Nektek melyik vallás a legszimpatikusabb/ha gyakoroljátok valamelyiket, melyiket és miért?
Továbbá miért az adott vallást választottátok?
(Én nem gyakorlok egyet sem, de a buddhizmus szimpatikus, szeretnék majd meditálni is. A kereszténység már kissé unalmas és megszokott, itt Magyarországon állandóan az jön szembe, templomok, stb. A politikában is szeretnek ezzel dobálózni, hogy ki a keresztényebb, ami szerintem teljesen értelmetlen. Érthetetlen, hogy teheti ezt egy vallás az emberrel, szerintem abszolút nem ez a célja egy vallásnak sem, hogy dobálózzanak vele demagóg szövegekben. Ráadásul az nagyon nem tetszik benne, hogy pl. egyesek még a meditációt és a jógát is "bűnnek" vagy helytelennek tartják (hallottam már ilyen keresztény véleményről). Most komolyan, aki a kereszténység tanaiban hisz, az nem meditálhat és jógázhat?! Na ezért nem tetszik annyira ez a vallás.)
A spirituális sátánizmus sem jobb. Egy neonáci, hazug, aljas agymosás az egész.
Engem például átokkal akartak megölni
Miért akartak volna átokkal megölni?
máskülönben ez a neonácizás nem szúr szemet váletlen, hogy egy hatalmas félrevezetés, amivel az esetleg erre vevő egyéneket megrendítik és elszakítják az egésztől?
Elég bosszantó ilyen rágalmakat terjeszteni.
"A kereszténység rabszolgaságra tanít és kereszténységben nem jutsz előrébb a lelki fejlődésben, "
Sajnos az ellenség követői elfelejtik, hogy az Sátán élete is Istentől függ, tőle kapja az éltető erőt. Ha megvonja Sátántól az élet lehetőségét, akkor vége a létezésének, Ő nem tud másik létezést életet biztositani magának, igy másnak sem.
Sátán jóval a keresztény "isten" előtt létezett, megelőzi azt.
Így az állításod helytelen és a keresztény "isten" csak egy energiaszivattyú entitás, ellentétben Sátánnal, csak úgy árad az energia és a fény.
Keresztény Isten?
Ilyen nincs. Jehova az Isten A Fia Krisztus, Isten első életre keltett teremtése.
A keresztény szó a Krisztus szóból származik, amit a Fiának a jelzőjeként használ. Krisztus azt jelenti "felkent", Istentől.
Sátánnak pedig soha nem volt Lucifer a neve, az eredeti angyali nevét senki nem tudja.
A Sátán, és az ördög jelzőt, amit névként használnak a személyére, a lázadáskor kapta.
a Lucifer szó, egyszer szerepel a Bibliában, és a Babilóni uralkodó dinasztia fejére akalmazták, aki a magas rangját elveszitette. Ezért ezt a jelzőt emberre alkazták, csak a helyzete hasonló Sátán helyzetéhez, ezért kezdte el valaki Sátánra alkalmazni.
"Elég bosszantó ilyen rágalmakat terjeszteni"
Nen tudom te mióta vagy itt de ezzel a névvel eddig csak hasonló bosszantó rágalmakat láttam.
A sajátomat gyakorlom, ahogy mindenki csak önmagát, a saját elméjét képes gyakorolni, amibe invesztált dolgokat. A saját gyakorlati formáim, és gyakorlat készletem. Hiszem, hogy létezni jó, és a végső igazság, hogy mindenkinek a lehető legjobbnak érdemes lenni, mert így a legjobb minden másnak és az alanynak is.
Ez azt is jelenti, hogy az összes ismert és ismeretlen vallás a részem, még ha sokuk nagyon kis mértékben is, és az összeset a saját tudásom szintjében és formájában értelmezem, ami miatt a különbségek nagyon halványak, mert kb mindből azt látom ki, hogy legyen jó, kövessük a természet/köz/isten/egyetem/jóság/stb akaratát. És hát lényegileg a vallások toszta formája mindig ez. Már amikor egy vallás az egész élettel/létezéssel foglalkozik.., legyen az kereszténység, sátánizmus, zsidó vallás, keleti vallások, vagy akármilyen filozófiai irányzat.
Szóval te is gyakorlod a vallásodat. Még a teljesen ösztönlények is gyakorolják tudattalanul, de azt már inkább szenélyiségbeli különbségnek hívjuk, pl, hogy egy kutya félős, vagy bizalmat adó barátkozós.
És persze, az hogy a meditációt bűnnek tartják. Még te is oda írod, hogy egyesek. Akkor ez az 'egyesek' vallás váltizatainak része. A kereszténységben ilyen nincs még akkor se lenne, ha a pápa kijelentené. A bibliában is az van tanítva, hogy gondolkozz sokat s a meditáció tud maga lenni a tömény elmegyakorlás.
Jézus többet meditált, mint te alszol, és a kereszténység fő embere, a jóság jelképe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!