Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy gyermek élete attól...

Ha egy gyermek élete attól függ, hogy kap az anyjától vért, akkor az őrtorony szerint bűn?

Figyelt kérdés

Mivel a terhesség elején az anya a saját vérét adja azért, hogy a gyermek fejlődni tudjon. Isten vérátömlesztéssel oldotta meg az elejét.

Vagy akkor szerintem Isten is bűnös az őrtorony szerint. Szerintem akkor Istent is ki kell közösíteni.

2019. okt. 1. 12:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
88%

Ezerszer kitárgyalt téma hogy igen.

"Az örtorony/jehova tanui szerint meg minden vérátömletsztés bün, ha a gyerek ennek hiányában meghal, az isten akarata, amit nem szabad akadályozni."

Láthatod, szegény jehovásokon, teljesen retardáltak.

2019. okt. 1. 13:34
 12/23 anonim ***** válasza:
68%

Tévedésben vagy, nem vagyok jehovás, csak idéztem az elképzelésüket!

Az, hogy szerintem (is) értelmetlen, attól még nekik ez az alapszabályok egyike.

2019. okt. 1. 14:09
 13/23 anonim ***** válasza:
7%

"A Bibliában a vérevés a bűn (véres hurka, sült vér, döghús evése /elhullott állatba belealvadt a vére/), a véradás ha életet ment, nem bűn."

Az újszövetségben már a vérevés sem bűn, hogyan is lehetne, ha nincs törvény?

Az Apcselben csak azért hozták a vérevés tilalma rendelelet, hogy kerüljék a botránkozást, amiről Pál is ír pl. a Róma 14-ben is.

Én tudom, hogy a vérevés, vagy a vér nem evése semmi Krisztusban. De ha valamelyik testvéremet megbotránkoztatja, akkor inkább nem eszem vért, hogy ne vétsek a szeretet ellen. Semmi sem számít, csak a hit által munkálkodó szeretet

2019. okt. 1. 14:53
 14/23 A kérdező kommentje:

Hát, a szeretet sehol sincs, ha a gyerek életét feláldozza valaki egy szervezet tanítása alapján. Amúgy pedig ezt sosem fogom megérteni, hogy hogyan képes egy anya feláldozni a gyerekét. Ábrahámnak sem engedte, sosem kérte Isten, és mégis így van beállítva.

De oké, felfogtam, tojásban szaporodunk, a gyerek semmiféleképpen nem érintkezik az édesanya szervezetével, így valóban értelmetlen a beszélgetés.

2019. okt. 1. 14:59
 15/23 anonim ***** válasza:
28%
Azt nem tudom, de a biblia szerint nem, és az magában foglalja az isteni utat.
2019. okt. 1. 17:24
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem frissítsd fel a biológiai ismeretedidet. Nem akarok senkit megsérteni, de le vagyok döbbenve a minimális tudás hiányában, amit még általános iskolában is tanítanak.

A biológia szimpla megtagadása elég megdöbbentő."

Ezt mire reagálva írtad?

Ha arra, hogy ketten is felhívták a figyelmedet arra a tényre, hogy közel sem biztos, hogy az anya vércsoportja megegyezik a gyermekéével, tehát egyáltalán nem törvényszerű, hogy adhat neki vért, akkor neked lesz időszerű felelevenítened az általános iskolai ismereteidet a vércsoportok öröklődéséről.

2019. okt. 1. 18:18
 17/23 anonim ***** válasza:
83%

Amúgy meg ha ez megnyugtat, akkor érdemes tudnod, hogy ha egy gyermeknek életmentő beavatkozásként van szüksége vérátömlesztésre, akkor egyrészt nincsen olyan, hogy csak az anya vagy más családtag vére lenne alkalmas erre a célra, másrészt nem kell hozzá a szülő hozzájárulása, mert az orvosok mindent megtesznek az élete megmentéséért, amire esküt tettek, a szülőnek pedig nincsen joga felülbírálni a gyerek élethez való jogát, mivel a gyerek nem a tulajdona.

Olyan beavatkozásokat tagadhat meg szülőként, amiknek az elmaradása nem okoz tartós egészségkárosodást, illetve nem veszélyezteti a gyermek életét.

2019. okt. 1. 18:25
 18/23 anonim ***** válasza:
81%

Kedves kérdező!

Terhesség alatt a mama vére nem kering a babában. A méhlepényben megy végbe az anyagok cseréje. Az erek egymás mellett futnak, olyan közel, hogy az anyagok átjussanak. Nem keveredik a két vér; pontosan azért, mert a vércsoport különböző lehet.

2019. okt. 1. 20:27
 19/23 anonim ***** válasza:
93%
Magyarországon a gyerekek akkor is megkapják a vérátömlesztést, ha a szülők nem akarják, amennyiben ezzel életet menthetnek.
2019. okt. 1. 20:30
 20/23 anonim ***** válasza:
91%

Egyetértek azzal, hogy ilyenkor sehol sincs a szülői szeretet. Esetleg majd jön egy Jehova Tanúja, és megmagyarázza, hogy sokkal inkább Jehovát kell szeretniük, mint egymást.

Nem vagyok, és nem leszek Jehova Tanúja.

2019. okt. 1. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!