Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Isten! Jézus Isten?

Jézus Isten! Jézus Isten?

Figyelt kérdés
"Jézus Isten." - Mondja nagyon sok keresztény hívő. De akkor most Jézus az Isten, Jézus egy Isten vagy Jézus csak egylényegű Istennel, de nem egy külön Isten és nem maga az Isten?

2019. okt. 19. 19:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
62%
Attól függ, hogy az Isten szót hogy értelmezed. Az Újszövetség gyakran az Atyára érti, de vonatkoztathatod a teljes Szentháromságra is.
2019. okt. 19. 19:26
 2/22 anonim ***** válasza:
3%
Lucifer az isten
2019. okt. 19. 19:43
 3/22 anonim ***** válasza:
22%

Jézus Isten. A zsidók azért ölték meg, mert egyenlővé tette magát Istennel. Nem azt mondta, hogy angyal, nem azt mondta, hogy őt valamikor teremtette Isten, semmi ilyet nem mondott.

Amúgy meg kíváncsi lennék a kérdésed okára. Heccelős kedved van?

2019. okt. 19. 19:44
 4/22 anonim ***** válasza:
30%

"mert egyenlővé tette magát Istennel."

(János 5:18) . . .hanem Atyjának is nevezte Istent, egyenlővé téve magát Istennel.

A versben jól látható, hogy Jézus nem azt mondta, hogy Ő Istennel egyenlő, hanem Atyjának nevezte az Istent, vagy is, hogy onnan felülről származik.

Sajnos ezt figyelmen kivül hagyják sokan. A Farizeusok nem abban az értelemben vádolták, hogy konkrétan Istennek jelentette ki magát.

2019. okt. 19. 20:37
 5/22 A kérdező kommentje:

Szerintem sem magához imádkozott Jézus.

Milyen kedvemben vagyok? Ilyenben:

https://www.youtube.com/watch?v=N6D29r0QPhc

2019. okt. 19. 20:41
 6/22 anonim ***** válasza:
18%

Ki mondta, hogy Jézus egyenlővé tette magát az Istennel? Nem Jézus, hanem a vádlói.

Jézus ezért tisztázza magát, amikor a Következő versben elmondja, hogy Ő semmit nem tehet magán kezdeményezésből, csak amit jóváhagyott az Atyja.

Ezzel Jézus kimutatta a zsidóknak, hogy ő nem egyenlő Istennel.

Érdekes módon, mind a János 5:18, mind a 10:30. vers szövegösszefüggése azt mutatja, hogy Jézus a zsidók hamis vádaskodásával szemben védekezik, akik téves következtetést vontak le, mint ahogy a Háromság hivők is tévesen értelmezik ezt.

2019. okt. 19. 20:43
 7/22 KZitus ***** válasza:
26%

Szia

Látod hány féle képpen lehet ragozni ki Jézus?

Meghatározás: Jézus krisztus Isten egyszülött Fia, Jehova egyetlen olyan Fia, akit egyedül teremtett meg. Ez a Fiú az egész teremtés elsőszülöttje. Minden más az égben és a földön általa lett megteremtve. Ő a világegyetem második legnagyobb személyisége. Ő Jehovának az a Fia, akit a földre küldött, hogy váltságul adja életét az emberiségért, így lehetővé téve, hogy Ádám utódai közül mindazok, akik hitet gyakorolnak benne, örökké élhessenek. Ugyanez a Fiú, miután visszakapta égi dicsőségét, most Királyként uralkodik, és hatalmat kapott, hogy minden gonoszt megsemmisítsen, valamint hogy megvalósítsa Atyja földre vonatkozó eredeti szándékát. A Jézus név héber alakja azt jelenti: ’Jehova megmentés’; a Krisztus a héber má·síʹach (Messiás) szó megfelelője, jelentése: ’felkent’.

János 17:3: Jézus így imádkozott Atyjához: „ Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent [„az egyetlen igaz Istent”, Csia], és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.” Figyeld meg, hogy Jézus nem magát, hanem égi Atyját nevezte ’egyedül igaz Istennek’.

Ján 20:17: „Jézus ezt mondta neki (Mária Magdalénának): »Ne érints engem, mert még nem mentem fel az Atyához, hanem menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik: Felmegyek az én Atyámhoz, és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.«” A feltámasztott Jézusnak tehát az Atya éppúgy Isten volt, mint Mária Magdalénának. Érdekes módon egyetlen olyan írásszöveg sincs, amelyben az Atya a Fiút „én Istenemnek” nevezi.

Ján 1:1.: „Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge (a Kat., ÚRB, B.—D., KNB, Káldi szintén).” A Kecsk., 1931 így fogalmaz: „isten volt az íge.” Az ÚV ezt írja: „a Szó isten volt.”

Mit látnak ezek a fordítók a görög szövegben, amiért néhányan közülük ezt a részt nem úgy fordítják le, hogy „Isten vala az Íge”? Az első the·oszʹ (Isten) előtt határozott névelő áll, a második előtt viszont nem. A névelős szerkezetben lévő főnév egyénre, személyre utal, míg az ige előtt álló, egyes számú, névelő nélkül használt főnévi állítmánykiegészítő (amely a görög nyelvű mondatszerkesztésben van) valakinek a tulajdonságára utal. A szövegnek tehát nem az az értelme, hogy az Ige (Jézus) azonos Istennel, akinél volt, hanem azt fejezi ki, hogy az Ige isteni természetű, isteni lény, egy isten.

Mire gondolt János apostol a János 1:1 leírásakor? Arra, hogy Jézus maga az Isten, vagy hogy Jézus az Atyával együtt egy Isten? Ugyanezen fejezet 18. versében János ezt írta: „ Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú („egyszülött isten”, ÚV), a ki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt”. Látta-e ember Jézus Krisztust, a Fiút? Természetesen! Akkor vajon azt mondta János Jézusról, hogy ő az Isten? Nyilvánvalóan nem. János azt írta összefoglalóan evangéliumának vége felé: „Ezek pedig azért irattak meg, hogy higyjétek, hogy Jézus a Krisztus (nem Isten, hanem), az Istennek Fia” Ján 20:31.

2019. okt. 19. 21:02
 8/22 anonim ***** válasza:
42%
Látod, aki tagadni akarja, hogy ő Isten, az tagadni is fogja, még az egyértelmű vers ellenére is. Ők vakok akarnak maradni.
2019. okt. 19. 21:36
 9/22 anonim ***** válasza:
0%
Kedves Lucifer 666 a kérdésed arra enged következtetni hogy zárlatos az agyad. Fordulj orvoshoz
2019. okt. 19. 21:38
 10/22 anonim ***** válasza:
81%

Isten az Istentől,

Világosság a világosságtól,

Valóságos Isten a valóságos Istentől,

Született, de nem teremtmény,

Az Atyával egylényegű,

S minden általa lett.

2019. okt. 19. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!