Mit ír a Biblia, hol lehet találkozni Krisztussal?
Kétféle módon lehet találkozni vele.
Azt jelenti, hogy találkozni NEM csak szemtől szemben lehet. Azáltal is ha "összefutok" a tanitásával, példájával, mondani valójával.
Önmagadban. A krisztusi tudat, meg krisztusi lét az egyén formájában és szintjében jelképezi a jóságot. Minél inkább tiszta, nefatívot nem tartalmazó, annál inkább rezonálsz együtt a jósággal, amit te itt krisztusnak nevezel.
Szóval a rövid válasz, hogy a szívedben.., meditálj, s meditáció közben gyakorold a szeretést. :)))))
Kedves Red Vixen!
Olvastad már a Bibliát? Ha nem tűnt volna fel, a kérdésben az szerepel, hogy mit ír a Biblia? Nem az, hogy mit gondol egy ezoterikus gondolkodó?
Annyi közöd van a Bibliához, mint Makónak Jeruzsálemhez, inkább fáradj át az ezotéria rovatba, de legalább azokat a kérdéseket kerüld, ahol a kérdezők a Biblia válaszát keresik.
Köszönöm, hogy megértetted.
Krisztus is meditált... ott tudott beszélni az atyjával. Tudjátok ugye?
Nem tán azt hiszitek, hogy gondolatokkal vitte véghez mindazt amit véghez vitt? - hogy mikor egymagában ült akkor gondolkodott?
De jó... igazatok van. Azt kérdezte, hogy mit ír a Biblia.
A Krisztus szó azt jelenti, hogy fölkent. Tehát akit isten felruházott hatalmával. Na ha most ezt a manust keresed abból sok jó nem fog származni mert megmondta, hogy Istent keressétek. Tehát a pokolba vezető út jó tettekkel van kikövezve - itt most érvényesül. Ha őt keresed akkor nem követed a tanítását.
Hogyha átvitt értelemben értetted azt, hogy “Krisztus”-al találkozni én azt is értem de annak még annyi értelme sincs mint a szó szerinti értelmezettnek.
8as vagyok. Nem értem miért ezoterikus zagyvaság az amit írtam. Először elmondtam a véleményemet aztán pedig objektíven elmondtam a tényeket. Tanító vagyok, a világ összes vallását és neves filozófusát ismerem. A TKBF-en és az ELTE-n voltam hallgató. Ha emiatt lepontozol buta keresztény vagy :’D
A kérdésedet kellene lepontozni minusz 10re, Krisztus bácsi... nem is értem, hogy hülyéknek egyáltalán minek válaszolok. Tanultam belőle.
Csak, hogy jobb legyen a lelkednek megspékelem neked annyival, hogy Jézus csak azért mondta, hogy ő isten fia mert ismerte az embereket és tudta, hogy csak így tudja elülteni hazájában a jóságot. Van akinek még mindig ez a hit kell mert agyilag ugyan azon a szinten van mint azok az emberek, időszámításunk kezdetekor.
Minden tanítása Buddha tanítása csak át alakítva, Istent felhasználva. Padmaszambhava ugyan ezt tette a tibetteliekkel akik anno a Bőn vallást követték. Az Isteneket megtartotta, védőszentek lettek belőlük és beleépítette a Buddhizmust.
Tanulatlan vagy. A hit nem elég csak jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!