Egy személytelen Lélek hogyan vizsgálhatja meg Isten mélységeit?
"személytelen Lélek hogyan vizsgálhatja meg Isten mélységeit"
A szent szellem Isten mindenre kiterjedő képessége, Istenhez tartozik, Ő rendelkezik vele. ezért ez által tud segitséget nyújtani azoknak akik szeretnének mélységes dolgokat megérteni Isten szavából, illetve Istenről. Isten szelleme, sok mindenre képesitést nyújt, olyan dolgokban is, amivel saját erőnkből, vagy tudásunkból, képtelenek lennénk.
Egyébként a kérdés érdekes. Ha a szellem Isten harmadik személye lenne, akkor hogy lehet, hogy neki kutatnia kell Isten dolgairól? Jézus és a szellem Isten személyiségeként, miért nem tudnak annyit, amennyit maga Isten?
Kedves Kérdező, a Biblia sok mindent megszemélyesit, ami nem személy.
Sajnálattal olvasom, hogy egy testvér ilyet csinál, nem szabadna, érthetetlenül állok ez előtt. De mivel nem láttam, nem olvastam, ezért nem tudom azt mondani, hogy elhiszem, mert messziről jött ember úgy forgaztja a szavakat, ahogy akarja.
Olykor én is kapok tőle levelet, ha nagy ritkán kiírok egy kérdést, néha máskor is. Bár levél helyett lehetne a kinyilatkoztatás szót is használni, mert még szinte soha nem reagált a válaszaimra.
Valamiért mindig ez jut eszembe róla, amit Jézus mondott a vádlóinak:
"Én nyíltan beszéltem a világnak, mindig a zsinagógában tanítottam és a templomban, ahova a zsidók mindnyájan összegyűlnek, és titokban semmit sem mondtam."
Csak vele fordított a helyzet, Jézus mindig nyíltan tanított, a zsidók csak rágalmazták őt. Az említett jehovás pedig mindig csak titokban akar tanítani.
" Az említett jehovás pedig mindig csak titokban akar tanítani. "
Persze,mert úgy ha kifog egy naivabb,megvezethetőbb embert,akkor nincs az az isten se,aki figyelmeztethetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!