A reformátusoknál ki a pápa?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ki vezeti vagy felügyeli őket? Honnan tudható, hogy két református templomban ugyanazt a hitet vallják?2019. szept. 29. 23:30
1/8 anonim válasza:
Vissza kéne menned az általános iskolába. Bár vsz. még ott is értelmesebbek a gyerekek.
2/8 anonim válasza:
Miért kellene visszamennie. Bmeg én sem tudom, hogy a sok különböző vallásnál van-e olyan nagyfőnök mint a pápa a katolikusoknál. Mondjuk én lesz.arom az összes vallást.
3/8 anonim válasza:
Pl. azért mert ezt tanuljuk töriből.
5/8 anonim válasza:
A reformátusoknál kerületi zsinatok vannak, innen vezetik a felekezetet. Tehát nem egy fő, hanem több fő vezeti, felügyeli őket.
Egyébként nem feltétlen vallják ugyanazt két ref. templomban, például a kettős predesztinációban is lehet eltérés. Illetve van ahol lehet női lelkész, van ahol nem.
6/8 szp72 válasza:
Én úgy tudom, hogy a reformátusoknak is van valamilyen nemzetközi tanács, s annak is van nyilván egy elnöke. A jogköre azonban jóval kevesebb, mint a katolikusoknál a pápának.
7/8 anonim válasza:
Református Egyházak Világszövetsége,az elnök Clifton Kirkpatrick.
8/8 anonim válasza:
A kettős predeszti egy nagy Eretnekség. Keresztény kálvinista inkább letagadná a vallását minthogy elhigyje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!