett és látott, amikor négy napig a sírban volt (János evangéliuma 11. fejezete)... Én azonban egyedül az Íráshoz tartom magamat. Ez pedig azt mondja: alusznak. Úgy vélem, hogy az aluvás annyira hatalmában tartja őket, hogy nem éreznek és nem látnak semmit, még sokkal kevésbé, mint amennyit az ember a természetes alvásban érez. Ha pedig feltámadnak, akkor ez úgy megy végbe rajtuk, hogy nem is tudják, hol voltak.” (Luther Márton: Jónás könyvéhez írt magyarázatok, 1526. Összes művek, Erl. kiadás, 41. és 373. o.)
Üdv. Péter
8 as vagyok
Bár sokáig tartott, de csak vissza tévedtem ide... és mennyire megérte már! Péter köszönöm, hogy vetted a fáradságot, hogy ezt ide összeszedd, én okosabb lettem.
Kedves Kérdező, az van, amiben TE hiszel. Azt hiszem ez is a hit egyik fontos tulajdonsága. Csak ne felejts el élni és élni hagyni másokat a saját hitükkel együtt. Akkor lehet még ilyenekről beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!